Môj prvý biodermácky dezodorant

17:40

Odkedy som denne v práci a neraz aj dosť dlho, miniem viac dezodorantov. Mnohé z nich treba použiť aj dva tri razy denne, aby som si zachovala ten príjemný a svieži pocit, takže spreje idú u mňa dosť na dračku. Jeden doma, jeden v práci, jeden v kabelke. Keby ho naozaj bolo treba. O tom, že Bioderma má svoje dezodoranty, som vedela, ale nevenovala som im pozornosť. Až keď som sa začala zaujímať o niečo kvalitnejšie (po sérii sklamaní najmä s drogériovými značkami), prezrela som si jej ponuku. Dosť ma zaujal sprej z rady Sensibio a tak som si povedala, že skúsim.





O spreji si môžete prečítať:

     "Sensibio Déo anti-transpirant sprej účinne redukuje nadmerné potenie. Zanecháva príjemný pocit 24 hodín. Sensibio Déo anti-transpirant sprej neobsahuje alkohol. Sensibio Déo anti-transpirant sprej je vhodný najmä na citlivú a depilovanú pokožku.

Bez alkoholu, hypoalergénny.
Vhodný pre ženy, mužov a deti.
150ml sprej.

Zloženie
WATER (AQUA), ALUMINIUM, CLOROHYDRATE, PROPYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 20, MANNITOL, XILITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, SCLEROTIUM GUM, CERATONIA SILIQUA GUM, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SPDIUM HYDROXIDE,FRAGRANCE (PARFUM)."
Moja kozmetická láska k Bioderme vznikla najmä vďaka rade Sébium a jej micelárnej vode, ktorú som skúsila ako prvú. K nej sa vždy rada vraciam  a Pore Refiner mi nesmie v mojej kozmetickej poličke chýbať. Ako obstál sprej? V podstate veľmi dobre. Má 150 ml, je teda ako ostatné spreje, dosť veľký a celkom dlho vydrží. Nesie sa v červenej farbe (farba rady Sensibio), obal je jednoduchý, ale pekný. Veľmi pekne vonia. Pri prvých použitiach mi veľmi pripomínal nejaký pánsky výrobok. Bola to taká pánska vôňa, ale čím dlhšie som ho používala, tým viac sa mi páčila a prestala som z nej mať ten pánsky pocit :) Je jemná, nebije sa s parfumom a občas ju bolo cítiť aj cez deň. Najmä keď som zdvihla ruky alebo som sa začala viac potiť. Vtedy som už vedela, že ho budem musieť aplikovať opäť. Na obale sa síce uvádza, že by mal vydržať 24 hodín, ale nevydrží. Pri vyššej teplote, namáhavejšej činnosti, keď som sa spotila, pri prechode z mrazu do tepla a naopak som sa pomaly, ale isto cítila. Nevadilo mi, že som sa spotila, lebo potenie je zdravé, prekážalo mi len to, že som sa cítila. Po druhej aplikácii (zväčša ráno a poobede) som opäť pocítila ten úžasný svieži pocit a zasa bolo dobre. Nezanecháva fľaky na oblečení, neštípe na pokožke, nedráždi ju. Celkovo hodnotím produkt pozitívne. Jediné, čo mi nebolo úplne po chuti, je obsah hliníka v zložení. Neprekáža mi, že som ho musela použiť aj dva razy denne, pretože zakaždým som pocítila vlnu sviežosti a vôňa sa mi veľmi páčila.
Plusy:
  • jednoduchý, pekný obal
  • príjemná, svieža vôňa pre mužov i ženy, nebije sa s parfumom
  • nezanecháva fľaky
  • nedráždi pokožku, neštípe na nej
  • zanecháva pocit sviežosti, nezabraňuje úplne poteniu, treba ho síce aplikovať aj viackrát, ale vždy je to príjemne voňavý zážitok
Mínusy:
  •  hliník v zložení
Odporúčaná cena je 8,29 a kúpite ho vo svojej lekárni alebo na internete.
Ktorý z biodermáckych prípravkov proti poteniu ste skúsili? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Ja som mala tuto verziu v podobe roll-on. Cakala som sice od neho viac vzhladom na cenu a na to, ze ide o lekarensky produkt, ale celkovo ho hodnotim ako dobry. Urcite mam v plane vyskusat deodorant od Biodermy bez obsahu hlinika.
    Este mam otazku ked pises ze mas viacerov antiperspirantov /v praci, doma, v kabelke/ ci ide o rovnake znacky, resp. ci sa Ti potom "nebiju" rozne vone?
    /recenzia: Sensibio Déo anti-transpirant roll-on/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som veľmi roll-onu na chuť neprišla, i keď som si teraz jeden od Sante kúpila. Uvidím, či bude dobrý, ale do toho od Biodermy by som šla. V kabelke aj doma mám rovnaký a v práci mám Salt of the Earth v spreji, ktorý nevonia :) Ten používam najmenej a asi si ho vezmem domov, lebo aj tak vždy siahnem po tom z kabelky.

      Odstrániť
    2. Ja mam pocitovo radsej spreje, lenze so sprejmi je problem ze obsahuju aluminium a okrem neho kopec dalsich latok, ktore clovek chtiac ci nechtiac pri aplikacii vdychuje. Z tohto hladiska su bezpecnejse roll-ony, aj ked su menej prijemne na aplikaciu.

      Odstrániť
    3. Súhlasím s tebou, spreje sú pohodlnejšie, roll ony bezpečnejšie. Ja to striedam, mám doma aj sprej, aj guľôčku, najnovšie aj tuhý soľný dezodorant, len ten som ešte neskúsila. Som naň veľmi zvedavá, najmä na to, ako ho budem aplikovať. A najnovšie som začala kupovať aj krémové dezodoranty, tie sa ťažko aplikujú, ale krásne voňajú.

      Odstrániť
  2. Biodermu znám hlavně díky slavným micelárkám. Že má i deodoranty jsem nevěděla. :-) Moc mě na vyzkoušení neláká, ale věřím, že byl příjemný. :-)
    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som dlho odolávala :) Bola to príjemná skúsenosť, ale zasa hľadám niečo nové.

      Odstrániť
  3. Dneska jsem se na něj dívala, ale nakonec semnou domů nešel..

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte by som chcela skúsiť guľôčku, či je dobrá alebo nie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe