Pages

piatok 17. januára 2020

Čo vám dá knižka pre blogerov? Oplatí sa ju kúpiť?

Blogovať som začala v roku 2013. Nikdy nezabudnem na to odhodlanie a túžbu písať :) Pár mesiacov pred založením blogu som so spolužiačkami na vysokej preberala skúsenosti s kozmetikou, dávala som im rady, čo vyskúšať a čo za tie peniaze vôbec nestojí. Raz sa ma jedna z nich opýtala, prečo ešte neblogujem, keď som skúsila toľko kozmetiky. Zamyslela som sa nad tým a zrazu som vedela, že to chcem vyskúšať. Písanie je mojou vášňou od základnej školy a písala som poviedky, básne, príbehy, slogany. Tak prečo nie aj recenzie kozmetiky?

Tvorba úspešného zarábajúceho blogu

Začiatky vôbec neboli jednoduché. Borila som sa s mnohými problémami. Mala som horší fotoaparát, zlé podmienky na fotenie a nevedela som si upraviť blog po grafickej stránke. Všetko išlo krok za krokom, hľadala som články s tipmi a radami, šetrila peniažky na nový fotoaparát a zdokonaľovala som sa v písaní. Keď som sa začala zaujímať o online marketing a copywriting, prečítala som viacero kníh a stále sa učila nové veci. Škoda, že keď som začínala, nemala som po ruke túto knihu.  Tvorba úspešného zarábajúceho blogu je malým sprievodcom blogovaním a ukáže vám, ako môžete začať zarábať na tom, čo vás baví.


kniha pre blogerov

Nezáleží na tom, či si blog plánujete vytvoriť alebo ho už máte a chcete ho zdokonaliť. Odborníci z rôznych oblastí sa spojili, aby vytvorili skvelú knihu plnú užitočných informácií a rád. Ukáže vám, že blogovať môže každý, komu na tom záleží a chce ukázať svetu, čo je v ňom. Možno sa bojíte začať alebo si myslíte, že v online svete je blogerov veľa a vy sa tam stratíte. Čo ak sa ale mýlite a práve vy v ňom budete ten najlepší?


Kniha Tvorba úspešného zarábajúceho blogu sa číta ľahko. Som knihomoľ, tak som sa tešila.  tomto prípade som hltala stránky a nevedela som prestať, zaujímalo ma, čo je pre mňa nové a čo už dávno viem. Keď som pred Vianocami ochorela a ostala v posteli skoro dva týždne, len som na ňu túžobne hľadela, aby som mohla pokračovať. Nedalo sa, musela som počkať a o to viac som si užila záver.

Oboznámite sa so základnými pojmami, pochopíte Wordpress, SEO, analýzu kľúčových slov, email marketing, affiliate kampane, spolupráce s významnými firmami. Na záver knihy sú príbehy šikovných blogerov a blogeriek, ktorý poodhalia tajomstvo svojho úspechu. Nechýbajú ani reklamné stránky, kde nájdete firmy, ktoré hľadajú publisherov i blogerov na spoluprácu.

Najťažšie je začať. Možno bude váš blog slúžiť len pre váš oddych a zábavu. Možno sa vám podarí vybudovať si meno a budete zarábať na tom, čo vás baví. Dôležité je neprestať a užívať si to. Kniha vás prevedie zaujímavým svetom zrozumiteľným jazykom aj v prípade, ak ste úplný nováčik. Po viac ako 400 stranách budete presne vedieť, čo treba robiť a čomu sa vyvarovať. Pracovali na nej viac ako 40 úspešní blogeri a experti na online marketing zo Slovenska i z Česka. Preto nájdete aj kapitoly v češtine. V tomto jazyku čítam rada už od detstva, takže mi to nerobí žiaden problém. Kapitoly písali rôzni ľudia, preto sú niektoré lepšie a iné horšie. K pár som sa vrátila opakovane,aby som si urobila poznámky.

Podobnú knihu som mala prvú a nemám ju s čím porovnávať. Ako som ale spomenula o pár riadkov vyššie, je škoda, že som ju nemala v rukách v čase, keď som s mojím blogom začínala. Prináša ju Affiliate sieť Dognet a sponzori a kúpiť ju môžete na tejto stránke  alebo v niektorých kníhkupectvách. 

Máte v pláne začať s blogom? Alebo blogujete s láskou už roky tak, ako aj ja? :)

2 komentáre:

  1. Táto kniha vyzerá fakt perfektne. Uvažujem, že si ju kúpim tiež.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by si chcela, na niektorých stránkach sú úryvky, ak sa nemýlil, prvých 20 strán :) aby si si vedela predstaviť, do čoho ideš, no mne sa čítala ľahko a rýchlo :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)