Čistiaca sila ukrytá v zelenom šate

18:57

Zelená je farbou prírody. Rastlinky sú zelené. Vďaka tomu je zelená vnímaná ako veľmi pozitívna a optimistická farba (nech žijú zelené maturitné obrusy). Zelená je znázornením prírody ako takej, lesov, lúk, hôr, mora, dažďového pralesa, poľnohospodárstva, úrodnosti. Je farbou proroka Mohameda a islamu, občas sa spája aj s katolíckou cirkvou. Kresťanskí kňazi si zelené rúcho obliekajú počas všedných dní, vyjadrujú tým kresťanskú nádej, všednosť života a jednotlivých dní. No a mne sa v poslednej dobe spája zelená farba so Ziajou. A s jej radou Manuka tree určenou pre problematickú pleť.






O géle si môžete prečítať:  (našla som to len v češtine)

      "Oplachující mycí gel bez mýdla. Obnovuje přirozenou rovnováhu pokožky. Zaručuje důkladně vyčištěnou pleť, zklidňuje podráždění a zarudnutí. Kyselina laktobionová usnadňuje redukci kožního mazu, zlepšuje hydrataci a hebkost pokožky a připravuje ji na další ošetření. 
Aktivní látky: alantoin, hydrofilní výtažek z listů stromu Manuka, kyselina laktobionová, provitamin B5 (d-panthenol), zinc coceth sulfate.
Složení: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, zinc coceth sulfate, glycerin, panthenol, allantoin, lactobionic acid, propylene glycol, leptospermum scoparium leaf extract, cocamide dea, sodium chloride, peg-7 glyceryl cocoate, sodium benzoate, parfum, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, linalool, citric acid."

Možno si spomínate na článok o peelingu z tejto rady, ktorý som si zamilovala. Bol skrátka úžasný (bol, lebo som ho už minula),  pekne pleť čistil, pomáhal bojovať s čiernymi bodkami a pleť bola hodvábne jemná. Preto som aj od gélu očakávala podobnú kvalitu. Je v praktickom obale s pumpičkou, ktorá sa dá uzamknúť, a preto by som si ju pokojne vzala aj na cesty (bez strachu, že sa mi rozleje v kozmetickej taštičke). Je pekný zelený, úplne jednoduchý a práve vďaka farbe neprehliadnuteľný. Vonia veľmi podobne ako peeling, len sa mi zdá, že trošku jemnejšie a menej výrazne. Vôňa tejto rady je osviežujúca a príjemná, preto mi neprekáža ani jemná, ani výrazná. Je redší, ale už dávno som si zvykla nanášať gél najskôr na čistiacu hubku, kde ho trochu napením a potom krúživými pohybmi čistím navlhčenú pleť. Je to príjemné a hubka znásobuje čistiace účinky mydla či pleťových gélov. S gélom som spokojná. Pleť jemne čistí bez podráždenia, štípania či začervenania. Je podstatne jemnejšia, čistejšia a netvoria sa nové nedokonalosti. Musím povedať, že jeho jediné negatívum som si nevšimla hneď. Trošku vysušuje pleť. Večer  vždy po peelingu použijem gél, hneď na to pleťovú vodu a krém. Všetko to nezaberie viac ako 3 minúty. Raz sa ocino rozčuľoval pri správach, preto som sa vybehla pozrieť, na čo nadáva tentokrát a chvíľu som ostala v izbe. A vtedy som pocítila pnutie, nie veľmi výrazné, ale bolo tam. Preto vždy po použití tohto gélu siahnem po nočnom kréme. Inak mu nemám čo vyčítať, považujem ho za vydareného súrodenca môjho obľúbeného peelingu. 

Plusy
  • pekný a praktický obal s pumpičkou
  • svieža, príjemná vôňa
  • redší, ale dosť dobre pení
  • pleť čistí, zjemňuje, osviežuje, nedráždi ju, je matnejšia
Mínusy:
  • vysušuje, cítila som jemné pnutie
Odporúčaná cena gélu je 3,33 za 200 ml, kúpite ho drogérii alebo na internete.

Máte svoj obľúbený produkt z rady Manuka tree? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ziaja vyskakuje z kazdeho blogu. Uz je toho na mna privela ... :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No a? Podľa mňa sa oplatí písať o kvalitnej a cenovo dostupnej kozmetike :)

      Odstrániť
    2. Ak je niecoho privela a vyskakuje to zovsadial tak to citatelia zacnu ignorovat.
      Ziaja tu bola este za mojich stredoskolskych cias, to jest 10 r. dozadu. Akurat si ju malokto v drogerii vsimal. Teraz zrejme vymenili PR managera a ten novy sa sustredil na oblast blogovania.
      Biela Mačka

      Odstrániť
  2. Vypadá opravdu moc dobře (a moc se mi líbí, jak jsi napsala úvodní odstavec), ale já mám pleť suchou (kromě čela), takže na mou by to asi nebylo to nejlepší :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe