Ako sa dostať k čistej pleti

16:19

Značku Sebamed som spoznala vďaka zľavovým kupónom z DM drogérie. Mala som poukážku na nákup a keďže značku som nepoznala, niečo so si z nej kúpila. Časom som si toho kúpila viac a viac, nakoniec som ostala verná čistiacej pleťovej vode. V drogérii už nenakupujem tak veľmi ako kedysi, už sa orientujem na iné značky a produkty, ale Sebamed patrí k tým, ktoré si rada kúpim zasa.






O Sebamed Clear Face hĺbkovo čistiacej vode si môžete prečítať:

      "Hĺbkovo čistiaca pleťová voda čistí póry do hĺbky a stará sa o problematickú pleť. Podporuje obnovu prirodzeného ochranného plášťa kože s pH 5,5, ktoré je prirodzene zdravé pre pokožku. Podporuje boj proti pupienkom, čiernym bodkám a nečistotám pleti. Odstraňuje nadbytočnú mastnotu, maz a nečistoty z pleti a dezinfikuje pomocou alkoholu. Extrakt z uhorky a hydralizovaný hodváb dodávajú vlhkosť a chránia pleť pred dehydratáciou. Panthenol podporuje hojenie pleti, alantoin ju zjemňuje a zmäkčuje, osviežuje a vyrovnáva tón pleti. Odporúčané pre mastnú a zmiešanú pleť, najlepšie použitie je na čistenie tzv. T-zóny. Dermatologicky testované."
Čistiaca rada Sebamedu sa nesie v modro bielych farbách. Je celkom jednoduchá, možno by ma v obchode ani nezaujala, ale inak jej nie je čo vyčítať. Na obale je dobre čitateľné zloženie, v ktorom mi hneď udrel do očí alkohol. Tušila som, že by tam mohol narobiť šarapatu, ale tiež môže dosť pomôcť. Bola som veľmi zvedavá, čo sa z toho nakoniec vykľuje. Pleťová voda je bledomodrá, taká jemne šmolková. Vonia ako alkohol, ale nie veľmi výrazne, takže to nepovažujem za nejaké mínus. Áno, nie je to vôňa, kvôli ktorej by som sa tešila na každé použitie, ale neprekáža mi. Alkohol má dezinfekčné účinky, pleťová voda sa odporúča na zmiešanú a mastnú pleť, na vyrážky a čierne bodky. Pekne čistí a zmatňuje pleť. Pomáha odstraňovať nečistoty, vďaka čomu je menšie riziko vzniku čiernych bodiek. Odstraňuje prebytočný maz, takže pokožka sa dlhé hodiny neleskne. Na pleti štípe a ak je viac poškodená (po opaľovaní, celé čelo posypané vyrážkami a podobne), nie je to veru švanda. Ale všetko zlé je na niečo dobré. Hoci ma pokožka zaštípe, neostane začervenaná. Voda pomáha sťahovať zápal a vyrážky sa hoja rýchlejšie a menej bolestne. Nesmiem sa s ňou ale priblížiť k očiam, lebo mi začnú slziť hneď, ako je vatový tampón na pokožke okolí očí. Po použití nie je pleť napnutá ani inak citlivá. Je to jeden z mojich najobľúbenejších produktov na boj s akné.
Plusy:
  • modrá voda je milá :)
  • obsahuje alkohol, preto je vhodná na ošetrenie mastnej a aknóznej pokožky
  • hĺbkovo čistí pleť, zmatňuje ju, sťahuje zápal, dezinfikuje
  • pleť po jej použití nie je napnutá
Mínusy:
  • trochu štípe
Pleťová voda stojí okolo 4 eur a kúpite ju v DM drogérii.
Skúsili ste niečo od Sebamedu? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Odpovede
    1. Ja som už skúsila niekoľko kúskov od Sebamed a som veľmi spokojná :)

      Odstrániť
  2. Já mám od SebaMedu čistící pěnu.. A musím říct, že je skvělá na mastnější pleť. Suché místa má tendece ještě vysušit.. :) Ale jinak čistí moc pěkně a dá dolů i voděodolný makeup :-)

    Mikulášské líčení – čert

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Používala som a ešte občas použijem Seba mydlo. Je super, ale musím tiež povedať, že ma dosť vysušuje, takže si potom musím dať pauzu. A ako ďalšie mínus vidím dosť zlá manipulácia. :) Ale určite teraz skúsim aj túto pleťovú vodu znie to dobre. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám mastnejšiu pleť, nemala som problém s vysušovaním, ale vždy použijem krém, takže možno by som to ani nepostrehla :)

      Odstrániť
  4. Od SebaMedu ještě nic nemám, ale už delší dobu po této značce pokukuji:) asi si něco pořídím :)
    http://veronicaslife8.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe