Ako som si zamilovala katalytickú lampu

19:30

Minulý rok v lete som sa rozhodla zmeniť svoj život. Od základov. Opustila som miesto, kde som nebola šťastná a išla som za hlasom srdca. Vedela som, že to nie je jednoduché a že ma čaká krkolomná cesta za šťastím. Stála za to, pretože som naozaj som nikdy nebola šťastnejšia. Každému prajem zažiť ten nádherný pocit, keď sa v nedeľu večer teší na prácu a niekedy v nej stráca pojem o čase. Keďže som začala pracovať z domu, mala som chuť kúpiť si niečo krásne. Niečo, čo zmení priestor okolo mňa a urobí z izby oázu pokoja. Nechcela som sviečku alebo difuzér, lebo tie si kupujem pravidelne. Chcelo to niečo neobyčajné a nezvyčajné. Niečo, čo si človek kúpi raz za dlhú dobu. Voľba padla na katalytickú lampu a uznávam, že je to malý poklad.

Ashleigh & Burwood London

Ashleigh & Burwood London Pearlescence

Ashleigh & Burwood London katalytická lampa

katalytická lampa malá

katalytická lampa Pearlescence


Katalytická lampa Ashleigh & Burwood London je vlastne najvoňavejšia nádherná dekorácia. Myslím, že niečo tak krásne sa mojou izbou ešte nemihlo. Zvolila som si značku, ktorá má veľmi bohatú ponuku nielen týchto lámp, ale aj aromalampy alebo sviečky. Sú to všetko malé umelecké diela a dlho som váhala, ktorú chcem. Všetky mi pripomenuli kúsok Orientu. Ako z rozpávok Tisíc a jedna noc. Som unesená tým, aké krásne produkty sú v ponuke a rozhodne časom budú aj ďalšie. Nezískam tým len vôňu do domácnosti, ale aj dekoráciu, ktorá zaujme okamžite, ako človek vstúpi do izby. Ako môžete vidieť na fotkách, vybrala som si jednoduchú guľatú lampičku zdobenú do ružova ladenou mozaikou. Kúpiť si ale môžete aj iné farby a tvary, takže doma nemusí byť len jedna.

S pojmom katalytická lampa som sa stretla len minulý rok. Hneď na to som sa rozhodla kúpiť ju domov. Nebudem klamať, keď sme ju išli skúsiť prvý raz, maturovali sme nad tým :) S niečím podobným sme sa nikdy nestretli a tak to bola veľká neznáma. Nakoniec sa ale žiadna kaša neje taká horúca, preto sme prišli na to, že to je vlastne celkom jednoduché a úžasné. Založené sú na princípe katalytickej reakcie, teda horia bez plameňa. Je to o niečo bezpečnejšie ako bežná sviečka, lebo ju možno nechať bez dozoru a nič sa nechytí horieť. Už za pár minút zmiznú z domácnosti rôzne pachy vrátane cigaretového dymu, pachov z kuchyne alebo z domácich miláčikov. Tie ničí, nezakrýva ich. 

Ako to teda celé funguje? Lampu si postavte na rovný povrch a zložte z nej korunku i viečko. Do 2/3 sa napĺňa vonnou esenciou, o ktorej si povieme o pár riadkov nižšie. Vnútri je knôt, ktorý sa zapaľuje. Len si dajte pozor, lebo keď ho zapálite, oheň šľahá do výšky a ľahko prídete o obočie :) Ja som sa nad ňou zvedavo skláňala a ledva som sa uhla :D Prvý raz sa necháva knôt nasiaknuť esenciou a potom sa zapáli. Plamienok nechávam horieť tri minúty a potom ho sfúknem. Nasadím ozdobný vrchnáčik a je to. Za pár minút sa celým poschodím rozleje božská levanduľová vôňa, ktorú si sami regulujete. Môže horieť 5 i 30 minút, závisí to od toho, ako veľmi chcete prevoňať priestor. Potom ju zavriete hasiacim viečkom a už voňať nebude. Vzduch je ale prevoňaný a dlho cítite omamný obláčik vône. Milujem na nej nielen to, že je krásna. Ale aj to, že vôňa je krásna, skutočne prevonia veľký priestor a keď ju prestanem cítiť, nie je cítiť nič. Proste krása.

Ashleigh & Burwood London Lamp Fragrance Lavender

náplň do katalytickej lampy 500 ml

Náplň do katalytickej lampy je v pollitrovom balení. V ponuke je mnoho zaujímavých vôní, no ja som sa rozhodla pre levanduľu :) Čo asi mnohých z vás neprekvapilo. Keď som otvorila fľašu, náplň mi vlastne smrdela. Tak zvláštne, ako levanduľový alkohol. Všetko sa zmenilo, keď som vôňu ucítila  v katalytickej lampe. Zmenila sa na nádhernú levanduľovú esenciu šťastia. Ak sa neviete rozhodnúť len pre jednu, kúpiť sa dajú aj darčekové sady s tromi menšími vôňami. Po pár mesiacoch mám stále polovicu balenia, ale sviečka nehorí každý deň. Napriek tomu to považujem za vynikajúcu investíciu. 



Aby som nezabudla, kúpiť sa dá aj náhradný kahan/knôt, takže netreba meniť celú lampu, ale len túto časť. Paráda, nie?

Katalytickú lampu som ešte pár mesiacov dozadu nepoznala, dnes som ňou unesená. Kupovala som ju s malou dušičkou. Povedala som si, že ak nebude dobrá, aspoň bude krásne vyzerať. Nielen vyzerá. Doposiaľ žiaden difuzér, aromalampa, vosk ani sviečka neprevoňali za tak krátku dobu tak veľký priestor (celé poschodie s tromi izbami). Je to skvelý tip na darček, lebo nejednej žene zažiaria oči, keď zbadá takú ozdobu. Lampu, náplň a ďalšie doplnky nájdete na Notino

Poznáte katalytickú lampu? Mali ste už doma nejakú? :)


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe