Ako som prišla o obočie aj o čierne bodky

17:30

Raz som si na stránke Missha kozmetiky kúpila super set - obsahoval čierne mydlo, masku a zlupovaciu masku. O mydle aj čistiacej maske ste si už na mojom blogu mohli prečítať. Pleť naozaj viditeľne a dôkladne čistili a pomáhali odstrániť a predchádzať tvorbe čiernych bodiek. Ako posledná mi ostala čierna zlupovacia maska. Otvorila som ju ako poslednú, lebo som ešte mala Pilaten masku, ktorá mala tiež za cieľ odstraňovať čierne bodky. No, povedzme si, že pri prvom použití tejto masky nastala nesmierne úsmevná situácia. Vtedy mi do smiechu nebolo, pri pohľade do zrkadla som sa nezmohla na slovo a chvíľu som naozaj vyzerala tak, že sa rozplačem. 





Popis masky som veľmi nenašla a ani na tube nebolo zloženie (len v kórejčine), ale našla som ho na internete ( Water, Polyvinyl Alcohol, Alcohol Denat., PVP, Glycerin, Charcoal Powder, Iron Oxides CI77499, Butylene Glycol, Microcrystalline Cellulose, Trehalose, Titanium Dioxide CI77891, Sodium Magnesium Silicate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Rhus Semialata Gall Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Camellia Japonica Flower Extract, Methyl Acetate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Sodium Acetate, Melissa Officinalis Leaf Extract, Arctium Majus Root Extract, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Sanguisorba Officinalis Root Extract, Pelargonium Graveolens Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Uncaria Gambir Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Viscum Album (Mistletoe) Extract, Juniperus Communis Fruit Extract, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Fragrance, Disodium EDTA, Hypericum Perforatum Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Moroccan Lava Clay)

Maska je v tube a má 50 ml. Kým ja som ju kúpila v čiernom obale, dnes ju v eshope nájdete vynovenú v peknej, bielej tube. Zlupovacie masky nemám veľmi v obľube, ale tieto čierne masky na odstránenie čiernych bodiek sa mi celkom osvedčili, preto som sa rozhodla kúpiť si ju. Nemá nijakú špecifickú vôňu a hoci mi nevonia, nemôžem povedať, že by smrdela. Je to taká zvláštna bližšie neurčená vôňa, ktorú si pri používaní ani neuvedomujem. Je to hustá čierna masa, ktorá sa dobre rozotiera prstami, štetec nie je potrebný. Pri prvom použití som sa rozhodla naniesť ju len na T zónu. Nos a brada+ nebol problém, ten nastal na čele. Neviem, ako je možné, že som si to nevšimla, ale časť obočia sa namočila do masky. Možno keby to umyjem hneď, predídem katastrofe :) Masku som naniesla a nechala pôsobiť. Neviem presne, koľko ju nechávam na tvári, obyčajne dovtedy, kým nie je úplne suchá ( a to závisí aj od toho, koľko masky použijem). Keď už bola suchá, išla som ju strhnúť. Z brady aj z nosa išla dolu dobre, neroztrhla a úplne bolo cítiť, že ide dolu a trhá nečistoty. A potom prišla tá pohroma. Keď som ju strhla z čela a pozrela som sa do zrkadla, ako prvé som si všimla, že mi chýba polovica obočia. Dnes sa na tom smejem, ale vtedy mi nebolo všetko jedno :) Od hrôzy, strachu a hystérie som sa dostala k jedinému pozitívu - že moja ofina to zakryje. Mala som pravdu. Nikto si, našťastie, nevšimol, že dva týždne som si ho musela dokresľovať. Odvtedy si okamžite kontrolujem, kde všade sa maska dostala a už ju aplikujem len na stred čela. Čo možno najďalej od obočia. Na depiláciu je maska ako stvorená. Ako som už spomenula, netrhá sa a dolu ide citeľne. Trošku to môže aj zaštípať, ale po jej odstránení je čiernych bodiek naozaj menej. Póry sú uzavreté a pokožka vyzerá oveľa čistejšie. 

Plusy:
  • šikovné balenie nezaberá veľa miesta
  • nevonia, ale ani nesmrdí - nie je to rušivé
  • hustá - nerozteká sa a dobre sa nanáša aj prstami
  • odstraňuje sa dobre, takmer sa netrhá
  • odstraňuje čierne bodky, zmatňuje pokožku
Mínusy:
  • v podstatne žiadne, ak sa nedostane do obočia :)
Masku som kúpila na stránke http://www.missha.sk/, kde stojí 9,60.

Stal sa vám niekedy nejaký kozmetický trapas? :)

You Might Also Like

25 Vaše komentáre

  1. Super článek, pobavila jsem se teda na tvůj účet, ale musím ti říct, že nejsi sama. Stalo se to i mé kamarádce, která si teda strhla obě dvě a celé :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dnes sa na tom smejem aj ja :) Ale som rada, že niečo podobné sa nestalo len mne :)

      Odstrániť
  2. Joj, to znie hrozne, neviem si to ani predstaviť. A keďže ja sa poznám, tiež by sa mi takto určite hneď zadarilo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. preboha! :D fakt si neviem ani predstaviť čo by som robila v tej situacii ale ešte že to ofina všetko šikovne zakryla a poučila si sa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No ja by som sa aj naozaj rozplakala. A nemam ani ofinu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No a ja som si to chcela objednať, no taak nie. Tiež nemám ofinu ešte aj husté obočie, u mňa by si to asi ľudia hneď všimli.:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá maska je super :) Lepšia ako Pilaten a dobre čistí. Len aj dobre trhá!

      Odstrániť
  6. uff no to je riadny hororová príhoda :) tak ja používam tú čiernu z Pilaten, len ma napadlo, že či keď si ju odstraňujem (strhávam), a tým, že mi vytrhá aj nejaké tie mini chĺpky na pleti nerobím zle, lebo minule som sa tak skúmala a zdalo sa mi, že mám akési tmavšie tie chĺpky. :/ neviem fakt, či to idem ešte riskovať, že za chvíľu bude zo mňa opica :D ty to máš ako? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúúú, myslím si, že tie jemné chĺpky na tvári nevytrhá :) Nič podobné som si doteraz nevšimla a to som mala aj Pilaten masku.

      Odstrániť
    2. Ako to? Veď keď je schopná vytrhnúť obočie, čo sú riadne pevné chĺpky, tak tie jemné tvarové je asi tiež schopná? :) či sa mýlim?

      Odstrániť
    3. Nikdy som si nevšimla, že by mi hocijaká zlupovacia maska, vrátane tejto, a to som ich mala už desiatky, aby mi vytrhla jemné chĺpky na tvári. Obočie je dlhšie a chĺpok hrubší, preto sa mi to asi stalo. Inak nie :)

      Odstrániť
  7. toto ma zaujalo :) chcem sa opýtať či to trha aj tie malinke jemne chlpky na tvári? :( na čele brade....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pochybujem, nikdy som si nič okrem obočia nevšimla :)

      Odstrániť
    2. vyskúšala by som to :/ ale sa bojim :D

      Odstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď sa vyhneš obočiu, nie je čoho :D Ozaj, len na nos, bradu a stred čela. Je výborná, mám ju už skoro minutú a plánujem si kúpiť ďalšie balenie. Dosť dlho vydrží, keďže jej netreba veľa, takže pár mesiacov budem mať doma zasa šikovného pomocníka :)

      Odstrániť
    2. no dobre :D prehovorila si ma :D :D

      Odstrániť
    3. Skús, podľa mňa to neoľutuješ :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe