Ako som spoznala Botanica Slavica

17:13

Okolo značky Botanica Slavica som krúžila niekoľko mesiacov. Chcela som toooľko vecí, ale musela som sa krotiť. Už dávnejšie som pochopila, že kozmetiku si musím kupovať, keď niečo miniem, lebo nie všetko môžem škrečkovať do zásoby. Kozmetiky dosť rozdám, najmä mamine so sestrou, no už nakupujem s mierou. Keď som minula jednu z krémových pleťových masiek, nastal ten čas. Konečne som sa stala hrdou majiteľkou pleťovej masky 9 divov plodov. Pôvodne som chcela 9 divov bylín, lebo tá je určená na zmiešanú a mastnú pleť, ale tú som v drogérii zatiaľ nenašla. Určite sa k nej ale dostanem, pretože som sa zamilovala. Do Botanici Slavici.


botnica slavica pleťová maska 9 divov plodov

botnica slavica pleťová maska 9 divov plodov zloženie

 pleťová maska 9 divov plodov

O pleťovej maske 9 divov plodov si môžete prečítať:

         Prípravok je vyvinutý ako doplnková starostlivosť pleti. Navrhnutý je na prečistenie, zjemnenie a výživu normálnej až suchej pleti so známkami starnutia i so sklonom k rosacei, ekzémom a dermatitídam.
Obsahuje ružový íl – výborný na unavenú a zrelú pleť, tiež na citlivú a podráždenú pokožku so sklonom k začervenaniu. Má vynikajúce exfoliačné, čistiace a detoxikačné vlastnosti, protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky. Pomáha zlepšovať textúru a vzhľad pleti, ktorá trpí ekzémom, psoriázou, akné alebo rosaceou. Redukuje suchosť a šupinatosť, zlepšuje elasticitu a pevnosť pokožky.
A extrakt z deviatich plodov: ruža šípová, borievka obyčajná, arónia čiernoplodá, rakytník rešetliakový, baza čierna, vinič hroznorodý, pagaštan konský, čučoriedka obyčajná, jabloň nízka
Zloženie: Kaolin, Iron Oxide, Glycerine, Rosa Canina Fruit Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Calophyllum Inophyllum Fruit Extract, Hoppophae Rhamnoides Fruit Extract, Sambucus Nigra Fruit Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract, Aesculus Hippocastanum Fruit Extract, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Malus Domestica Fruit Extract

Objem: 120ml"

Botanica Slavica - nová známa

Botanica Slavica ponúka tri rady, ktoré obsahujú pleťovú, vlasovú i telovú kozmetiku: 9 divov plodov, 9 divov bylín a 9 divov kvetov. Skúsiť som chcela niektorú pleťovú masku, peeling, čistiace mliečko a tonikum. Pôvodne som sa pohrávala aj s myšlienkou kúpiť si šampón, ale nakoniec vyhrala pleťová kozmetika. Rozhodne pri nej ale neskončím, naopak, tým sa to celé začalo. Pretože značka ma okúzlila a neviem sa jej nabažiť. Kupovala som ju v Dm drogérii, kde je dostupná už niekoľko mesiacov. Chcela som si ju oťukať a rozhodnúť sa, či zainvestujem aj do ďalších produktov alebo nie. V eshope som si vytypovala pár kúskov, ktoré by som najbližšie chcela skúsiť a už sa na ne teším :) Ako na malé Vianoce. 

Pekná maska

Maska, ktorú som kúpila, je v sklenom obale, trochu ťažšom, ale peknom. Má až 120 ml, je teda podstatne väčšia ako väčšina tých, ktoré sa  mihli mojou poličkou. Obal som si obľúbila okamžite. Nielen preto, lebo  je krásny, ale aj preto, že keď masku miniem, zíde sa aj doma. Prvý dojem bol úžasný a tešila som sa, ako ju vyskúšam. Pleťové masky sú jedným z kľúčových krokov v mojej starostlivosti o pleť a do veľkej miery im vďačím za nádherne čistú a pevnú pleť. Vonia prekrásne. Tak sviežo, prirodzene, akoby vzduch pri prechádzke po záhrade. Jej lahodná a uveriteľná vôňa evokuje leto a prírodu, ten božský pokoj a krásu. Je hustejšia a hnedá, pri pôsobení celkom neuschne. 

Drobné mínus

Jediná vec, s ktorou nie som spokojná, je konzistencia. Maska vyzerala sprvu super, avšak rýchlo som zistila, že nanášanie na tvár bude boj. Je akoby gumová, ťažšie sa mi rozotiera a je celkom jedno, či použijem prsty alebo štetec. Niekedy horko ťažko nanesiem na časť tváre masku a keď po nej ešte jemne prejdem, maska sa prilepí na prsty a som tam, kde som bola. Trvá mi to o niečo dlhšie ako pri iných krémových kúskoch, ale výsledok stojí za to. Aplikujem ju s mierne zaťatými zubami, ale potom sa na seba v zrkadle neviem vynadívať. Odporúča sa používať ju dva razy týždenne a pôsobiť by mala okolo 10 - 15 minút. Počas tejto doby na pleti neštípe, iba príjemne rozvoniava. Umývam ju vlažnou vodou a uteráčikom na čistenie, pretože ide dolu trochu ťažšie, asi práve kvôli svojskej konzistencii. 

Skvelé výsledky

Pokožke ale veľmi prospieva, pretože po každom jednom  použití je úplne čistá. Ružový íl výborne detoxikuje, odstraňuje toxíny a tiež odumreté bunky. Pekne čistí póry, pleť je žiarivá a matná. Vďaka skvelému zloženie nielen hydratuje a vypína pokožku, ale redukuje aj začervenanie a celkovo zlepšuje vzhľad pleti. Aj keď priamo nie je určená na akné či mastnejšiu pleť, dokonale jej pomáha vyzerať zdravšie a mladistvo. Brúsim si zuby na iné kúsky, ale túto masku si kúpim zasa. Som nadmieru spokojná a ako som spomenula, neviem sa jej nabažiť. Opäť je dôkazom toho, že na Slovensku sa vyrábajú úžasné a kvalitné produkty, do ktorých sa opláca investovať. Lebo telo sa nám za to poďakuje.

Plusy:
  • krásny sklený obal
  • úžasná etiketa, vynikajúci prvý dojem
  • prirodzená a svieža vôňa
  • hustejšia
  • upokojuje, hydratuje, veľmi dobre čistí a zjemňuje pleť, vypína a spevňuje ju, čistí póry a redukuje začervenanie
Mínusy:
  • horšie sa nanáša
Tento skvost kúpite buď v eshope Botanica Slavica alebo aj v DM drogérii za 12,90 eur.

Skúsili ste už niečo od Botanica Slavica? :)

You Might Also Like

15 Vaše komentáre

  1. Ja som si ju všimla v DMku, je pre mňa dosť zaujímavá! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju najprv našla na internete, ale keď som ju videla v DM, hneď som si ju musela kúpiť :)

      Odstrániť
  2. To vidím prvně :-) a na první pohled obsah kelímku vypadá hodně zvláštně :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mě se moc líbí ten obal. Nikdy jsem nic od této značky neměla :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som po nej pozerala niekoľko mesiacov, kým som si ju kúpila :)

      Odstrániť
  4. Už som na značku pozerala, plánujem skúsiť práve túto masku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som si kúpila už druhé balenie tejto masky, pretože som úplne in love s týmto produktom (a priateľ tiež :)). A tiež si brúsim zuby na 9 bylín masku. Momentálne od nich používam aj hroznový pleťový olej a zatiaľ veľká spokojnosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Deodorant som získala včera, mala som síce vytipovaný iný od Dulcie, ale ten nemali. Kúpila som teda Botanica-biely íl,bavlník. JE PERFEKTNÝ.Nabudúce skúsim so zeleným čajom. Nemá niekto skúsenosť so šampónom Botanica?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ som mala len masku, tak ti neviem povedať,aký je :)

      Odstrániť
    2. ja som mala šampón teraz nvm ci 9 divov kvetov alebo plodov a bola som veľmi spokojná. Kupovala som ho uz dávnejšie keď som mala problémy so svrbením hlavy a lupinami. Pomohol mi.

      Odstrániť
  7. Táto maska je dosť hustá ale stačí pred nanášaním tvar namočiť a rozotrite sa super aj v tenšej vrstve a vydrží dlhšie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K tejto by som sa už nevrátila, ale chcem ešte ďalšie skúsiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe