Exotické šampónovanie

15:06

Na tuhé šampóny som si zvykla veľmi rýchlo. Páčia sa mi oveľa viac ako klasické tekuté, hoci tých tekutých je ešte doma dosť. Majú viacero výhod a tak som sa pomaly pustila do nových, neprebádaných vôd. Hľadala som tuhé šampóny rôznych značiek. Ponio je všeobecne známe svojimi šampúchmi a mňa si získali tiež. Ako ďalšiu značku, ktorá má v ponuke tuhú šampóny, môžem spomenúť aj Naviu. V ponuke má zatiaľ 4 druhy v dvoch rôzne veľkých baleniach (25 g a 50 g ) - čajovníkový, citrónovo harmančekový pre svetlé vlasy, santalové drevo pre tmavé vlasy a Ylang ylang. Práve posledný spomenutý sa mi zapáčil natoľko, aby som si ho kúpila.







O tuhom šampóne ylang ylang si môžete prečítať:

     "Tuhý šampón dokáže plne nahradiť klasické tekuté šampóny, je šetrnejší, neobsahuje propylén glykol, parabény, lauryl sulfát sodný (SLS), silikóny, či umelé vône a farbivá. Šampón neobsahuje ani vodu, a teda nepotrebuje chemické konzervanty. Obsahuje prírodné zložky, ako sú kvetinové a bylinkové hydroláty, bambucké maslo, esenciálne oleje, bylinkové výťažky. Hlavnou zložkou šampónu sú tenzidy derivované z kokosového a palmového oleja, ktoré účinne odstraňujú nečistoty a mastnotu z vlasov a pokožky hlavy. Nedráždia oči a sliznice, ani nevysušujú pokožku na rozdiel od SLS (lauryl sulfát sodný). Vďaka nim šampón vytvára bohatú penu, a je vhodný pre použitie v mäkkej aj tvrdej vode. Tieto tenzidy sú biologicky odbúrateľné. Pantenol (B5) – zlepšuje kvalitu vlasov, zvyšuje lesk a znižuje lámavosť vlasov. Glycerín, bambucké maslo – hydratujú pokožku hlavy, zabraňujú jej vysušovaniu. Hydrolyzovaný ryžový proteín – reparácia vlasov, zväčšuje objem, proti elektrizovaniu. Tekutý hodváb – dodáva lesk, chráni pred vysušením vlasu.

Zloženie: Sodium Cocoyl Isethionate (tenzid derivovaný z kokosového oleja), Rosa Centifolia Flower Distillate (ružový hydrolát), Sodium Lauryl Sulfoacetate (tenzid derivovaný z kokosového a palmového oleja), Butyrospermum Parkii Butter (bambucké maslo), Ylang Ylang Flower Oil (esenciálny olej Ylang Ylang), Panthenol (pantenol), Aqua-Glycerin-Hydrolyzed Silk, Glycerin (tekutý hodváb), Glycerin, Hydrolyzed Rice Protein (hydrolyzovaný ryžový proteín), Rosa Damascena Flower Powder (prášok z Damašskej ruže) *Linalool *Farnesol *Benzyl Benzoate *Isoeugenol, *Eugenol *Geraniol
*vyskytujúce sa prirodzene v siliciach"


Hoci Naviu ešte len spoznávam (oproti Soaphorii, Dulcii či Poniu som pri Navii úplný nováčik), veľmi rýchlo som si ju obľúbila. Celkovo som zatiaľ skúsila 4 produkty a časom k nim pribudnú ďalšie, brúsim si zuby najmä na ďalšie tuhé šampóny a dezodoranty, hoci aj pleťové masky sú viac ako lákavé. Ako som hore spomenula, môžete si vybrať 25 alebo 50 gramové balenie tuhého šampónu. Ja som si vzala menšie, ale nabudúce už beriem len veľké. Nielen preto, lebo je cenovo výhodnejší a dlhšie vydrží, ale naozaj som veľmi spokojná. Sprvu to tak síce nebolo, ale časom sa to opravilo. Veľmi sa mi páči, že každý šampón je vo svojom vlastnom kovovom obale, takže nemusíte si k nemu dokúpiť prenosku (prípadne hľadať obal, kde by ste šampón mohli uskladniť). Malý i veľký obal sú rovnako pekne ozdobené etiketou, kde nájdete potrebné informácie. Šampón je ozaj dosť tuhý a vďaka veľkosti perfektne sadne do ruky. Vôňa Ylang ylang ma veľmi lákala, pretože ju mám rada. Nielen v kozmetike, ale aj éterický olej v aromalampe pekne prevonia izbu a navodí príjemnejšie myšlienky, najmä ak máte v práci vražedné tempo alebo veľa starostí. Keď som šampón ovoňala, voňal tak intenzívne, až mi smrdel. Fakt som chvíľu premýšľala, či smrdí naozaj alebo len tak intenzívne vonia. Na vlasoch už voňal jemnejšie a presne vtedy som si povedala, že toto je tá krásna vôňa, na ktorú som sa tak veľmi tešila. Teraz, po mnohých použitiach, už po otvorení obalu neomdlievam, vôňa zoslabla a je nádherná. Šampón pení veľmi dobre, už po pár pošúchaniach sa začína tvoriť bohatá pena, ktorá dobre umýva vlasy a nezaťažuje ich. Nedráždi ani moju suchú, atopickú pokožku. Hoci s ekzémom nebojuje, pokožka toľko nesvrbí a suché miesta sa netvoria viac ako inokedy, preto som spokojná. Po umytí sa nečešú úplne najľahšie, takže väčšinou siaham po kondicionéri. Vlasy sú po umytí len zľahka prevoňané, jemné a oveľa krajšie. Nelámu sa, neelektrizujú a nie sú úplne spľasnuté. Nemôžem povedať, že objem je očarujúci, ale je postačujúci. Som veľmi spokojná a už  si brúsim zuby na santalové drevo a časom možno aj čajovník.
Plusy:
  • šampón má vlastný kovový obal
  • dve veľkosti balenia
  • naozaj tuhý
  • vonia pekne, zo začiatku až moc, teraz si ho neviem vynachváliť
  • dobre pení
  • nevysušuje pokožku hlavy
  • vlasy umýva, zabraňuje lámavosti, pekne sa lesknú, neelektrizujú, sú pevnejšie a krajšie
Mínusy:
  • nenašla som
Kúpila som ho v eshope www.navia.sk, kde stojí 25 gramové balenie 3,80.

Aké tuhé šampóny ste skúsili? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já o tuhých šamponech uvažuji už hrozně dlouho, ale bojím se aplikace, že se mi to celé rozmočí na poprvé nebo že budu mít kousky ve vlasech... ale ale vypadá úplně skvěle... snad se k tomu jednou dokopu :)
    Veronicas.life8

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte nikdy som nemala kúsky šampónu vo vlasoch, keďže dobre napení :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe