Slnečnice na každý deň

12:35

Ako správny milovník parfémov a vôní si len zriedkakedy nechám ujsť výpredaje, ktoré sa pravidelne objavujú na mojich obľúbených stránkach. Niekedy nakupujem naslepo, len podľa popisu, inokedy podľa vzoriek, ktoré dostávam k nákupu a napokon kupujem pár mojich stálic, ktoré mi nesmú doma chýbať. Mám pár obľúbených vôní, ktoré sú pomerne drahé (La vie est Belle, Light Blue, Chloé Nomade alebo Bright Crystal), no rovnako obľubujem aj lacnejšie vône, napríklad Today Tomorrow z Avonu, Divine z Oriflame či vône z Farmasi. Pri nákupe nie je vždy rozhodujúca cena, keďže aj lacnejšie vône dokážu očariť a vedia sa popýšiť dobrou výdržou. Nebudem klamať, bez parfému si neviem svoj deň predstaviť, nosím ho v kabelke, používam ho každý deň, bol so mnou aj v nemocnici, aby mi urobil radosť.  Jedným z mojich výpredajových úlovkov je aj toaletná voda Sunflowers od Elizabeth Arden. 


toaletná voda Sunflowers od Elizabeth Arden zloženie

toaletná voda Sunflowers Elizabeth Arden

Sunflowers Elizabeth Arden

 Toaletná voda Sunflowers od Elizabeth Arden

Dnes to bude o kúpe na slepo. Od Elizabeth Arden som mala pár toaletných vôd, ktoré sú príjemné na leto a mojím miláčikom sa stala 5th Avenue, tej má už druhý flakón. Keď som minulý rok videla vo výpredaji toaletnú vodu Sunflowers od Elizabeth Arden, dlho som s nákupom neváhala. Recenzie mala dobré, zloženie sa mi pozdávalo, vyzerala rozkošne. Tento týždeň som ju minula a premýšľam, že sa k nej ešte tento rok vrátim, lebo vonia ako kus môjho detstva. 

Kúpiť si ju môžete v 15, 30, 50 alebo 100 ml balení, prípadne v darčekovej kazete,  ktorá je ideálnym darčekom pre ženy. Oblý vrchnáčik a jednoduchý flakón si ma svojím minimalizmom získali a vôbec nepôsobili fádne alebo nudne - naopak, na poličke sa medzi ostatnými nestratil. Zvolila som 50 ml balenie, no pokojne by som nabudúce išla do toho väčšieho. 

Čo  toaletná voda Sunflowers od Elizabeth Arden obsahuje?
  • Hlava - citrón, bergamot, broskyňa, kvet pomarančovníka, melón, brazílske ružové drevo, mandarínkovo-pomarančová aróma
  • Srdce - jazmín, ruža, cyklámen, osmanthus, koreň kosatca
  • Základ - céder, ambra, santalové drevo, pižmo, dubový mach
Táto vôňa ma preniesla o dobrých 25 rokov späť. Moja milovaná starká mala v izbe malú drevenú nádobku, v ktorej mala bulharský ružový olej. Milovala som tú vôňu. Teraz, viac ako 21 rokov po jej smrti, mám tú nádobku na stole a občas, keď si k nej privoniam, cítim detstvo. Ako sme spolu piekli, ako starká plietla pri televízore, ako okopávala záhradu, ako nám kupovala Aha penu, lebo nič lepšie na svete nebolo :) Keď som si prvý raz nastriekala Sunflowers na pokožku, vyhŕkli mi slzy, lebo som cítila detstvo. Okamžite ma opantala sladká vôňa ruže, nádherná, opojná. 

Táto vôňa je vhodná skôr do teplejšieho počasia, na jar a leto (pre mňa však na ktorékoľvek obdobie, ľahkých kvetinových vôní sa neviem vzdať ani v zime). Vonia mi kvetinovo, ľahko a sviežo, no primerane sladko. Čo sa výdrže týka, na toaletnú vodu je dosť dobrá. Na oblečení ju cítim niekedy aj na druhý deň, na pokožke pár hodín, preto som ju zvykla použiť ráno a poobede (večer som ju občas striekala na vankúš). Netušila som, aká vôňa mi domov príde. Myslím si, že rovnako tak sa nemusí páčiť každej žene, lebo je v nej niečo staromódne, no rovnako niečo nadčasové. 

Plusy:
  • na výber rôzne veľké balenia
  • pekne vyzerá
  • dobrá cena
  • jedná sa o krásnu kvetinovú vôňu, cítim v nej hlavne ruže, je správne sladká a svieža, má dobrú výdrž
  • vhodná do teplejšieho počasia
Mínusy:
  • nenašla som
Kupovala som ju v eshope Elnino, kde aj teraz prebieha super akcia, za 100 ml zaplatíte necelých 11 eur. 


Máte obľúbenú vôňu z detstva, ktorú vám dokáže pripomenúť parfém? :)




 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe