Zohratá dvojka pre vaše vlasy

19:37

Vlasy sú korunou krásy, ktorá ma niekedy neskutočne jeduje. Raz darmo, žena túži po tom, čo nemá a ja by som moje rovné vlasy razom menila za kučery. Aby boli kučeravé, siaham po natáčkách, robím si rôzne drdoly a copčeky, pomáham si tužidlom a lakom na vlasy, aby som aspoň na chvíľu mala  vlasy, po ktorých mi piští moja dušička. Na jednej strane sú krásne, ale na druhej trpia tým, že na nich neustále skúšam vyčarovať kučeravú hrivu. Preto sa snažím používať kozmetiku, ktorá im dodá všetko, čo potrebujú a postará sa o to, aby boli zdravé a krásne. Naposledy som objavila dva kúsky od Biodermy, ktoré rozhodne stoja za zmienku. 







O Nodé S maske si môžete prečítať:

     "Nodé S - Maska je vhodná aj na farbené vlasy. Nodé S - Maska posilňuje vlasy a pôsobí proti faktorom spôsobujúcim ich vysušenie (stres, znečistenie, používanie fénu, farbenie ...). Nodé S - Maska vyživuje a obnovuje vlasové vlákna od korienkov až po končeky. Pravidelným používaním Nodé S - Masky zostávajú vlasy zdravé a znovu získajú svoju silu, jemnosť, pružnosť a lesk.


Zloženie
AQUA/WATER/EAU, CETEARYL ALCOHOL, OCTYLDODECANOL, BETAINE, PHENYL TRIMETHICONE, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, STEARETH-2, PEG-60 ALMOND GLYCERIDES, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, TRIDECETH-9 PG-AMODIMETHICONE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, DISODIUM EDTA, TRIDECETH-12, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM)."

Masky na vlasy striedam s kondicionérmi, podľa toho, čo mám skôr po ruke :) Maska je v tube, ktorá má 200 ml a uzatvára sa len pritlačením vrchnáčika, takže žiadne šraubovanie nehrozí (inak by som vrchnáčik hľadala vo vani). Hustá biela pasta veľmi pekne vonia. Sladko, ale inak nešpecifikovateľne. Pri umývaní ju je sotva cítiť a aj vlasy sú len jemne prevoňané. Používam ju pravidelne, pri každom umývaní (už mám len na dne, musím hľadať alternatívu, aby som skúsila zasa niečo nové). Nanášam ju na mokré vlasy od korienkov po končeky. Niektoré masky/kondcionéry narobia šarapatu, keď sa nanášajú od korienkov, ale s touto maskou som nemala problémy. Vlasy sa nemastili a vyzerali pekne. Výsledok používania ma potešil. Vlasy boli veľmi jemné. Hoci niektoré šampóny (najmä môj posledný tuhý) zanechávajú vlasy drsné, nepoddajné a také tvrdé, ťažko sa češú. Maska vlasy zjemní, sú úplne hladké a ľahko sa rozčesávajú. Vôbec nepripomínajú slamu, vyzerajú lesklo a nie sucho. To je presne to, čo hľadám pre moje zničené (alebo aj mnou ničené) vlasy. Sú silnejšie a nebadať na nich žiadne negatívne stopy.
Plusy:
  • balenie v menšej tube
  • príjemná vôňa
  • hustá biela masa, nerozteká sa
  • môžem ju nanášať od korienkov po končeky, vlasy sa nemastia
  • vlasy sú jemné, lesklé a pružnejšie, ľahko sa češú a vyzerajú zdravo
Mínusy:
  • nenašla som
Odporúčaná cena masky je 16,69.






O Nodé P šampóne si môžete prečítať:

     "Aktívny šampón Nodé P - Šampón na suché lupiny účinkuje už po prvom použití. Šampón Nodé P - Šampón pokožku vlasov upokojí a odstráni ihneď svrbenie. Vlasy zostávajú hebké žiarivé a pružné. Šampón Nodé P - Šampón vmasírujte do vlasov a nechajte pôsobiť 1 minútu, potom dôkladne opláchnite. Prvé 3 týždne aplikujte Nodé P - Šampón 3krát týždenne, ďaľšie týždne 1 - 2krát týždenne.

Zloženie
WATER (AQUA), SODIUM LAURETH SULFATE, LAURYL GLUCOSIDE, SODIUM LAUROYL OAT AMINO ACIDS, GLYCOL STEARATE, PIROCTONE OLAMINE, SALICYLIC ACID, CLIMBAZOLE, ZINC PYRITHIONE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, JUNIPERUS OXYCEDRUS WOOD OIL, PEG/ PPG-14/4 DIMETHICONE, POLYSORBATE 20, VP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER, POLYQUATERNIUM-10, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, CETEARETH-60 MYRISTYL GLYCOL, PEG-150 DISTEARATE."
So šampónmi od Biodermy mám rôzne skúsenosti, aj dobré, aj zlé. Je to dôkaz toho, že nie každému sadnú produkty rovnako, lebo to, čo som si kúpila na odporúčanie kamarátky, mi urobilo veľmi zle. Hold, atopický ekzém je niekedy prieberčivý :) Posledným prírastkom v mojej rodine šampónov bol Nodé P šampón na suché vlasy, ktorý mi celkom padol do oka. Má 200 ml, je v jednoduchom plastovom obale a dobre sa zatvára. Takmer nevonia. Teda, nie je to nič, čo by ste si zapamätali, prípadne v nás zanechalo nejakú stopu. Nie je úplne riedky, neroztečie sa skôr, ako ho napením a penu vytvára dosť bohatú. Vlasy umýva dobre a od svrbenia mi síce uľavuje - ale len na krátko. Už niekoľko hodín po umytí opäť pociťujem svrbenie a hoci je o niečo jemnejšie, je tam. Takže z môjho pohľadu atopika to môžem zhrnúť do dvoch stanovísk:
  1. vlásky sú po použití jemnučké, dobre sa češú, pekne sa lesknú a vyzerajú zdravo
  2. atopickú pokožku na chvíľku upokojí, ale obyčajne na druhý deň po umytí vlasov opäť cítim svrbenie. Je však jemnejšie a pokožku si tak nerozškriabem
Šampón ale hodnotím pozitívne, bola som s ním spokojná.

Plusy:
  • menší jednoduchý obal
  • bez výraznejšej vône
  • nie je veľmi riedky, nerozteká sa
  • vlasy dobre umýva, ostávajú jemné, lesklé a dobre sa češú
Mínusy:
  • upokojuje pokožku, ale pár hodín po umytí opätovne svrbí
  • pár látok v zložení
Šampón stojí 13,69.

Ako sa staráte o suché, namáhané vlasy? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Ani jsem nevěděla, že Bioderma dělá tyto přípravky! Ta maska by se mi hodila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to superně, taky jsem o ničem netušila, že taková maska na vlasy od Biodermy existuje :)!!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bioderma má kopec zaujímavostí, ktoré postupne objavujem :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe