Ananás a citrón - voňavá kombinácia

16:47

Už je to nejaký ten piatok, čo som mala naposledy nejaký výrobok od značky Sante. Veľmi rada spomínam na balzam na pery, ktorý som si obľúbila a bol veľkým pomocníkom v slnečnom aj veternom počasí. Rovnako som mala rada aj sprchový gél. Bol trochu iný, veľmi málo penil, ale krásne voňal a pokožku čistil a vyživoval. Najobľúbenejším produktom bol jojobový šampón, o ktorý som sa s nikým nechcela deliť :) Posledným prírastkom tejto značky je telové mliečko ananás a citrón. Telových mliek a masiel nie je v zime nikdy dosť, najmä keď sme doma štyria, preto sa aj toto míňalo dosť rýchlo.






O telovom mlieku si môžete prečítať:

     "Zvláčňujúce, ošetrujúce a vyživujúce telové mlieko s ovocnými výťažkami z BIO ananásu a citrónu. BIO bambucké maslo upokojuje podráždenú, citlivú a začervenanú pokožku a zlepšuje hydratáciu pokožky.

Obsah balenia: 200 ml

Ingredients (INCI):  Aqua (voda), Alcohol denat.*, Glycerin, Glycine Soja (sójový olej) Oil*, Cocos Nucifera (kokosový olej) Oil*, Glyceryl Stearate Citrate, Isoamyl Laurate, Vitis Vinifera (hroznový olej) Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Prunus Amygdalus Dulcis (mandľový olej) Oil*, Butyrospermum Parkii (bambucké maslo) Butter*, Rhus Verniciflua Peel Wax, Brassica Campestris Sterols, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract*, Citrus Medica Limonum (citrón) Peel Extract*, Sodium Stearoyl Glutamate, Xanthan Gum, Sodium Lactate, Lactic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus (slnečnicový olej) Seed Oil*, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (esenciálne oleje), Limonene, Citral, Geraniol , Linalool
  *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"

Obaly Sante sa mi páčia. Sú pekne tvarované, farebne pútavé a nájdete na nich všetky potrebné informácie. Vrchnák sa mi tiež pozdáva, pretože netreba nič šraubovať, stačí stlačiť a mlieko vytlačiť. Čo je na ňom rozkošné, je ale aj jeho najväčším mínusom.Obal je síce krásny, ale tvrdý. Keď je mliečka okolo polovice a menej, veľmi ťažko sa dostáva z obalu a niekedy je to ozaj boj. Keď som už bola ozaj zúfalá, otočila som ho hore dnom a oprela do kútika, aby nespadol. To bola jediná šanca ako si nič nedolámať a zároveň mliečko používať. Toto je jediné mínus, ktoré som si všimla. Vôňa je príjemná, svieža, prirodzená a ovocná. Nech som sa snažila akokoľvek, vždy som cítila len citrónovú vôňu, ananásovú nie. Neprekážalo mi to, svieža vôňa citróna bola dostatočne lákavá. Pokožku príjemne prevonia a je ju cítiť aj nejakú dobu po použití, časom sa rozplynie ako jarná hmla. Konzistencia je taká, akú mám rada - je hustejšie, preto sa nerozteká a nemusím sa báť, že kvapky mlieka nájdem aj na zemi. Je ľahké a nemastné, rýchlo sa vsiakne do pokožky a nezanecháva na nej mastný film. Pokožku upokojuje a hydratuje, zanecháva ju jemnú a sviežu. Je prevoňaná a nemám  strach, že zima na nej zanechá stopu v podobe suchých, červených a citlivých miest.

Plusy:
  • pekný obal
  • príjemná svieža citrónová vôňa
  • hustejšie, nerozteká sa
  • nemastné a ľahké, rýchlo sa vsiakne do pokožky
  • hydratuje, zjemňuje, upokojuje pokožku, chráni ju pred nepriaznivým počasím
Mínusy:
  • tvrdší, nepraktický obal
Mliečko má 200 ml a stojí  okolo 4-5 eur. Ja ho mám zo stránky http://www.bior.sk/

Akú ovocnú vôňu máte v kozmetike najradšej? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Objednala som si sprchový gél z touto vôňou a teda vôbec ale vôbec ma nenadchol , čakala som výraznejšiu ananásovú vôňu to bol vlastne aj dôvod prečo som si ho kúpila . Ale nebolo to teda žiadne terno . To že bude málo peniť som čakala keďže ide o prírodný produkt ale vôňa to teda bolo veľké sklamanie . A obal tiež mohol byť mäkší ja som to časom vzdala a preliala gél do inej fľaše . :)
    http://bar-bor-ka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne nevadí, keď sprchový gél nepení :) To je zanedbateľné, podstatné je, že umýva a nevysušuje. A ani to, že necítim ananás, mi neprekáža, lebo citrón mi vonia krajšie :)

      Odstrániť
  2. Ja všeobecne veľmi môžem akékoľvek ovocné vône. Priznám sa, ani som netušila, že Sante má takéto parfumácie. Podľa obalov som si myslela, že bude mať skôr také neutrálne. Musím vyskúšať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala sprchový gél vanilka kokos, voňal jemne, ale veľmi príjemne a toto mliečko, voňalo krásne po citróne :) Sante mám rada.

      Odstrániť
  3. Mléko vypadá skvěle, ta absence ananasové vůně by mi vůbec nevadila, moc jí nemusím ale citronovou mám ráda :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja presne tak isto, skorej som sa tešila na citrónovú vôňu :)

      Odstrániť
  4. Som maniak na telové mlieka a toto je dosť zaujímavé, mám rada ľahké a svieže citrusové vône takže diki za typ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám veľmi rada telové mlieka (maslá) a dosť toho miniem, takže ich aj dosť nakupujem a môžem o nich veselo písať :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe