Paprikový krém proti celulitíde

18:36

Boj proti celulitíde je ťažký, ale dá sa zvládnuť. Presvedčila som sa o tom toto leto, keď som sa konečne pozrela do zrkadla s otvorenými očami. A spokojná. Nie na 100%, ale o 100% spokojnejšia ako na jar. Okrem cvičenia skúšam rôzne krémy proti celulitíde, niektoré s väčším, niektoré s menším úspechom. Keď sa mi doma minulo všetko, čo som mala, začala som pátrať na internete, čo by som skúsila. Nechcela som nič, čo som už mala, ale nechcela som ani to, čo sa dá kúpiť bežne v drogérii. A nechcela som ani kozmetiku, ktorá stojí majetok, lebo som stále bez práce a rezervy určené na kozmetiku a iné drobnosti sa mi pomaly míňajú. Trvalo mi dlho, kým som sa už zúfalá preklikla na stránky, kde som našla pre mňa neznámu značku Sara Beauty Spa. Skoro som zabudla ústa zavrieť, toľko tam bolo zaujímavých produktov nielen proti celulitíde. Moje šetrné ja začalo hneď hľadať, či by som tie výrobky nenašla inde lacnejšie. Nenašla som. Tak som prvý raz nakúpila v eshope Talin, kde som našla svojho favorita. Paprikový krém.





O paprikovom kréme si môžete prečítať:

     "Zoštíhľujúci a zohrievajúci masážny krém s výťažkom zo štipľavej papriky na formovanie postavy. Capsaicín – výťažok zo štiplavej papriky, pomôže uvoľňovať tukové vrstvy, urýchľuje vylučovanie toxínov a tak efektívne dokáže zmierňovať prejavy celulitídy. Zvyšuje pružnosť pokožky, a zabraňuje vzniku tukových vankúšov. Vyhladzuje nerovné povrchy pokožky a hydratuje ju.V kombinácii s paprikovým gélom, ktorý sa môžete spracovávať aj ultrazvukom, dosiahnete ešte silnejší a viditeľnejší účinok. Počas aplikácií capsaicín môže spôsobiť lokálne sčervenanie pokožky, ktoré ale po čase zmizne.
Hlavné účinné látky:
Kokosový olej: Vašu pokožku zjemňuje a hydratuje
Centella Asiatica: prečisťuje pokožku, regeneruje ju a pomôže zmierniť prejavy celulitídy
Olej z kukuričných klíčkov: svojim zložením je podobný ľudskej pokožke, je bohatý na vitamíny A, E a F a na lecitín, ktoré efektívne spomaľujú starnutie pokožky a výskyt vrások
Výťažok zo štiplavej papriky: Capsaicín lokálne zintenzívni prekrvovanie a látkovú výmenu. Zvyšuje teplotu pokožky, má zohrievajúci účinok. Podporuje vstrebávanie účinných látok hlboko do pokožky a zároveň odnášanie toxínov z tela.
Vitamín E: prirodzený a silný antioxidant, neutralizuje voľné radikály, tým chráni bunky a DNA proti poškodeniu
Pomarančový olej: Podporuje prekrvovanie, čistí krv. Na povrchu pokožky zlepšuje zásobovanie buniek krvou, a napomáha vylučovaniu toxínov.
Citrónový olej: osviežuje a ochladzuje, je veľmi silným dezinfekčným prostriedkom, má vynikajúce antibakteriálne a protivírusové účinky."

Páči sa mi, že si môžno vybrať z viacerých veľkostí balenia - 250, 500 a 1000 ml. Najskôr som si chcela vziať len malé balenia, na skúšku, ale neboli na sklade, tak som si vzala väčšie. Našťastie!500 ml veľké balenie  mi vydržalo celý júl a kúsok augusta, teda ozaj dlho, je praktické, lebo je to väčší téglik, do ktorého si teraz odkladám korálky na výrobu dekorácií. Hoci je krém oranžový, nefarbí pokožku, ani vo väčšom množstve, preto som ho mohla používať aj ráno a krátko na to sa bez obáv obliecť. Vonia zaujímavo. Je tam cítiť papriku, ale nie veľmi výrazne, skôr vonia jemne a sladko, trochu mi pripomína paprikový dresing :) Nie je to rušivé ani umelé, preto mi pri aplikácii vôňa nijako neprekážala. Konzistencia je hustejšia, čo mám rada, lebo krém sa neroztekal. Nebol mastný, pokožka neostávala po aplikácii ani lepkavá. Musím povedať, že zo začiatku používania bol zahrievajúci efekt výrazný. Bol príjemne citeľný. Rovnako citeľné bolo aj jemné pálenie a pichanie, ktoré však nebolelo. Raz sa mi stalo, že som si naniesla veľa krému a vtedy to trochu nepríjemné bolo, no v tenkej vrstve boľavé pocity neboli. A vďaka tej tenkej vrstve dlho vydržal a pokožka veľmi nesčervenela. Trochu áno, to k zahrievajúcim krémom patrí, ale len minimálne. Čím dlhšie som ho používala, tým menej výrazné bolo. Po použití som si musela poriadne umyť ruky, lebo krém štípal v očiach a na rankách či v záderoch, čo bolo nepríjemné a boľavé. Výsledky ma nielenže milo prekvapili, ale aj nesmierne potešili. Pokožka je vďaka krému a cvičeniu podstatne pevnejšia, pružnejšia, na dotyk jemná, celkovo vyzerá krajšie a zdravo. Či zoštíhľuje neviem posúdiť, keďže sa snažím denne cvičiť a aj to mi dopomáha ku krajšiemu telu. 

Plusy:
  • na výber z niekoľkých veľkostí balenia
  • príjemná vôňa
  • hustejšia konzistencia
  • pokožku nezanecháva mastnú ani lepkavú, rýchlo vsiakne
  • prehrieva pokožku, ak sa ho nepoužije veľa, nepáli to. Sčervenanie ustúpi po niekoľkých minútach
  • pevnejšia a pružnejšia pokožka, redukované prejavy celulitídy
Mínusy:
  • zloženie
Krém som našla na stránke http://www.talin.sk/, kde 250 ml stojí okolo 5 eur.

Poznáte túto značku? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. tento krem ma zaujal, aj ked 500 ml balenie by som mala asi do konca svojho zivota :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa občas aj dva razy natriem, preto toho toľko miniem :)

      Odstrániť
  2. Ale to zlozenie a pocet parabenov....ja do toho nejdem

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tý jo, tuhle značku vůbec neznám a je to vůbec první paprikový krém, o kterém vím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som raz mala gél z chilli papričiek. Štípal ako sto čertov, ale bol super, škoda, že ho prestali vyrábať. Ale tento mu je celkom podobný a odhliadnuc od zloženia je veľmi dobrý. So značkou sa pomaly zoznamujem :)

      Odstrániť
  4. Všetko, čo štípe, to je moje :D No a rada by som našla proti celulitíde konečne niečo účinné :D, takže možno to menšie balenie skúsim... Aj keď tie parabény si teda mohli odpustiť :-/.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, parabény tam naozaj nemusia byť. A čo sa účinnosti týka... odkedy cvičím, nedá sa to porovnať, stav je výborný. Len teraz, keď je zlé počasie a nevládzem ani chodiť, čo ma kolená bolia, sa musím spoliehať len na krém a som naozaj spokojná.

      Odstrániť
  5. No neviem, neviem ... paprika neznie prave najlakavejsie.

    Kaviaren-u-macky

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe