Mätová vlna sviežosti

16:58

Mäta patrí k rastlinkám, ktoré sa u nás doma pestujú s láskou a úctou. Okrem toho, že je z nej vynikajúci čaj, mojito či sirup, pre naše telo je výborným liekom. Mäta zvyšuje telesnú kondíciu, chuť do jedla a posilňuje  nervovú sústavu. Stará sa o pečeň a pankreas, utišuje bolesť žlčníka a žalúdka. Pomáha pri hnačke. Zastavuje zvracanie, uvoľňuje kŕče, lieči koliky a choroby čriev. Zmierňuje plynatosť a nadúvanie. Mätová silica zmierňuje bolesti hlavy a migrénu. Využíva sa na inhalácie proti nádche, zápalom hltana a priedušiek. A je z nej neskutočne úžasná pleťová voda.







Pleťová voda bola súčasťou jednej z mojich dávnejších objednávok. Keď prišla, založila som ju do skrinky a nejako som na ňu zabudla. Vybrala som ju až pred niekoľkými týždňami a ľutujem, že som tak neurobila skorej, pretože je neskutočná. Neskutočne úžasná. Má 330 ml a je v plastovom obale s veľmi rozkošným zeleným guľatým vrchnáčikom. Je trochu väčšia, ale vyššia, celkovo vyzerá na poličke veľmi pekne. Do jej vlastností som sa zamilovala po prvom použití. Najskôr ma očarila jej vôňa. Predstavte si, že si natrháte čerstvé mätové lístky. Vonku svieti slnko, jeho lúče vás láskajú po tvári a vzduch vonia radosťou a pokojom. Z lístkov si pripravíte čaj a usadíte sa na trávu pod holým nebom. A v tom okamihu sa zhlboka nadýchnete. Ovanie vás opojná svieža mätová vôňa spojená s teplom krásneho letného dňa. Tak by som popísala jej vôňu. Už len kvôli nej som sa denno denne tešila na každé jedno použitie a niekedy, keď bol deň pochmúrny a upršaný, som ju len ovoňala. Dobilo ma to chýbajúcou pozitívnou energiou. Veľmi sa mi páči jej chladivý účinok. Po nanesení na pleť pocítite jemné a príjemné chladenie, ktoré po chvíľke ustúpi. Je to osviežujúce aj v horúcom počasí. Veľmi rada ju používam aj na miešanie prachových masiek a ílov, pretože aj tie sprvu trošku chladia a naviac, pleťová voda prepožičia maske nádhernú vôňu. Má antiseptické a protizápalové účinky, pokožku upokojuje, čistí a osviežuje. Je jemnejšia a svieža, vyzerá odpočinuto.  Musela som sa vyhnúť očiam, lebo toľká sviežosť do nich párkrát vohnala slzy :) Nebolo to však nijak boľavé alebo nepríjemné, skorej som sa pri tom vždy ešte aj rozosmiala. 

Plusy
  • pekný obal
  • krásna svieža mätová vôňa
  • chladivé účinky
  • pokožku čistí, upokojuje, osviežuje
Mínusy:
  • nenašla som
Pleťovú vodu som kupovala na stránke http://www.rosedream.sk/, kde je momentálne v ponuke harmančeková pleťová voda za 4,80.

Máte rady kozmetiku s mätou? :)



You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Chladive ucinky ocenim viac v lete ako v zime :-)
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. hmmm.. tak toto vyzeera fakt super.. vdaka za skvely tip ! Pozývam ťa k nám na nasu úúúžasnuuu suťaž.. urcite sa mrkni :) Výhra je naozaj hodnotná :) LIPSTICKS JUNGLE GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe