Žltý íl

13:58

Íly patria k najúžasnejším produktom. Sú úžasné pre telo, pleť i vlasy a dokážu pomôcť s mnohým problémami. Dnes nájdeme veľké množstvo ílov, každý typ pleti potrebuje niečo iné. Dnes by som vám rada povedala o žltom íly, pretože ten mám momentálne otvorený a vychutnávam si jeho výhody. 







O žltom íly si môžete prečítať:

     "Žltý íl - illite - je bohatý na prírodné minerály a je pokladaný za prírodný skrášľovač. Má výborné exfoliačné, čistiace a detoxikačné vlastnosti, má protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky, preto sa môže používať aj denne na umývanie pleti. Pravidelným používaním napomáha zlepšeniu vzhľadu pokožky, ktorá trpí ekzémom, psoriázou, akné alebo rosaceou. Íl zlepšuje štruktúru pleti, redukuje jej suchosť a šupinatosť, zlepšuje elasticitu a pevnosť pokožky a odstraňuje odumreté bunky z pleti, čím ju zanecháva jemnú a vláčnu. Aktívne prispieva k regenerácii pokožky, má prirodzenú čistiacu schopnosť - zbavuje pokožku nežiaducich látok a odumretých buniek, uvoľňuje a posilňuje celý organizmus. Vďaka podpore látkovej výmeny v podkožných vrstvách napomáha zmierniť prejavy celulitídy. Úspešne je využívaný pri liečbe lupienky a ekzémov." 

Íl má 100 g a je v plastovom obale s milým kovovým vrchnáčikom. Obal má šikovnú veľkosť a po minutí sa dá využiť na skladovanie rôznych drobností v domácnosti. Íl má, už ako z názvu vyplýva, žltú farbu a po pridaní vody vzniká žltá pasta. Hladká zmes je bez výraznejšej vône, pri používaní si ani neuvedomujete, že by nejako voňal. Na jedno použitie stačí menšia čajová lyžička, preto vám balenie vydrží dosť dlho. Použiť ho môžete na niekoľko spôsobov. Možno ho použiť ako masku - prášok zmiešame s vodou alebo s chladným čajom a nanášame na pleť (asi 1 mm hrúbka). V prípade suchej pleti pridáme pár kvapiek olivového oleja. Po uschnutí umyjeme letnou vodou. Ošetríme prírodnou kozmetikou alebo olivovým olejom. Do kúpeľa  pridáme 2-3 polievkové lyžice ílu. Pozor, šmýka sa. Po  10-15 min. telo osprchujeme. V sprche sa íl  nanáša hubkou na telo a masíruje sa - opláchne sa a ošetrí kozmetikou. Najradšej ho používam ako pleťovú masku. Nie preto že by ostatné spôsoby neboli účinné alebo by nepomáhali, ale preto, lebo na ostatné som trochu lenivá :) Najjednoduchšie pre mňa je zarobiť si pastu, ak mám náladu, prevoniam si ju nejakým olejom, dám na pleť, umyjem a som zrazu kočka. Keď sa to tak vezme, íly si kupujem najmä kvôli pleti. Prečo je výborný na pleť? Lebo hydratuje, čistí, hojí pokožku (najmä akné), pomáha redukovať začervenanie. Zlepšuje stav ekzému a pokožka sa lepšie regeneruje. Pokožka po použití ostáva jemná, hydratovaná a krajšia.

Plusy:
  • pekný obal
  • bez vône
  • dá sa z neho vytvoriť hladká pasta
  • na pokožke neštípe a nedráždi ju
  • viac možností použitia
  • pokožku čistí, hydratuje, zjemňuje, ošetruje, zlepšuje akné, ekzém či rosaceu

Mínusy:
  • nenašla som
Žltý íl kúpite v eshope Soaphoria alebo v partnerských predajniach za necelých 7 eur.
Ktorý íl používate najradšej? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Ja ám doma zelený íl ale nazaznamenala som žiadnu zmenu. Pleť je ako predtým, taká nijaká.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujímavé, ja milujem zelený íl pre jeho detoxikačné a čistiace schopnosti :)

      Odstrániť
  2. Tak na íl sa chystám, uvidím ešte či kúpim zelený alebo žltý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem teda žila v tom, že nejlepší věc v kosmetice je snad kokosový olej, ale o žlutém jílu jsem teda vůbec nevěděla! Děkuji za rozšíření přehledu! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. http://www.alassalabeauty.sk/e-shop/bio-pr%C3%ADrodn%C3%A9-produkty-pre-kr%C3%A1su-z-arganov%C3%A9ho-oleja/alassala-moroccan-rhassoul-%C3%ADl-200-gr-detail ja pokukujem po tomto, vraj pomáha dobre na čierne bodky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je krásny, ale marocký íl sa dá zohnať aj lacnejšie :)

      Odstrániť
  5. Skúšala si už marocký íl , či ešte len premýšľaš o ňom ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, je super :) Vrelo ho odporúčam, aj s bielym, zeleným a žltým :)

      Odstrániť
  6. Ja dufam, že mi pomôže s tými čierny bodkami a takými zapálenými vyrážkami :( a hlavne až sa mi nešupe tvar po ňom :D

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe