Ďalší kokosový olej v mojej zbierke

17:28

Tento rok som prvý raz vyskúšala kokosový olej. Odvšadiaľ som naň čítala samé chvály, písalo sa o ňom ako o univerzálnom oleji, ktorý nájde svoje využitie v kuchyni, je všeliekom pre pleť, vlasy či zuby. Priznám sa, o oleji som veľa nevedela. Až keď som si ho zadovážila, začala som sa intenzívnejšie zaujímať o to, čo všetko tento šikovný voňavý pomocník dokáže. Momentálne mám v kúpeľni kokosový olej na vlasy a pleť od Logony. 







O oleji si môžete prečítať:

      "Kokosový olej sa používa na suché a rozštiepené končeky vlasov. Je vhodný i na zjemnenie zhrubnutej pokožky napr. na lakťoch a kolenách.
Obsah balenia: 45 ml
Ingredients: Cocos Nucifera (Kokosový olej) Oil, Parfum (Esenciálne oleje), Limonene, Tocopherol *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"

Kokosový olej od Logony je v plastovom obale, ktorý sa uzatvára šraubovaním. Pod viečkom sa ešte nachádza ochranné alobalové viečko, ktoré som ale hneď odtrhla, pretože u mňa nie je nič nezvyčajné, že sa i na tom rozrežem ruku. Veľkosť 45 ml je celkom šikovná, pretože malý obal sa všade vmestí a možno ho mať neustále po ruke. Prekrásne vonia. Kokosová vôňa, taká prirodzená a sladká, mi pripomína čerstvo otvorený kokosový orech, ktorý si doprajeme len zriedka - ale o to väčšiu hodnotu vždy má. Hustá konzistencia sa pri dotyku s pokožkou topí a vďaka tomu sa výborne rozotiera. Vtrieť ho do končekov vlasov je síce trochu obtiažne, ale výsledky stoja za to, takže sa oplatí potrápiť sa s tým :)
Využitie:
  • na telo: Dá sa výborne použiť miesto telových krémov a mliek. Dobre sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný film. Vhodný je pri problémoch ako suchá pokožka a citlivá pokožka, popraskaná koža, atopický ekzém, vyrážky a alergie. Po kúpeli ho možno  použiť na suchú i mokrú pokožku, pomerne rýchlo sa vsiakne a pokožku zanecháva hodvábne jemnú, hydratovanú a krásnu. Mám ho rada aj ako masážny olej, jeho upokojujúca vôňa zaručuje príjemný zážitok, zrelaxované telo i myseľ. Ak máte suché kolená a lakte, za pár dní dokáže s pokožkou hotové divy a po drsnej, šupinatej pokožke niet ani stopy.
  • na vlasy: Už veľmi dlho sa používa  na vlasové zábaly proti lámaniu vlasov a končekov a proti vypadávaniu vlasov. Je veľmi vhodný pre vlasy suché, poškodené a rozstrapkané, vlasy ktoré trpia pri farbení, fénovaní či žehlení. Zastavuje vypadávanie vlasov, dodáva im lesk,  vyživuje vlasovú pokožku a dokáže úplne odstrániť lupiny, v mojom prípade veľmi priaznivo vplýva na atopický ekzém (pokožka je hydratovaná, menej svrbí a suché miesta sa tvoria menej. Najviac sa mi osvedčil zábal vlasov pred ich umytím,potom ho vyumývam z vlasov a nemusím sa báť, že ostanú mastné. 
  • na pery: Je to jeden z najúžasnejších balzamov na pery, aké si môžete kúpiť - hydratuje ich, zvláčňuje, zjemňuje a zanecháva ich krásne sladké :) Sú chránené pred mrazom i vetrom.
  • na zuby: o tom, že kokosový olej biely zuby, niet pochýb. Je to zdravší variant agresívnych zubných pást, chráni zuby, ďasná a bojuje proti vzniku áft. 
  • na nechty: ak vás trápia zádery, suchá nechtová kožtička, stačí siahnuť po tomto oleji. 
Kokosový olej mám zo stránky http://www.bior.sk/, kde 45 ml kokosový olej stojí 5,95.

Ako najčastejšie využívate kokosový olej? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. ja mám kokosový olej z dm drogerie a tiež si ho nemôžem vynachváliť :) na zuby a vlasy je super ! :) skúšala si ho už aj v kuchyni ? :) my sme s priateľom akurát tento víkend spravili palacinky na tomto oleji a chutili úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som na ňom skúšala palacinky! A boli veľmi chutné :)

      Odstrániť
  2. no tak týmto si ma veľmi potešila, tiež mám atopický ekzém vo vlasoch :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho mám len vo vlasatej časti hlavy :/ a niekedy ma u neho ide poraziť

      Odstrániť
    2. ja vlastne tiež len vo vlasoch, asi dva roky, vôbec nechápem ako sa to prejavilo , nič ..:/ snᡡd sa toho rza zbavíme úplne :)

      Odstrániť
    3. Niečo ho muselo spustiť, ani si si to nemusela všimnúť. Ale dá sa s tým bojovať, hoci ho nevyliečime. Ale aj to je malé víťazstvo :)

      Odstrániť
  3. Ja ešte stále nemám kokosový olej... Musím si ho zaobstarať!
    A ozaj Lucka, dodatočne prajem všetko najlepšie k meninám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musím si ho konečně pořídit, hlavně asi na vlasy a zuby :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe