Upokojujúca reštrukturalizačná starostlivosť o pokožku s atopickým ekzémom

18:06

Život s atopickým ekzémom nie je ľahký. Niekedy je to naozaj boj. Boj o to, aby ten boľavy problém hneď každý nevidel. Aby som nemusela odpovedať na spýtavé pohľady, keď ľudia vidia šupinatú pokožku alebo krvavé rany. Sú dni, kedy ani neviem, že ma niečo trápi. Ale takých je máličko. Častejšie ma pokožka hlavy svrbí tak, že by som najradšej lozila po stenách. Už veľmi dlho sa dôkladne starám o pokožku, krémujem ju, používam kvalitné šampóny, zábaly a oleje. Nie vždy je rozdiel vidno, ale takmer vždy ho je cítiť. Keď pokožka nesvrbí, je to veľká úľava. Upokojujúca reštrukturalizačná starostlivosť od Biodermy má s atopickým ekzémom bojovať.









O výrobku si môžete prečítať:

     "Upokojujúca reštrukturalizačná starostlivosť pôsobiaca na všetky príčiny vzniku atopickej dermatitídy. Atoderm INTENSIVE Rýchlo zastavuje svrbenie pokožky a znižuje potrebu škriabania, obsahuje upokojujúce a antibakteriálne zložky, ktoré okamžite upokojujú podráždenie pokožky. Krém Atoderm INTENSIVE trvalo obnovuje kožnú bariéru vďaka exkluzívnemu komplexu Lipigenium. Je veľmi dobre tolerovaný. Atoderm INTENSIVE sa aplikuje 1-2krát denne na očistenú pokožku vhodným prípravkom, napr. Atoderm PP Gel moussant. Možno použiť tiež ako doplnkovú starostlivosť pri liečbe kortikosteroidmi.
Zloženie
AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, BEHENYL ALCOHOL, SUCROSE STEARATE, CANOLA OIL, TOCOPHEROL, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, BETA-SITOSTEROL, ZINC GLUCONATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, NIACINAMIDE, PALMITAMIDE MEA, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, CERAMIDE NP, 01X8103F306 POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CERAMIDE AP, PHYTOSPHINGOSINE, CHOLESTEROL, CARBOMER, CERAMIDE EOP, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID. [BI 669]"

Spomínam si, ako som používala masť s kortikosteroidmi. Bola výborná, veľmi pomáhala, ale keďže obsahuje steroidné hormóny, je nemysliteľné, aby sa používala dlhodobo. To bol dôvod, pre ktorý som sa rozhodla vyskúšať viaceré produkty, prírodné i z lekárne, ktoré nič podobné neobsahujú. Tento krém od Biodermy som vyhrala v súťaži na Facebooku a veľmi milo ma prekvapila. Hneď niekoľkokrát. Tuba má 75 ml a je ľahko uskladniteľná. Tým som chcela povedať, že mi nikde nezavadzia :) Je plastová a krém sa z nej ľahko vytláča, keď je ho len na dne, stačí ju rozstrihnúť a dostať ho všetok von (bola by škoda vyhodiť ho). Nevonia. Na atopickú pokožku nie sú parfumované výrobky najlepšie, preto mi výnimočne vyhovuje, že nič necítim (kto ma pozná, vie, ako sa vyžívam vo výbere voňavučkých lahôdok). Ľahký nemastný krém nie je veľmi hustý, takže sa dobre rozotiera aj vo vlasovej časti hlavy. Pomerne rýchlo sa vsiakne do pokožky, pričom už tesne po nanesení je cítiť prvotnú úľavu. Pokožka výrazne menej svrbí, takže nepociťujem nutkanie škriabať si ju a nehrozí mi ta krvavá rana na pokožke (tie majú občas tendenciu mokvať a nielenže to hrozne vyzerá, ale aj to bolí a je to veľmi nepríjemné aj pri česaní). Okrem okamžitej úľavy od svrbenia poskytuje pokožke aj značnú hydratáciu, vďaka ktorej sa suché šupinkaté miesta tvoria pomalšie, sú menšie a menej nápadné. Musím povedať, že by som ho pokojne privítala aj vo väčšom balení. Toto maličké mi nevydržalo veľmi dlho a keďže mi pomáhalo, zadovážila som si ďalšie. Keby je väčšie, nemusím zasa do lekárne :)

Plusy:

  • šikovné balenie sa všade vmestí, ale ja ho chcem veľké!
  • neparfumované, čo je super na atopickú pokožku
  • ľahký, nemastný krém sa rýchlo vsiakne do pokožky
  • pokožku upokojuje, menej svrbí, hydratuje ju - suché miesta sú menšie a tvoria sa pomalšie
Mínusy:
  • myslím, že nemám žiadne námietky
Prvý som vyhrala, druhý som kúpila v lekárni za necelých 10 eur.

Skúsili ste niektorú novinku Atoderm Intensive?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja sa chystám od Biodermy na extra hydratačný krem, exem asi nemám, ale taktiež sa mi robia najme v zime strašne šupiny všade na tvary a plus mam ešte akne, aby sa mi nemalilo. Tak je super, že ti to vyhovuje, moje krsna ma atopický exem síce je ešte malinke ale no nieje to sranda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžeš mať chladovú alergiu, vtedy sú podobné problémy ako máš ty. Treba len poriadnu dávku hydratácie a hýčkať pleť. U malinkých detí je ekzém tiež veľmi nepríjemný a hoci sa nedá vyliečiť, dá sa dostať pod kontrolu.

      Odstrániť
  2. Bioderma je celkovo fajn, len rada na akne jej celkom nevysla, resp. u mna nefunguje.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám radu na akné veľmi rada, mám niekoľko produktov z nej, ktoré by som nevymenila.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe