Čistiaca pena na tvár so slimačím extraktom

16:54

Slimačia kozmetika sa pomaly, ale isto dostáva do mojich kozmetických rituálov. Podľa štúdií má sekrét peelingový efekt, zjemňuje vrásky, regeneruje a hojí popraskanú kožu, drobné ranky, upokojuje zápalové ložiská, podráždenú a začervenanú kožu pri ekzémoch, zapareninách aj pri spáleninách. Zmierňuje tvorbu strií, ktoré majú zatiaľ ešte len červené a ružovkasté zafarbenie. Používa sa aj pri liečbe ľahších foriem akné. Už som mala krém i pleťovú masku, ku ktorým sa pridala aj čistiaca pena. 






O pene si môžete prečítať:

     "Čistiaca pena Victoria Beauty je vyrobená z prírodných peniacich zložiek, ktoré sú veľmi šetrné k pokožke, ktoré nevyvolávajú žiadne alergické reakcie, čistia a osviežujú pokožku bez jej vysušenia. Vďaka jemnej vôni a nedráždivej konzistencii je jej použitie veľmi príjemné. Pokožka je hlboko vyčistená, zjemnená, svieža a dobre hydratovaná. Obsahuje Pyrolidón-karboxylovú kyselinu (PSA), ktorá hrá veľkú úlohu pri udržiavaní optimálnej hydratácie v pokožke a bráni jej predčasnému starnutiu. Slimačí extrakt pokožku vyživuje, regeneruje a upokojuje.
Návod na použitie: Naneste penu na vlhkú pokožku a ľahkými krúživými pohybmi vykonajte jemnú masáž tváre, šije a dekoltu. Potom penu opláchnite vlažnou vodou. Nedráždi pokožku.
Ingredients: Aqua, Sodium Layril Sulfate, Cocamydopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium PCA, Sodium Lactate, Glycerin, Chamomilla Recutita Flower Extract, Snail Secretion Filtrate, Panthenol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, 2-bromo-2-nitro-propane-1,3-diol, Citric Acid, Sodium Citrate, Parfum."

Obal je veľmi jednoduchý, biely s trochou zelene a slimákom :) Jednoduché, ale pekné. Pumpička na dávkovanie peny sa stláčala dobre, nevŕzgala ani sa nekazila. Objem 160 ml je trochu nezvyčajný, ale nič to nemení na tom, že pena vydrží dosť dlho, lebo na jedno použitie jej netreba minúť veľa. Na zadnej strane nájdete dobre čitateľné (len ťažko odfotiteľné) zloženie, dátum spotreby i návod s popisom. Pena je veľmi hustá, nerozteká sa a pripomína mi dobre vyšľahaný sneh z bielkov. Pri dotyku s pleťou sa pomaly topí. Veľmi príjemne vonia, tak sladko, jemno a neurčito. Používanie bolo príjemné aj kvôli tomu, ako pena voňala.  Musím povedať, že najradšej som ju používala na odličovanie. Mala som pocit, že keď som u používala na čistenie, pleť nebola tak dôkladne vyčistená (to sa mi stalo aj pri predchádzajúcej pene, mala som skrátka pocit, že pleť nie je hĺbkovo vyčistená). Preto som sa najskôr odlíčila touto penou. Krásne odlíčila všetok make up, rýchlo zmenila svoju snehovo bielu farbu na oranžovú a po zmytí nebolo vidno ani stopy po líčení. Potom som použila peeling, gél/mydlo a pleťovú vodu. Vtedy bol čistiaci rituál ukončený a naozaj som bola s výsledkami spokojná. Pár razy som použila penu miesto čistiaceho gélu. Pleť nedráždila, neštípala na nej a nebola začervenaná. Pena pleť nevysušuje, naopak, zanecháva ju sviežu a hydratovanú. Je jemná a hladká, vyzerá oddýchnuto a matne. 

Plusy:
  • milý obal
  • pumpička sa nezasekávala, nevŕzgala 
  • príjemná vôňa
  • hustá, bohatá pena
  • pleť výborne odličuje, zjemňuje, osviežuje, hydratuje bez nepríjemných pocitov ako štípanie, pnutie či červenanie
Mínusy:
  • používala som ju skôr na odlíčenie, pretože som nemala pocit dobre vyčistenej pleti
Pleťovú penu kúpite na stránke http://www.krasnadoma.sk/, kde stojí 5,80.

Používate radšej gély alebo peny?


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Penu som ešte nemala Lucka :) odličujem sa micerálkou a hydrofilným olejom, no práve teraz žiadny nemám :D a ešte som aj mala africké čierne mydlo, s tým som bola tiež veeelmi spokojná :) tak si idem objednať túto penu a aj to peelingové mydielko so slimačím extraktom :) ďakujem za recenziu ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja sa teším na peelingové mydielko :) Som rada, že som ti poradila ♥

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe