O neskutočne sviežej pleťovej pene

13:50

Nebudem klamať, na apríl som sa veľmi tešila. Predpokladala som, že príde teplejšie jarné počasie a konečne vyrazím do prírody, na výlet alebo na dovolenku. Potom som si pozrela predpoveď počasia a moje nadšenie kleslo na úroveň teplôt, ktoré som videla. Tak som si povedala, že budem užitočná a budem upratovať, variť, piecť a tak. Z umývania okien sa dávam dokopy druhý deň a rátam, že ešte tak dva potrebujem. Pred operáciou vám nikto nepovie, ako dlho bude trvať rekonvalescencia a čo všetko máte a nemáte očakávať. Ja si stále neviem kľaknúť a ak si kľaknem, neviem vstať. Potom to bolí a keď prestane, tak to skúsim zasa, že či sa náhodou niečo nezmenilo. A tak sa začal môj apríl :) Písať som chcela začať hneď prvého, ale odvtedy sa akosi stále niečo deje a ja som šťastná, že som si teraz uchmatla chvíľku na recenziu. Týka sa totiž jedinečnej pleťovej peny, do ktorej som sa doslova "zabuchla".

Savon Čistiaca pena na zmiešanú až mastnú pleť zloženie

Savon Čistiaca pena na zmiešanú až mastnú pleť

Savon Čistiaca pena

Savon Čistiaca pena na zmiešanú až mastnú pleť

Na mojom blogu opakujem pomerne často, že čistenie pleti (odlíčenie, samozrejme, tiež), je mimoriadne dôležitým krokom, ak túžite po zdravej, peknej a mladistvej pleti. Všetko sa totiž začína už pri odličovaní a následnom čistení. Len do čistej pleti preniknú účinné látky z krémov a sér, len čistá pleť sa môže zbaviť nedokonalostí ako akné a čierne bodky. Možno si poviete, že preháňam, ale zistila som to aj na vlastnej koži a tak nikdy nejdem spať bez odlíčenia a aspoň rýchleho vyčistenia (ak sa ponáhľam do postele). Doma mám rôzne čistiace pleťové mlieka, oleje, balzamy, gély, krémy, peny a každý z nich má iné blahodarné účinky. Posledným kúskom v mojej zbierke je Savon Čistiaca pena na zmiešanú až mastnú pleť. V ponuke je  aj verzia  na normálnu až suchú pleť, takže tú svoju si určite nájdete.

Čistiaca pena na zmiešanú až mastnú pleť je v plastovom obale so širším aplikátorom. Vďaka nemu dostanete von pekne našuchorenú penu, ktorá vyzerá ako malý obláčik. Vďaka objemu 150 ml vám vydrží dlhé týždne (na jedno umytie stačia zhruba dve pumpičky) a môžete ju použiť na odstránenie make upu (pozor, vyhnite sa očkám, tam by štípala) alebo každodenné čistenie pleti.  Bohatá pena vonia po esenciálnych olejoch rozmarín a gáfor a práve tie sú zárukou neskutočne sviežej vône! Zamilovala som sa do nej okamžite a to som ešte nevedela, aký príjemný svieži a chladivý pocit ostane po použití na pleti. Veľmi rada po tejto pene siaham ráno, lebo prebudí zmysly, dodá energiu a pekne sa postará aj o pleť. 

Niekoľkokrát som sa stretla s názorom, že takéto peny nedokážu dostatočne vyčistiť pleť (predpokladám, že v porovnaní s čistiacim gélom). Kedysi, keď som mala takú penu z drogérie, som si to myslela tiež. Dôležité je však zloženieSavon Čistiaca pena na zmiešanú až mastnú pleť ho má veľmi dobré. Tieto peny môžete používať tak, že ich rukami masírujete po pleti. Ja ich rada používam v kombinácii so sonickou čistiacou kefkou alebo klasickou (drevenou, silikónovou), vtedy je pocit čistoty a sviežosti výborný. Také kefky kúpite aj v drogérii, prípadne na internete a sú veľkými pomocníkmi v čistení, niektoré z nich parádne odstraňujú aj pleťové masky. Treba si len vybrať, ktorá vám najviac vyhovuje. 

Táto čistiaca pena dokáže veľmi dobre odstrániť make up a nečistoty z pleti. Keď sa po umytí pozriete do zrkadla, pleť žiari. Je viditeľne čistejšia, svieža a nie je vysušená. Pekne stiahne póry (ako som spomenula, ráno mi to vyhovuje aj v prípade, ak sa potrebujem nalíčiť) a zmatňuje. Oceňujem, že vďaka zloženiu prispieva k lepšiemu hojeniu akné a zabraňuje tvorbe nového. Ráno je pleť čistá,  jemná a neleskne sa, čo považujem za super štart do nového dňa. Ešte siahnem po toniku, sére a kréme a všetko je tak, ako by malo byť. 

Plusy:
  • jednoduché, ale praktické balenie
  • veľké balenie, ktoré dlho vydrží
  • ľahká bohatá pena
  • krásne vonia
  • vhodná na čistenie a odlíčenie tváre (nie očí)
  • pekne odstraňuje z pleti make up a nečistoty, zanecháva ju jemnú, matnú a sviežu, sťahuje póry, takže pleť sa neleskne
Mínusy:
  • nenašla som
Krásne voňavú čistiacu penu nájdete v eshope Savon za 12,90 eur. 


Patria čistiace peny k vaším obľúbencom alebo preferujete iné čističe pleti? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe