Kolagénový Dermacol

13:50

Dermacol už dlho nie je len dekoratívna kozmetika. Pre mňa je srdcovou, lebo môj prvý make up mi darovala krstná a bol to práve legendárny Dermacol :) Odvtedy ale pretieklo veľa vody potokom a dnes moju poličku zdobí aj telová či pleťová kozmetika.  Posledná zaujímavá novinka sú produkty s kolagénom - denný a nočný krém, krém na očné okolie a okolie pier a pleťová maska. S maminou sme sa podelili, krémy som nechala jej, ja som vzala zvyšok - masku. No, to by som ale nebola ja, keby som všetko zo zvedavosti neskúsila.  A neporovnala.

Dermacol Collagen+

Krémy boli vyvinuté na omladenie a vyhladenie pleti. Vhodné sú od 35 rokov, preto som sa rozhodla posunúť ich mamine, ale pár razy som neodolala a skúsila som ich. Sú krásne a uznávam, že z tejto rady mám aj svojho obľúbenca.


Dermacol denný krém

INTENZÍVNY OMLADZUJÚCI DENNÝ KRÉM

Collagen plus intensive rejuvenating day cream

OMLADZUJÚCI DENNÝ KRÉM

Zloženie krému: "AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, MYRISTYL MYRISTATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, HYDROGENATED OLIVE OIL, PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER EXTRACT, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, FRUCTOSE, HYDROLYZED COLLAGEN, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, ALARIA ESCULENTA EXTRACT, SPENT GRAIN WAX, OLEA EUROPAEA OIL UNSAPONIFIABLES, SODIUM CETEARYL SULFATE, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, XANTHAN GUM, POLYSORBATE 20, BHT, TOCOPHEROL, TROPOLONE, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, PARFUM."

Denný aj nočný krém sú v sklenom obale s ružovým vrchnáčikom. Majú po  50 ml a rozdiel medzi nimi je len v etikete - nočný je modrý, denný ružový. Celá kolagénová rada sa nesie v ružových tónoch a pripomína mi skôr nejakú dievčenskú kozmetiku ako kozmetiku pre zrelšiu pleť. Nevadí, právom ich považujem za ozdobu poličky a keďže ružovú farbu zbožňujem, vôbec mi to neprekáža. 

S maminou máme rovnaký typ pleti - zmiešaný. Mastná T zóna a suché líčka sú večným bojom, ktorý zvádzam od puberty. Už na základnej škole sa mi spolužiačka smiala, že mám upchaté póry a nie peknú pleť. Ako štvrtáčka som to nijako zvlášť nechápala, ale teraz sa mi pri spomienkach tisnú slzy do očí. Čím som staršia, tým menej mastná pleť je a potrebujem čoraz výživnejšie a hydratačné krémy. Samu ma tie zmeny prekvapujú, ale čas je neúprosný a vlastne sa sťažovať nemôžem - moja pleť vyzerá lepšie ako kedykoľvek predtým.

Denný krém má lahodnú sladkú vôňu, ktorá mi síce nič nepripomína, ale je pekná. Nie umelá ani vtieravá, príjemná. Biely hustý krém sa ľahko rozotiera a pomerne rýchlo sa vsiakne do pleti. Neostáva po ňom ani mastný, ani lepkavý film. Skvelý je preto pre náš typ pleti a po prvom použití som mala také tušenie, že budeme kamaráti. A mala som pravdu. Ako som spomenula, odporúča sa používať od veku 35 rokov. Na moju mladšiu pleť pôsobí okamžite. Krásne ju vyhladí, zmiznú linky i moja jediná vráska na čele. Je úplne jemná, svieža a krásna. Pri zrelšej pleti to nie je zázrak na počkanie :) Ale mamina si tiež veľmi pochvaľuje. Krém jej pokožku postupne spevňuje, pomáha zjemniť vrásky a prinavrátiť pružnosť. Vhodný je aj na krk a prípadne aj dekolt. Milo ma prekvapil a myslím, že aj maminu. Kúpila som jej aj iné krémy a momentálne používa len tieto ružové krásky.
Stojí 7,69 eur.

Collagen plus intensive rejuvenating night cream

INTENZÍVNY OMLADZUJÚCI NOČNÝ KRÉM

dermacol  INTENZÍVNY OMLADZUJÚCI NOČNÝ KRÉM

Zloženie: "AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, GLYCERIN, MYRISTYL MYRISTATE, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, HYDROGENATED OLIVE OIL, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER EXTRACT, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, FRUCTOSE, HYDROLYZED COLLAGEN, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, ALARIA ESCULENTA EXTRACT, SPENT GRAIN WAX, OLEA EUROPAEA OIL UNSAPONIFIABLES, SODIUM CETEARYL SULFATE, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, ACRYLATES/C10-30/ ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 20, TOCOPHEROL, TROPOLONE, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, PARFUM."


Nočný krém je veľmi podobný dennému. Podobne voňajú a aj konzistencia je rovnaká. Neprekvapilo ma to, keďže krémy z jednej rady sú obyčajne ladené do rovnakých tónov. Obsahuje kolagén, ktorý spomaľuje proces starnutia. Krém pomáha pokožku regenerovať, vypínať a vyživovať počas noci. Je výživný a hustý, ale opäť nemastný. Pokožku nezaťaží a nespôsobuje ani vznik nových nedokonalostí ako čiernych bodiek alebo vyrážok. Ráno som vstala s pleťou jemnou ako bábätko, vyhladenou, sviežou a odpočinutou. Na zrelšiu pleť pôsobí veľmi podobne ako denný, pretože je pevnejšia, pružnejšia a hlavne hydratovaná. Suché  miesta sa stávajú minulosťou a pri pravidelnou používaní je pokožka mladšou a viditeľne sviežejšou. Ak hľadáte pre maminu alebo kamarátku darček po tridsiatke, tak tieto krémy vôbec nie sú zlým nápadom. Tiež stojí 7,69 eur.


Collagen plus intensive rejuvenating eye and lip cream

INTENZÍVNY OMLADZUJÚCI KRÉM NA OČI A PERY

dermacol INTENZÍVNY OMLADZUJÚCI KRÉM NA OČI A PERY


Zloženie: "AQUA, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, OCTYLDODECANOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-20 GLYCERYL STEARATE, DIMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, CETEARETH-20, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, FRUCTOSE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER EXTRACT, GLYCERIN, HYDROLYZED COLLAGEN, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, AESCULUS HIPPOCASTANUM (HORSE CHESTNUT) EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, SPENT GRAIN WAX, ALARIA ESCULENTA EXTRACT, CAPRYLYL GLYCOL, POLYSORBATE 20, SODIUM POLYACRYLATE, TOCOPHEROL, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, TRICEDETH-6, HYDROGENATED POLYDECENE, TROPOLONE, POTASSIUM SORBATE, HYDROXYACETOPHENONE, 1,2-HEXANEDIOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN."

Ďalším vydareným kúskom z rady Collagen plus je krém na očné okolie a okolie pier. V týchto oblastiach sú aj mimické vrásky a okolo očí sa objavujú ako prvé. Dôkladná starostlivosť je teda na mieste, ak sa chceme vráskam vyhnúť čo najdlhšie to ide. V ružovej tubičke so zúženým aplikátorom je 15 ml krému. Je jemnej vône, ktorá mi nič nepripomína. Je biely, hustý a krémový. Ľahko sa aplikuje a dobre sa nanáša. Vsiakne sa rýchlo a neostáva po ňom mastný pocit.  Malé množstvo krému stačí vtrieť do očného okolia a okolo pier. 

Začnem účinkami očného krému,lebo tie som pozorovala ako prvé. Očné krémy používam ráno aj večer. Na deň ľahší, večer môže byť pokojne aj hustý a výživný. Tento pokojne možno používať ráno aj večer. Rýchlo sa vsiakne, takže pokojne môžem pokračovať make upom. Pekne hydratuje a rozjasňuje pokožku. Výrobca uvádza, že by mal bojovať aj s opuchmi, ale tam jeho sila omnoho menšia. Skôr by som povedala, že je dobrý na hydratáciu, vyhladenie očného okolia, rozžiarenie, no nie na zlepšenie opuchov. Keď som teraz pred sviatkami zvykla byť hore do polnoci, ráno som videla na očiach, že ten spánok im chýba, a aj preto viem,že v prípade kruhov alebo vačkov a opuchov nesiahnem po tomto kréme. Inak ale palec hore, je jeden z tých lepších, ktoré som z drogérie mala.

Druhou možnosťou je použitie krému na okolie pier. Tam ešte vrásky nemám, ale občas sa mi okolo nich vytvoria linky. Či už od smiechu alebo grimás, ktoré robím na svoje krstňa a sesternicinho synčeka. Prispieva k nim aj zanedbaný pitný režim, keď sa zabudnem napiť vody alebo čaju, ktoré mám na stole na očiach. Na mojej pleti pôsobí výborne, vyhladí a spevní pokožku okolo úst a aj líčenie potom vyzerá úžasne. Na zrelšej pokožke zjemňuje aj hlbšie vrásky, spevní a omladí. Opäť som ho prenechala mamine, lebo sa odporúča od 35 rokov. Jeho cena je 5,69 eur.


Collagen plus intensive rejuvenating face mask

 INTENZÍVNA OMLADZUJÚCA MASKA

dermacol INTENZÍVNA OMLADZUJÚCA MASKA zloženie

Jediným kúskom z tejto rady, ktorý som minula celý a kúpila som si ho aj do zásoby, je maska ​​s kolagénom a extraktom z morskej riasy. Milujem pleťové masky a striedam ich podľa toho, či pleť potrebuje viac vyčistiť alebo hydratovať a vyhladiť. Maska má balenie 2x8 gramov a každá je na jedno použitie. Pri tom prvom som mala pocit, že jej je veľmi málo a ani ju na celú tvár nedostanem, ale stačí len tenučká vrstva na to, aby naozaj pôsobila. Takže za 1,89 eur máte dva večery na relax a rozmaznávanie pokožky :) 

Má takú skôr gélovú/rôsolovú konzistenciu, ale pomerne dobre sa nanáša prstami. Štetec som pri nej ani nevyťahovala, lebo som tušila, že by som sa viac rozčúlila ako si pomohla. Má sladkú vôňu  a celkový dojem po otvorení bol výborný. Potešilo ma, že na pleti neštípe a jemná je aj k očnému okoliu. Pôsobiť by mala okolo 15 - 20 minút a následne ju stačí len zotrieť obrúskom. Následne u aplikujem len nočný krém. Po prvom použití som sa zmohla len na skromné - wau. Tvár bola úplne, ale úplne jemná, hladká, všetky linky vyhladené a krásne žiarila. Bola aj omnoho čistejšia a úžasná na dotyk. Preto som ju zaradila do svojej kozmetickej rutiny a raz týždenne (mala by sa dva, ale mne zatiaľ raz postačuje) mi robí veľkú radosť.

Skúsili ste už niečo z tejto rady? :) Alebo by steju radšej darovali mamine alebo staršej sestre?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Tuhle řadu zatím pro svojí pleť nepotřebuji.

    Přeji klidné a šťastné svátky :)
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chtěla bych vědět proč po nanesení na tvář mám po celém obličeji hnusné žmolky 🤢 Děkuji za odpověď.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A používate aj nejaké sérum alebo krémik nanesiete hneď po vyčistení pleti?

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe