Nimbový olej, drahocennosť v mojej kúpeľni

12:41

Nimbový olej som chcela skúsiť už dávnejšie. Čítala som o ňom veľa zaujímavých článkov, ktoré ospevovali jeho účinky. Je vhodný na telo, tvár, vlasy, na suchú kožu, na mastnú pleť, na pigmentové škvrny... Keď som si to všetko prečítala, usúdila som, že naozaj má niečo do seba. Netrpezlivo som čakala, kedy mi poštárka prinesie balíček. Po otvorení ma čakali dva šoky: prvý, že olej nebol olej, ale akási divná hmota. Prečítala som si, že to tak má byť a upokojilo ma to. Druhá - vôňa! Teda, ja by som to nazvala smradom, lebo prvé očuchanie bol skutočný šok a zdesenie, čo to, preboha, je. Ale potom sme s maminou začali olej používať pravidelne - a s pokožkou sa stali úplné divy.






O oleji si môžete prečítať:

     "Bio Nimbový olej - Neem olej je získaný z vysoko ceneného indického stromu Nimba, ktorý má úžasné vlastnosti a je intenzívne používaní v ayurvédskych a homeopatických preparátoch. Nimba považovaná za univerzálny liečivý prostriedok a je úžasný pri čistení pleti a vlasov. Má antibakteriálne, antimykotické a protivírové účinky, preto je veľmi vhodný na liečbu vlasovej pokožky a pokožky celého tela.
Pri maslovej konzistencii je možné ho použiť ako silný čistiaci prostriedok na pleť. Pri izbovej teplote sa jeho konzistencia mení na kvapalnú, je možné ho použiť ako čistiace pleťové tonikum.
Pre aplikáciu na vlasy, jednoducho ohrejte a vmasírujte do vlasovej pokožky.
Vôňa nimbového oleja je dosť výrazná a nie veľmi príjemná. Avšak, ak spoznáte jeho úžasné účinky, tak jeho vôňa Vám nebude prekážať. 
Balenie: 50 ml s kvapkadlom
Zloženie: čistý bio Nimbový olej ( Neem Oil) (Azadirachta indica)
Upozornenie: Nimbový olej skladujte pred použitím pri izbovej teplote."

Akamuti vám na mojom blogu nemusím nejako špeciálne predstavovať, už som o tejto značke písala niekoľkokrát a určite ešte niekoľkokrát budem, lebo ju mám čím ďalej, tým radšej :) Olej je v sklenej, tmavej fľaši, aby sa predišlo jeho znehodnoteniu (to by bola nevyčísliteľná škoda!). Môžete si vybrať z dvoch veľkostí, 10 a 50 ml. Na skúšku sa oplatí menšie, či si dokážete zvyknúť na jeho výraznú, nie veľmi príjemnú vôňu, ale z finančného hľadiska sa rozhodne viac oplatí to väčšie balenie. Olej má na dávkovanie kvapkadlo, že je veľmi praktické a nápomocné. Olej bol pri prvom otvorení len akousi hustejšou hmotou, čo môžete vidieť aj na poslednej fotke. Ale už po pár hodinách v našej kúpeľni bol celkom tekutý a vôbec ho nemusím zohrievať. Celkom ma to teší, ušetrím si tým nejaký čas :) Ako som už spomenula, jediným mínusom je vôňa. Je veľmi výrazná, skôr kyslá a občas mám pocit, akoby sa mi až zarezávala do čuchových buniek. Pravdou je, že človek si na ňu časom privykne, neprestane prekážať, len nie je taká intenzívna. A keď som videla, čo dokáže, povedala som si, že šľak traf vôňu, keď pomáha. Najskôr som olej začala používať na tvár, na vyrážky a fliačiky, ktoré po nich ostávajú. Olej urýchlil proces hojenia a pomáhal liečiť fliačiky, takže sa zahoja rýchlejšie a pleť vyzerá omnoho krajšie. Potom ho začala používať aj mamina, ktorá má tiež mastnejšiu pleť. Má ju čistejšiu, menej sa mastí a pôsobí omnoho zdravšie. Skúsila som ho aj na vlasy, respektíve na môj atopický ekzém. Vmasírovala som ho do pokožky, nechala ho niekoľko hodín pôsobiť a potom som sa zmyla.  Výsledkom je menej svrbiaca, hydratovanejšia pokožka hlavy, suché miesta sa tvoria o niečo neskôr. Klobúk dolu. Mamina ho začala používať na pigmentové škvrny. Prvé dni bola skeptická, lebo nevidela žiadne rozdiely (neviem, ale to by bol skôr zázrak). Pred pár dňami spokojne povedala, že fľaky sa nielen zmenšujú, ale aj blednú. Olej sa pomaly vsiakne do pokožky, ak sa poriadne vmasíruje do pokožky, nezanecháva ju mastnú. Maminky sa pred pár dňami spýtali, aký krém používa, lebo má vraj krásnu pleť. Odvtedy mamina porozdávala už niekoľko vzoriek oleja a vyzerá to tak, že čoskoro ho budem objednávať :) A hneď niekoľko kusov.

Plusy:
  • balenie s kvapkadlom
  • všestranné použitie - telo, pleť, vlasy
  • možno ho použiť na akné, ekzém, pigmentové fľaky, opar
  • účinkuje pomerne rýchlo a výsledky vidno po prvých týždňoch používanie
Mínusy:
  • len vôňa, ktorá je výrazná. Dá sa na ňu zvyknúť a keď je vidno dobré výsledky, vôňu prežijem :)
Olej kúpite na stránke http://www.naturalisvita.sk/, kde 50 ml balenie stojí 12,10.

Mali ste už doma výrobok obsahujúci Neem olej? :)



20 dôvodov, prečo začať používať nimbový olej hneď teraz! [Infografika]


You Might Also Like

19 Vaše komentáre

  1. Tak toto je veľmi zaujímavé, mám fliačiky po akné, toto by mohlo pomôcť. Určite v budúcnosti vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na fliačiky je dobrých viacero výrobkov, tento olej pomáha výborne :) Síce okolo seba potom striekam osviežovač vzduchu, aby som necítila vôňu oleja, ale veľmi pomáha.

      Odstrániť
  2. Oleje milujem, ale takyto som este nevyskusala. Ja som si vytvorila taku moju zmes z kokosoveho, olejoveho a marhuloveho oleja a velmi dobre mi robi na plet. A ked mam nejaku vyrazku, tu hravo zdolam, ked si ju potriem 100% cajovnikovym olejom :)

    Haha, tak to sme teraz momentalne na rovnakej vlne. Ja som tiez posadnuta so smoothies. Kazdy den si robim ine. A davam si ho bud na ranajky, alebo namiesto vecere, alebo ako desiatu. Teraz mam dost oblubene cucoriedkove s kiwi, bielym jogurtom a medom, ale pit to mozem, len ked ostavam cely den doma, lebo mam od neho fialovy jazyk, zuby a pusu :)

    Chudnutie 24/7

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D sorry, ta druha polovica komentu nepatrila sem :))

      Odstrániť
    2. To nič, aspoň viem,aké smoothies je zaujímavé ;) Aj ja som si kúpila marhuľový olej, len som ho ešte neskúšala, a kokosový nemá chyby :)

      Odstrániť
  3. Oleje mám hodně ráda, takže mě i Nimbový hodně láká, především ten od Nobilis Tilia. Naštěstí nejsem nijak extra citlivá na vůně, tak věřím, že bych snad snesla i tu jeho. Uvidíme.

    Radu - UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odhliadnuc od vône je tento olej jeden z najlepších, aké som doma mala a to ich mám plný košíček. Kupujem si ich postupne, keď nejaký trochu miniem a tento sa momentálne míňa najrýchlejšie :)

      Odstrániť
  4. Tak ja som si nimbový olej dnes objednala z Nobilis Tilia a som veľmi zvedavá na jeho vôňu :D zatiaľ mi vadila vôňa len jedného výrobku a to lipio sérum harmanček od K. Hadka :) veľmi som sa snažila si zvyknúť na tú vôňu, no nevedela som to doužívať :D oleje mám veľmi rada...najmä argánový, šípkový, Monet, tak som zvedavá aj na tento :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám oleje veľmi rada, teraz som si kúpila marhuľový, som naň zvedavá :)

      Odstrániť
  5. Smrdí mi teda hrozně... ale zatím mi prostě vyhovuje, takže taktéž používám dál :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj,ja som si dnes prvykrat kupila nimbovy olej.Po vsetkych pozittivnych recenziach som si povedala ze to skusim.Mam mastnu plet a vyrazky,uz som skusila vsetko mozne aj nemozne,ale stale nic...Ta vona je naozaj otrasna,mam strach ci to vobec zvladnem :) Mate niekto nejaky tip ako ten olej aplikovat,ci len tak kvapnut na prst a potriet postihnute miesta,alebo s niecim zmiesat?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôňa je otrasná, ale moja mamina začala používať tretie balenie, takže dá sa prežiť, aj keď niekedy so štipcom na nose :) Oleje sa môžu miešať navzájom, ale ho normálne vtriem na postihnuté miesto, či už na vyrážku alebo na pigmentové škvrny.

      Odstrániť
  7. A je vhodne ak puzijem Tarika masku na akne a potom si votriem na plet neem olej?Lebo maska dost vysusuje..Niekde som citala ze ak sa pouziva tarika,je lepsie ak sa uz ina kozmetika nepouziva.Tak neviem jak urobim dobre...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tarika naozaj veľmi vysušuje, ja si po každej maske pleť nakrémujem, bez ohľadu na to, či sa to odporúča alebo nie. Doteraz som nemala žiaden problém, bojím sa, že zle by bolo, keby sa nenatriem, lebo pleť by bola ozaj veľmi suchá.

      Odstrániť
  8. Ja osm si nimbový objednala nedávno, este som ho neotvorila a nevyskušala tak som zvedavá ako bude posobiť na mna :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás doma sa otvára teraz tretie balenie, hádam budeš spokojná :)

      Odstrániť
  9. Ahojte, mate niekto skusenost s neem olejom na vypafavajuce vlasy? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja sestra :) Lebo vlasy jej prestali padať, zhustli a sú pevnejšie, odolnejšie. Ona je maximálne spokojná, robí si také zápaly pred tým, ako si ich ide umyť.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe