Khadi - synonymum pre úplnú spokojnosť

17:55

Dnes to bude o jednej z najlepších masiek, ktorá sa mihla mojou poličkou v kúpeľni. Keď som sa dozvedela o kozmetike Khadi, vedela som, že od nej niečo chcem. Do oka mi padla práve pleťová maska. Samozrejme, nielen tá :) Tých výrobkov bolo viac, ale povedala som si, že na začiatok sa uspokojím s maskou a časom si kúpim aj ďalšie mňamky. Táto indická kozmetika bohatú históriu, niektoré produkty sú na indickom trhu viac ako 40 rokov. India je čarovná krajina, ukrýva neuveriteľné bohatstvo i chudobu, je plná kontrastov a miest, ktoré by som rada navštívila. Ktovie, možno raz sa tam naozaj dostanem. Na maličký kúsok som sa k nej priblížila vždy, keď som použila bylinnú pleťovú masku Neem.








O maske si môžete prečítať:

     "Khadi pleťová maska NEEM má antibakteriální účinky, pomáhá regulovat nadměrnou produkci mazu, rozjasňuje pleť a čistí ucpané póry. Neem omlazuje pleť, vypíná ji a tonizuje. Neem je zároveň velice účinný přírodní prostředek při mnoha různých kožních problémech. Fullerova hlinka a kalamin absorbují nadměrný kožní maz a odstraňují toxiny, které se nacházejí pod povrchem kůže. Oxid zinečnatý má hojivý a vyrovnávací účinek. Tulsi je jednou z nejpoužívanějších bylin v ajurvédě.  Má antibakteriální vlastnosti a je výborný antioxidant. Díky tomu udržuje pleť mladou a pružnou. Bawachi napomáhá k zářivé pokožce.  Begrannte berberitze pomáhá eliminovat toxiny z pleti a kafr má chladivý efekt. 
Složení (INCI): Solum fullonum (Fullerova hlinka), Azadirachta indica (neem), kalamin, Zincum Oxydatum (oxid zinečnatý), Ocimum sanctum (tulsi), Symplocos racemosa (lodhra), Psoralea corylifoliae (bawachi), Berberis aristata (dřišťál, bergannte berberitze), Cinnamomum camphora (kafr), olej Azarachta indica (neem)
Obsah:  50 g"

Bola to láska na prvý pohľad! Pekný zelený kovový obal si ma získal hneď, ako som ho zbadala. Nájdete na ňom všetko, čo potrebujete vedieť - že je to ajurvédsky produkt, ktorý je prírodný a certifikovaný, nájdete tam spôsob použitia,zloženie, že maska nie je testovaná na zvieratách a vhodná je pre mastnú pleť. Kovová nádoba ukrýva vrecúško  s 50 gramami vzácneho prášku. Vzácneho a voňavého (za predpokladu, že ho nevdýchnete, vtedy nevonia, ale dusí). Vonia veľmi pekne, ako bylinky a gáfor, je nevtieravá a nie veľmi výrazná. Je ju cítiť, ale neruší. Vytvorí okolo mňa voňavý obláčik, ktorý je cítiť, keď schne. Na jedno použitie stačí malá moka lyžička prášku, takže vydrží pomerne dlho. Použitie je jednoduché, malú lyžičku masky zmiešam buď  s vodou alebo s kvetovou pleťovou vodou, výborná je ružová alebo harmančeková, tie som mala momentálne otvorené. Záleží len na vás, akú masku si pripravíte, ja mám radšej hustejšiu masku, ktorá nesteká. Odporúča sa mať ju na pleti 15-20 minút, ja ju nechávam tak dlho, kým neuschne a potom ju zmývam. Tesne po nanesení sa pleťou rozleje príjemne chladivý pocit, nie výrazný, ale citeľný. Postupne sa vytratí a nebyť vône, neuvedomujem si, že mám niečo na pleti. Na pokožke neštípe a nedráždi ju, ani keď sa moja pleť opäť vrátila do puberty a objavili sa vyrážky, nemala som s maskou najmenší problém. Čím dlhšie ju na tvári máte, tým ťažšie ide dolu, preto odporúčam mať po ruke hubku, ktorá uľahčí umývanie. Výsledok ma veľmi potešil. Maska výborne odstraňuje čierne bodky a dôkladne čistí pleť, pomáha tak predchádzať vzniku nových nedokonalostí. Pleť je nielen čistá, ale aj matná a svieža.Pokožku upokojuje a sťahuje zápal. Obľúbila som si ju najmä z troch dôvodov - krásne vonia, príjemne chladí a dokonale čistí. Raz darmo, je jednou z najkvalitnejších masiek, aké som mala.

Plusy:
  • pekný kovový obal, dá sa využiť aj po minutí masky
  • príjemná vôňa
  • maska chladí, neštípe a nedráždi
  • pleť dôkladne čistí, odstraňuje čierne bodky, upokojuje, sťahuje zápal, pleť je jemná a svieža
Mínusy:
  • môže ísť ťažšie dolu, preto mám vždy po ruke hubku
Masku som kúpila u nás v prírodnej lekárni, ale sortiment nájdete aj na stránke http://www.khadi-cz.cz/ (objednávky posielajú aj na Slovensko) a táto konkrétna maska stojí 259 Kč, čo je necelých 9,50 ( ja som ju kúpila o niečo drahšiu).

Mali ste niečo od Khadi? Čo by ste mi odporučili? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Vypada opravdu dobre a je super, ze redukuje cerne tecky, je celkem tezke najit produkt, ktery by s nimi zvladl neco udelat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, je to ťažké a všetko je len na chvíľu, ale je super, keď to nejaký produkt dokáže :)

      Odstrániť
  2. khadi zvyknú mať aj v bio obchodoch v PL :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som túto značku videla len v jednej malej prírodnej lekárni :)

      Odstrániť
  3. Khadi, Khadi, už nech si u vás nakúpim!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vďaka za typ, ja nemám až tak veľa pórov, ale mojej sestre určite padne vhod:)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe