Zbožňujeme Ponio

19:20

Môj úplne prvý tuhý šampón bol od Ponia. Presne si spomínam, ako sme to malé milé čudo doma obdivovali a snažili sme sa prísť na to, ako ho budeme používať :) Mamina sa smiala, ocino len mávol rukou, že babské veci. Postupne sme sa do nich zamilovali. Úplne. Lebo nikdy som so šampónom nebola tak veľmi spokojná. Odvtedy pretieklo veľa vody v rieke a ja som spoznala veľa nových značiek, Poniu som ale ostala verná, pretože podľa mňa sú tuhé šampóny tejto značky jedny z úplne najlepších slovenských. A to je teda veľká vec.

Ponio žihľavový šampúch

Ponio žihľavový šampúch zloženie

Ponio žihľavový tuhý šampón

tuhý šampón

šampúch

O tuhom šampóne si môžete prečítať:

        Kopřivový tuhý šampon s citrónem je vhodný pro normální a mastné vlasy - krásně pění, dočista umyje a vlasy nezatíží. Kokosový olej a glycerin zároveň hydratují konečky vlasů, panthenol zklidní pokožku hlavy a citrónová šťáva s kopřivou dodají lesk. Svěží silice regulují tvorbu mazu pokožky. Šampuk je vhodné kombinovat s některým z přírodních kondicionérů Ponio.
Šampuky jsou tuhé šampony - obsahují všechny účinné látky jako běžný šampon kromě vody – jsou tedy mnohem menší, nikde se vám nerozlijí a nepotřebují plastový obal. Jeden 30 gramový šampon vydrží tak dlouho jako cca 200 ml tekutého šamponu, 60 gramový jako 400 ml. Stačí ho jednoduše vzít do ruky, promnout ním ve sprše po vlasech a rozpěnit prsty.
Složení: Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Urtica Diotica Extract, Citrus Limon, Cocos Nucifera Oil, Glycerine, Panthenol, Citrus Limon Pell Oil, Rosmarinus Officinalis Oil, Limonene*, Spirulina Platensis Powder, Ci 77288, Citral*, Linalool*, Geraniol*
* Přirozeně se vyskytující v silicích

Tuhý žihľavový šampón rozmarín a citrón som kúpila preto, lebo ho môžem používať ja s mojím  ekzémom i mamina so svojimi mastnejšími vláskami. Musela si ich každý deň umývať a ja som hľadala šampón, ktorý by interval medzi jednotlivými umytiami predĺžil. Ponio má svoje šampúchy v ponuke buď v 30, alebo  v 60 gramovom balení. Kedysi som si menšie brávala, no dnes už kupujem len to väčšie. Tuhý šampón neobsahuje vodu, preto ho stačí použiť menej, krásne pení, nikde sa nevyleje a dlho vydrží. Míňa sa omnoho pomalšie ako bežný tekutý a je ekologicky balený - papierová krabička sa ľahko recykluje a šampón môže byť v prenoske, ktorú si možno kúpiť alebo hocijakom obale z inej kozmetiky, ktorý si odkladám. 

Citrón a rozmarín sa vyznačuje citrusovou vôňou, veľmi jemnou a príjemnou, vhodnou pre celú rodinu. Stačí ho jemne pošúchať po mokrých vlasoch a vytvorí sa bohatá krémová pena, ktorá účinne čistí vlasy a krásne ich prevonia. Je to jeden z najšetrnejších šampónov, s akými som sa stretla a zle nerobí ani farbeným vlasom. V ruke sa drží dobre a keď už je maličký, nemusíte sa báť, že by kúsky ostali vo vlasoch. Dajú sa buď ľahko napeniť alebo rovnako ľahko vyumývať z vlasov. Doposiaľ som ho ale vždy minula úplne celý, do posledného kúsku, ktorý penil dobre :) Je to jeden z pánov dokonalých, ktorý si človeka získa hneď, ako ho skúsi. 

Pokožku očistí a prinesie jej úľavu. Akoby ju oslobodil, je svieža, nesvrbí a nie je vysušená. Mastným vláskom pomôže menej sa mastiť, celkom dobre bojuje aj s lupinami a s vlasmi robí zázraky. Po umytí sú krásne jemné, objemné a dobre sa upravujú. Držia tvar, mne sa češú dobre aj bez kondicionéra. Lesknú sa, sú pevné, pružné, nelámu sa a vyzerajú zdravo. Od Ponia som ich mala už viacero a zakaždým ma milo prekvapí, ako krásne vlasy vyzerajú. Aj keď iné slovenské tuhé šampóny skúšam rada, ani jeden sa doposiaľ na Ponio nechytil.  A dosť pochybujem, že v najbližšej dobe sa to zmení.

Plusy:
  • ekologické balenie
  • dve veľkosti šampónov
  • šikovný do ruky
  • krásne vonia
  •  vynikajúco pení
  • hydratuje, zjemňuje a upokojuje vlasovú pokožku
  • bojuje aj s lupinami s mastnými vlasmi
  • vlasy sú jemné, pevné, objemné, krásne sa lesknú a sú zdravo vyzerajúce
Mínusy:
  • nenašla som
Za 7,50 eur ho kúpite v eshope Krásná každý den.

Máte svoj obľúbený šampúch? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Zkusila jsem od Ponio jeden produkt a byl fajn. Klůidně bych do budoucna chtěla vyzkoušet více produktů od Ponio.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mala som ich viacero a podľa mňa sú jedny z najlepších :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe