Voňavé maz(n)anie so Ziajou

15:10

Už pár mesiacov mám doma Ziaja výrobky, ktorým s láskou hovorím mazadlá. Lebo po kúpeli sa nimi maže väčšina rodiny :) Konečne som sa prinútila natierať sa každý večer, aby moja pokožka nebola suchá, takže aj spotreba mazadiel sa opäť zvýšila. Ako prvé som dostala veľké telové mlieko kozie mlieko. To sa minulo začiatkom mája, bolo vynikajúce. Pár dní pred tým sa v kúpeľni objavilo kokosové mliečko, ktoré mohlo byť jeho dôstojnou náhradou. Bolo?






O telovom mlieku s kozím mliekom si môžete prečítať:

     "Výživná mastná emulzia typu voda v oleji s nízkym stupňom premastenia. Jemné zloženie zaručuje rýchle rozotretie a vsiaknutie. Chráni pred pôsobením voľných radikálov.
Komplex aktívnych látok kozieho mlieka bohatý na proteíny, organické kyseliny, lipidy a vitamíny A a D.
Spôsob použitia: Prípravok vmasírovať a nechať vstrebať.
  • neutrálne pH pre pokožku
  • dermatologicky testované
  • neobsahuje farbivá ani parabény
Obsah: 400ml"

Línia kozie mlieko u mňa vedie. Telová kozmetika je bez pochýb výborná. Mám aj pleťový krém určený na suchú pleť. Asi aj preto mi veľmi nesadol, to je zatiaľ jediný produkt z tejto rady, ktorý nie je mojím kamarátom. Ale to nevadí. Vyhrala som ho v jednej súťaži, sama by som si ho nekúpila... ale o ňom možno nabudúce. Telové mlieko je vo veľkom plastovom obale, má 400 ml a praktickú pumpičku. Oceňujem j najmä neskoro večer, kedy mi všetko padá z rúk a bežne hľadám štvornožky vrchnáky po zemi. Keď bolo mlieka úplne málo, nechala som ho vytiecť do misky a pre istotu som ho ešte rozstrihla, aby som sa pozrela, či som dostala von všetko mlieko. Dalo by sa tam síce preliať nejaké iné a opäť by som tak mohla len dávkovať, ale potom som si to rozmyslela. Vonia, podobne ako ostatné výrobky kozie mlieko, pekne. Je to príjemná, sladká vôňa, ktorú mám aj v spomienkach, ale neviem, k čomu ju mám priradiť. Preto ju mám veľmi rada a tak, ako si vychutnávam pleťové mliečko, vychutnávam si aj toto telové. Je husté, skôr ako mlieko mi pripomína telové maslo. Je hustejšie, ale ľahké a nemastné, vďaka čomu sa pomerne rýchlo vsiakne do pokožky bez lepkavého a mastného filmu. Pokožku dobre hydratuje a zjemňuje, poradí si aj s mojimi suchými kolenami a lakťami a zanecháva voňavý obláčik, ktorý sa vsiakne aj do pyžama. Celkovo ho hodnotím ako veľmi vydarené - konec koncov, ako celá kozia línia :)
Plusy:
  • veľké balenie s pumpičkou
  • príjemná vôňa
  • hustejšie, ale ľahké a nemastné
  • rýchlo sa vsiakne, nezanecháva mastný film
  • pokožku hydratuje, zjemňuje, prevonia
Mínusy:
  •  nenašla som
400 telové mlieko stojí okolo 5,30 s zoženiete ho v drogérii alebo na internete.






O telovom kokosovom mlieku si môžete prečítať:

             "Intenzívne hydratuje a regeneruje suchú a normálnu pleť. Viditeľne zjemňuje, vyhladzuje a dodáva pružnosť. Eliminuje pocit drsnosti a účinne upokojuje podráždenia.

Použitie:Jemne vmasírujte do pokožky a ponechajte vstrebať.

Základné zložky: kokosové lipidy, OMEGA-3, OMEGA-6, provitamín B5 (D-panthenol)

Objem: 200 ml"
Druhé telové mliečko je úplne iné. ie je oveľa horšie, ale o niečo áno :) Je plastovom obale, ktorý má 200 ml. Rozmaznaná mliečkom predtým som márne hľadala pumpičku, ale to je len drobná kozmetická chybička, s ktorou som sa musela zmieriť. Určite už len kvôli mne začnú predávať všetky mlieko s pumpičkou, že hej. Obal je opäť jednoduchý, ale pekný, zdobí ho len kokos a tento minimalizmus je pre mňa pútavý. Je redšie, ale nerozteká sa, takže s týmto som spokojná. Príliš mi nevonia. Je ta cítiť kokos, ktorý mám veľmi rada, ale okrem neho je tam aj niečo iné, a to niečo je pre mňa trošku rušivé. Celkovo je vôňa veľmi jemná a nenápadná. Je nemastné a rýchlo sa vsiakne do pokožky bez mastného alebo lepkavého filmu. Pokožku hydratuje veľmi dobre, ostáva jemná a hladká.

Plusy:

  • jednoduchý, pekný obal
  • redšie, ale nerozteká sa 
  • nemastné,rýchlo sa vsiakne
  • hydratuje a zjemňuje pokožku, aj moje suché lakte a kolená
Mínusy:
  • veľmi mi nevonia
  • prvé mliečko má prijateľnejšie zloženie ako toto
Telové mlieko stojí okolo 4eur.

Ktorý produkt od Ziaji máte najradšej? :)



You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. Taky si už musím os Ziaji něco pořídit, neustále čtu jen kladné recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. U toho prvního tělového mléka se mi líbí, že je to velké balení. Já od Ziaji nic nemám, stále hledám krém na ruce kozí mléko. Ziaju jsem našla u nás ve 101 drogerii, ale bohužel krém neměli.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chtěla bych konečně něco vyzkoušet od této značky, musím se k tomu konečně dokopat! :D

    Monča

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kozí mléko v produktech mám moc ráda :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/tag-neziju-jen-makeupem.html

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kozí mléko je opravdu dobrá věc. Jak v kosmetice tak i jako potravina. Měla jsem od této značky jeden těový krém a krásně hydratoval. Na mě byl akorát trošku víc mastný.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe