Biely íl

16:02

Prachové masky patria k mojim najobľúbenejším a doma ich mám niekoľko. Rovnako ako masky mám rada aj íly, ktoré sú súčasťou masiek, ale dajú sa kúpiť aj samostatne a doma si tak môžete pripraviť prachovú masku podľa svojich predstáv. Minulý rok som si chcela nejaké íly nakúpiť a narazila som na stránku Murumuru, ktorý sa špecializuje na predaj prírodných masiel, olejov, morských solí a iných prírodných kozmetických výrobkov, surovín, pomôcok a ďalších zložiek na výrobu prírodnej kozmetiky a mydiel. V ponuke mali viacero ílov a práškov, takže som nakúpila a dala som sa do skúšania, používania a kombinovania.





O íle si môžete prečítať:

     "Biely íl je najmiernejšií zo všetkých ílov a ideálny pre citlivú pokožku. Tento hodvábne biely prášok je vhodný ako farbivo do  mydiel,  obzvlášť vhodný do mydiel na holenie. Možnosť použitia v pleťových maskách, pílingoch."

Na stránke si môžete vybrať z dvoch veľkostí balenia - 50 a 100 gramov. Ja som si vybrala menšie, lebo som  chcela skúsiť viac druhov ílov a práškov. Ak sa skladuje na suchom a tmavom mieste, nestane sa mu nič, ale pre istotu som si vzala menšie. Dnes viem, že najbližšie si vezmem to väčšie. Sáčik sa zatvára na taký ten zips, takže sa nebojím, že by sa mi vysypal v skrinke. Biely  íl je bohatý na prírodné minerály a našu pokožku skrášľuje.  Pleť čistí a detoxikuje. Má protizápalové, antibakteriálne a antiseptické účinky, môže sa používať aj denne na čistenie pleti. Ak trpíte ekzémom, psoriázou, akné, alebo rosaceou, pomôže aj vám. Prispieva k regenerácii pokožky a má prirodzenú čistiacu schopnosť - zbavuje pokožku nežiaducich látok a odumretých buniek. 
Ak si chcete namiešať masku, máte viacero možností:
  • najjednoduchšie je pridať len vodu a vymiešať hladkú kašičku, ktorú je potrebné nanášať štetcom. Toto je najčastejší spôsob, ako si pripravujem pleťovú masku
  • miesto vody môžete použiť kvetinovú vodu, aloe vera gél, bylinkový čaj či jogurt. S bielym jogurtom vznikajú naozaj vydarené masky, ktoré niekedy veľmi lákajú ochutnať :)
  • môžete pridať aj pár kvapiek oleja (jojobový, mandľový, tea tree) - tie sú pre pleť pokladom
  • íl sa môže miešať aj s ovocnými práškami alebo drvenými bylinkami
Masku z ílu mávam na pleti obyčajne okolo 20 minút, prípadne kým úplne neuschne. Umývam ju vlažnou vodou a hubkou, bez tej to ide občas ťažšie. Výsledkom je nádherná pleť. Je čistejšia, íl odstraňuje aj niektoré čierne bodky. Je upokojená, aj začervenanie ustupuje a pleť nie je taká citlivá. Je hodvábne jemná a svieža. 

Plusy:
  • na výber z dvoch veľkostí balenia, to sa zatvára, takže íl sa nevysype
  • viacero možností prípravy masky
  • vzniká hladká pasta, ktorá sa štetcom dobre nanáša na pleť
  • neštípe, nedráždi, pleť nie je napnutá
  • čistí, upokojuje, zjemňuje pleť, pomáha liečiť viaceré kožné problémy
Mínusy:
  • žiadne, je to prírodný poklad
Kúpila som ho na stránke http://www.murumuru.sk/, kde 50 gramové balenie stojí 2,40. 

Používate biely íl? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. znova veľmi pekný článok :) nevieš či sa takýto ílový prášok nedá kúpiť aj niekde v kamennom obchode ? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Myslím si, že keby sa skúsiš spýtať v prírodne lekárni alebo v obchodíkoch s biokozmetikou, možno ho budú mať.

      Odstrániť
    2. ďakujem pekne za radu :) určite sa po nej pozriem

      Odstrániť
    3. Skús sa popýtať, lebo niektoré bio obchodíky ukrývajú ozaj poklady :)

      Odstrániť
  2. Super článek, zrovna nedávno jsem přemýšlela, že se vyplatí nakoupit potřeby a masku si doma udělat sama. Takže díky za typ..jíl je fajn, přesně na mou smíšenou pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite je super vedieť, čo v maske je :) Íly, ovocné prášky sa dajú zohnať celkom dobre :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe