Ako mliečna kaša

18:18

Dulcia je slovenská značka prírodnej kozmetiky, ktorú som spoznala úplnou náhodou. A zbláznila som sa do nej. Čím viac výrobkov som skúsila, tým viac chcem ďalšie :) Možno to poznáte. Také to kozmetické očarenie, keď vám niečo vonia, pomáha, pekne to vyzerá a naviac je to za prijateľné ceny. V  hlave mám milión nápadov. Možno aj miliónjeden. Keby má deň o pár hodín, stihnem všetko. Ísť do práce, upratať a postarať sa o domácnosť, byť s rodinou a priateľmi, venovať sa môjmu milovanému mužovi, s ktorým chcem stráviť celý svoj život a písať, písať a písať. Ale deň má len 24 hodín. A tak dnes píšem. Píšem o výbornej  maske :)







O maske pre problematickú pre pleť s výskytom akné si môžete prečítať:

     "Maska je určená na ošetrenie mastnej a problematickej pleti s výskytom akné. Plody čučoriedky obsahujú flavonoidy, ktoré spevňujú membrány buniek pleti a podporujú dobrý stav vlásočníc. Jahodová zložka pokožku čistí a zabraňuje tvorbe komedónov. Obsahuje výrazné množstvo vitamínom A, C a E. Ak máte na pleti akné, pôsobí ako prírodné antiseptikum, čistí upchané póry a následne ich sťahuje. Biely íl čistí a odstraňuje toxíny z kože. Vzácny marocký íl - rhassoul íl je pokladaný za prírodný skrášľovač a je vysoko účinný hlavne v starostlivosti o nečistú a problematickú pleť. Tento čisto prírodný íl sa skladá z iónov kremíka a magnézia, rovnako ako z oxidov železa a vápnika. Jeho silné čistiace účinky sú známe už po stáročia a vyznačujú sa vysokou intenzitou a šetrnosťou zároveň. Íl spoľahlivo pomáha predísť tvorbe akné, má protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky. Čistí a sťahuje póry a odstraňuje prebytočný maz, uvoľňuje hlboko usadené nečistoty. Ovsený proteín sa postará o správnu reguláciu mazu v pokožke a dodá jej mäkký hladký pocit. Jogurtový prášok pôsobí na elasticitu kože. Med má upokojujúce a protizápalové účinky.Jej vôňa je neopakovateľná a účinok okamžitý.
Zloženie: biely íl, jahodový prášok, marocký íl, zinok, kozie mlieko, jogurtový prášok, jedlá sóda"

Občas mi ľudia povedia, že som skúsila už toľko kozmetiky, že ma nič nemôže prekvapiť. Nuž áno, rokmi mi prešli kúpeľnou stovky produktov. Ale aj napriek tomu ma kozmetika neprestane udivovať a fascinovať. Pretože stále nachádzam ako exkluzívne kúsky,tak aj totálne prepadáky. Dnes to bude o tom exkluzívnom kúsku. Pleťová maska od Dulcie je v plastovom priesvitnom obale. Jednoduchom a peknom, presne vidíte, koľko masky vám ešte ostáva. Uzatvára sa jednoducho, nič sa nešraubuje, masky sa vysýpa z maličkého otvoru rýchlo. Príprava je jednoduchá, v sklenej alebo plastovej miske stačí zmiešať diel masky s dielom výživnej čistiacej emulzie, dielom kvetinovej vody (hydrolátu) alebo vlažnej vody, dielom teplého mlieka, dielom bieleho jogurtu, dielom aloe vera šťavy či s dielom kvalitnej ovocnej šťavy (samozrejme, hustota závisí len na vás, podľa toho, či preferujete hustejšie alebo redšie masky). Ja ju najradšej miešam s vlažnou vodou. Masku v nej dobre rozmiešam a na dôkladne vyčistenú pleť nanášam štetcom. V tom okamihu ma ovanie sladká vôňa, ktorá mi pripomína mliečnu kašu :) Vonia mi úplne na zjedenie, ako pokojné sobotné raňajky, kedy sa nemám kam ponáhľať. Po nanesení na pleť necítiť žiadne štípanie, pálenie či iné podráždenie a po umytí nie je začervenaná. Po asi 15 minútach ju umývam vlažnou vodou. Dolu ide relatívne ľahko, ale aj tak mám po ruke hubku, s ktorou to ide ešte ľahšie a rýchlejšie.Výsledok? Pomáha odstraňovať existujúce čierne bodky. Keďže hĺbkovo čistí pleť, zároveň zabraňuje vzniku nových. Zmatňuje ju, krásne zjemňuje a sťahuje zápal. Je hydratovaná, svieža a žiarivá.

Plusy:
  • zaujímavý obal
  • viacero možností prípravy
  • pekná, mliečna vôňa
  • nespôsobuje podráždenie, začervenanie 
  • na jedno použitie jej netreba veľa, stačí malá, nie kopcom moka lyžička
  • pleť čistí, odstraňuje čierne bodky, zmatňuje, osviežuje a zjemňuje
Mínusy:
  • nenašla som
Masku kúpite na stránke http://www.dulcia.sk/ alebo v partnerských predajniach, kde stojí 50 gramov 10,50.

Aká maska vám voňala tak na zjedenie? :)

You Might Also Like

3 Vaše komentáre

  1. Značku poznám a maska vypadá velmi lákavě. Akorát včera se mi stalo, že mi přišel jahodový balzám od Oriflamu a musela jsem ho schovat, protože ho chtěl přítel ochutnat. Moc hezky voněl. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oriflame má super balzamy, ani sa mu nečudujem, že chcel ochutnať :) Značka je pre mňa pomerne nová, ale rozširuje sa mi wishlist, čo si chcem kúpiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe