Nával citrónovej energie

17:39

Citrón je ovocím, ktoré neodmysliteľne patrí do našej špajze. Ochucujem si ním čaj, šťava je vynikajúca na citrónový krém alebo polevu, citrónová voda detoxikuje organizmus a pomáha chudnúť, citrónovo cesnakový zázrak odstraňuje vápnik a tuk usadený v tele a v cievach. Posilňuje srdce, upravuje tlak, omladzuje telo, citrónová kôra (chemicky neošetrená, samozrejme) je fantastická v koláčoch a či uveríte alebo nie, citrón dokáže bojovať aj s čiernymi bodkami. V posledných týždňoch mi spoločnosť robilo telové mlieko s citrónom a zázvorom. 








O telovom mlieku si môžete prečítať:

     "Telové mlieko rozmaznáva pokožku vyváženou kombináciou výťažkov z citróna a zázvoru a zanecháva ju zamatovo hebkú. S dlhotrvajúcou nezabudnuteľnou ľahkou vôňou.
Obsah balenia: 200 ml
Zloženie (INCI): Aqua (voda), Alcohol denat.*, Vitis Vinifera (hrozno) Seed Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii (bambucké maslo) Butter*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glyceryl Stearate Citrate, Isoamyl Laurate, Prunus Amygdalus Dulcis (mandľový olej) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Theobroma Grandiflorum Seed Butter*, Alaria Esculenta Extract, Caffeine*, Citrus Limon (citrón) Peel Extract*, Zingiber Officinale (zázvor) Root Extract, Xanthan Gum, Tocopherol, Sodium Lactate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Lactic Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (esenciálne oleje)*, Limonene*, Citral**, Linalool*, Geraniol* *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"

Telové mlieko má  200 ml a je v plastovej tube. Vrchnáčik je k nej prichytený a drží dobre, takže naháňačky po kúpeľni nehrozia. Obal je hravý a pozitívny, na bledozelenom pozadí sa krásne vynímajú nielen žlté citróny, ale aj označenie Bio a vegan. Vôňa mlieka je pútavá a výrazná . Vonia po citrónoch, tak naozaj, prirodzene, akoby som ten citrón mala priamo pred sebou. Nie je veľmi kyslá, je ovocná a nerušivá. Mliečko používam už dlho a zázvor som tam nikdy neucítila, ale vôbec mi to nevadí, pretože zázvor v  láske nemám. Zázvorový čaj neznášam, ale jeho vôňa mi až tak neprekáža. Každopádne, vonia mi len po  citrónoch a je to úžasné. Tesne po použití voniam ako citrónový čaj, ale v priebehu hodiny (občas aj menej) sa vôňa stratí a už ju nie je cítiť. Jej výhodou je, že naozaj nabíja pozitívnou energiou a pôsobí ako prírodné antidepresívum (hoci bergamot je v tomto podstatne úspešnejší!). Mlieko je redšie, ale dosť husté na to, aby sa neroztekalo.  Rýchlo sa vsiakne do pokožky  a nezanecháva ju mastnú ani lepkavú. V zime sa mi to pozdáva, nakrémujem sa a takmer okamžite si môžem obliecť pyžamo (aby som nezmrzla, ja si aj zuby umývam v teplej vode). Pokožka je po použití úplne ako vymenená - je neskutočne jemná a chvíľku aj citrónovo voňavá. Mlieko ju hydratuje a zanecháva ju krásnu a hladkú. 

Plusy:
  • pozitívny obal
  • príjemná, citrónová vôňa
  • redšie, ale nerozteká sa
  • rýchlo sa vsiakne do pokožky a nezanecháva ju lepkavú ako mastnú
  • zjemňuje a hydratuje pokožku
Mínusy:
  • nenašla som
Mlieko mám zo stránky http://www.bior.sk/, kde stojí 8,95. 

Pozdáva sa vám citrónovo zázvorová kombinácia? :) 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Zazvor taky moc nemusim, takze by me nevadilo, ze neni moc citit, no citron mam moc rada. Ani jsem netusila na co vsechno je dobry :-) Mleko nevypada vubec spatne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne zázvor vonia, ale nechutí :) Raz som mala čaj a stačil mi. Ale toto mliečko po ňom nevonia, len citrónovo, takže je úplne super :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe