3x Catrice pre dokonalý make up

17:34

Túto recenziu mám naplánovanú už dlho. Dokonca tak dlho, že než som ju stihla napísať, roztrieskala som môj vodeodolný púder v kúpeľni na dlážke. V tomto príspevku bude reč o troch výrobkoch. Každý má svoje muchy, ale celkovo musím povedať, že ma milo prekvapili. Všetky som ich kupovala, keď sa objavili ako horúce novinky. Lebo nimi naozaj boli - sťahujúca podkladová báza a vodeodolný púder boli novinkami toť nedávno, transparentný púder mám už dlho, veeeľmi dlho. Catrice priniesla skvelé výrobky, ktoré sa hodia každej žene milujúcej pekné líčenie. 







O podkladovej báze si môžete prečítať:

     "Ideálna príprava pre dokonalosť pleti. Póry sťahujúca a zmatňujúca podkladová báza minimalizuje nežiadúci lesk a viditeľne sťahuje póry. Ultra jemné zloženie tiež vylepšuje vlastnosti make-upu. Ozajstná krása dokonalosti. Dermatologicky testované.
Zloženie: AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PROPANEDIOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, GLYCERYL DIBEHENATE, C10-18 TRIGLYCERIDES, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, PECTIN, CARBOMER, LECITHIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CETETH-20, XANTHAN GUM, STEARETH-20, PEG-75 STEARATE, SODIUM PEG-4 PEI-6 PHOSPHONATE, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL."

Mala som aj mladšiu verziu tohto produktu, ktorá nebola úplne zlá, ale ani úplne dobrá. Preto som chcela skúsiť aj túto - či bude lepšia alebo si zasa poviem škoda peňazí. Báza je v tube a má 30 ml. Konzistenciu má veľmi dobrú, je redšia, biela a dobre sa rozotiera. Nemá nijakú špecifickú vôňu, pri používaní takmer nič necítim. Používam ju, keď idem niekam na pár hodín, nie na celý deň. Jej hlavnou úlohou je stiahnutie pórov. Musím povedať, že tam viditeľný rozdiel nevidím. Po použití bázy sú póry takmer rovnaké. Musím ale uznať, že pleť je matná, jemnejšia a dobre pripravená na nanášanie make upu, ktorý sa rozotiera ľahšie. Ľahšie aj priľne k pleti bez toho, aby vznikali fľaky alebo mapy ( i keď pri niektorých make upoch ani báza nepomôže). Životnosť make upu dokáže predĺžiť o niekoľko hodín, týka sa to aj tých, ktoré bez nej vydržia jednu - dve hodinky. Pleť vďaka nej vyzerá jemne  a pekne, nevysušuje ju ani nedráždi.
Plusy:
  • dobrá, ľahká konzistencia
  • takmer nevonia
  • pleť zmatňuje, zjemňuje, make up lepšie priľne, nevytvára fľaky ani mapy
  • make up vydrží dlhšie
Mínusy:
  • póry veľmi viditeľne nestiahne
  • make up s ňou nevydrží po celý deň
Kúpite ju v drogérii alebo na http://www.mel.sk/, stojí okolo 4,7.




O púdri si môžete prečítať:

    " Inovácia! Pri kontakte púdra s vodou kvapky vody jednoducho stečú z povrchu. To mu umožňuje odolať vlhkosti a zmatniť pleť na celé hodiny. Delikátne zloženie zaručuje viditeľne hladšiu pleť bez nedokonalostí. Priehľadný púder sa prispôsobí každému odtieňu pleti. Obohatený je o vitamín A a E. Púder obsahuje aj šikovné zrkadielko.
Zloženie: TALC, ZEA MAYS (CORN) STARCH, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, TRIETHYLHEXANOIN, SILICA, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, POTASSIUM SORBATE, VP / HEXADECENE COPOLYMER, DIMETHICONOL, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BHT, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492 (IRON OXIDES). "

K nákupu tohto púdru ma viedla zvedavosť. Či je ozaj vodeodolný. A ak áno, koľko vody vydrží. Balenie je veľmi pekné, čierne s nápisom. Má 9 gramov, malé šikovné zrkadielko a akúsi zaujímavú vôňu. Rozbila som ho tesne pred štátnicami a vtedy som si v panike uvedomila, že som rozbila aj zrkadielko a čaká ma 7 rokov nešťastia :) Ešteže som na to rýchlo zabudla a šťastne zoštátnicovala. V popise sa uvádza, že je priehľadný a prispôsobí sa odtieňu pleti. Je to svetlunký odtieň, ktorý make up akoby zosvetľuje. Našťastie, po jeho použití som nezbedla tak, že by to bolo vidno a cítila by som sa ako múmia. Je to síce nie veľmi nápadné, ale stáva sa to, preto som s ním nepoužívala môj najbledší make up. Líčenie pekne zakončil, pleť bola hodvábne jemná a pekná. A teraz k dôvodu, pre ktorý som si ho kúpila. Urobila som pár testov. Púder obstojne zvládol dážď, kvapky pekne stiekli bez toho, aby ho rozmazali. Zvládol aj slzy, keď som pozerala čosi dojemné v televízii. Povzbudená výsledkami som sa odhodlala na posledný krok: namočila som si nalíčenú tvár do vody. Bez utierania, nechala som ju uschnúť. Potom bolo badať fľaky, ktoré sa na tvári objavili. Takže áno, je vodeodolný, ale u mňa len v daždi a pri slzení pri filme :) Výdrž je priemerná, po pár hodinách (cca 4 - 5) som sa musela upraviť, lebo sa mi leskla T zóna.

Plusy:
  • pekné balenie
  • pekne fixuje líčenie
  • zjemňuje a zmatňuje pleť
  • je vodeodolný, ak nie ú veľmi extrémne podmienky :)
Mínusy:
  • je len jeden odtieň, ktorý trošku zosvetľuje make up
  • kratšia výdrž
Púder kúpite v drogérii alebo na  http://www.mel.sk/, kde stojí 5,19.




Tento púder už nie je v predaji. Škoda. Transparentné púdre sú totiž jeden z najlepších spôsobov, ako predĺžiť krásne líčenie. Hoci sú biele, nemenia farbu make upu, zafixujú ho, predĺžia životnosť make upu. Jedinou nevýhodou je balenie, ktoré sa veľmi nehodí do kabelky, lebo potom je púder všade. Je to jeden z mojich najobľúbenejších produktov od Catrice.
Jeho cena bola 5,19.

Máte niektorý z týchto produktov? :)


You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. Ja mám ten transparentný sypký púder a som s ním tiež veľmi spokojná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. veru ani jeden nemám. podkladovku mám od Max Fakcoru a sypký púder z MK, no keď miniem, uvidíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám veľmi rada bázu TheBalm, len stojí 24 eur, preto hľadám nejakú lacnejšiu, ktorá by mi vyhovovala aspoň z polovice ako táto. Musím nejakú zaujímavú nájsť :)

      Odstrániť
  3. To naozaj už stiahli aj od Catrice tú sypkú verziu púdru? Essence už tiež prešli na túto kompaktnú verziu, ale kvalita poklesla, moja pleť už nie je po celý deň matná ako tomu bolo predtým pri sypkom púdri. Páni toľká škoda. Opäť môžem hľadať ideálny púder.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, ak hľadáš dobrý sypký transparentný púder, mala som taký - dermablend od Vichy. Bol dosť drahý, ale aj väčší ako ostatné a hlavne bol sypký. Tie mám radšej, neznášam tuhý. Lacnejšia verzia transparentného sypkého má Paese, len ten ešte nemám odskúšaný.

      Odstrániť
  4. Už pár mesiacov som majiteľkou toho kompaktného "vodeodolného". Ja neviem, podľa mňa vodeodolný púder je blbosť, myslím si, že podstatný je podklad - napr. vodeodolný mejkap vstrebe obyčajný púder a spoločne držia :) No ale každý to má s tou kozmetikou inak. K tomu púdru mám ale taký premenlivý vzťah - raz okej, potom nie veľmi okej. Už sa mi ale míňa, tak skúsim nejaký ďalší :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. On nie je vodeodolný, že vydrží, ale že kvapky stečú dole a nepokazia ho :) A to celkom zvláda. Ja mám k nemu neutrálny postoj, neohúril, ale ani nesklamal. A keďže som ho rozbila, budem musieť kúpiť nejaký nový :)

      Odstrániť
  5. Mne na zmenšenie pórov funguje jedine báza od Benefitu Porefessional a na všeobecné zmenšenie porov Pore Refiner od Biodermy, s touto dvojkou sú i pri mojej mastnej pleti póry skoro neviditeľné, naozaj odporúčam vyskúšať:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe