Mätová čistiaca maska

18:10

Pred Vianocami som robila objednávku na stránke Naureus.sk, kde som našla set kozmetiky Dado Sens za rozprávkovú cenu (okolo 34 eur za 4 výrobky). Keďže mi chýbal len kúsok do poštovného zdarma, rozhodla som sa skúsiť nejaké masky od Lavera, lebo s touto značkou som nemala žiadne skúsenosti. Firma Laverana GmbH bola založená v roku 1987 ako rodinný podnik na malom statku blízko Hannoveru. Jej cieľom bolo vyrábať skutočnú prírodnú kozmetiku Lavera. Ponúka sortiment prírodnej kozmetiky v BIO kvalite zahŕňajúci starostlivosť o tvár, telo, vlasy, zuby, ochranu proti slnku, ale i špičkovú prírodnú dekoratívnu kozmetiku pre citlivú pleť. Plusy tejto kozmetiky: rastlinné suroviny pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva a sú certifikované podľa prísnych smerníc pre biologické pestovanie Ecocert, výrobky neobsahujú parafín, silikón, vazelínu ani iné ropné produkty, žiadne syntetické konzervanty, emulgátory, farbivá a parfémy,  výrobky ani  suroviny nie sú testované na zvieratách, nepoužívajú sa ani suroviny z mŕtvych zvierat. 







O maske si môžete prečítať:

    "Hĺbkovo čistiaca maska ​​s bio mätou a soľou z mŕtveho mora čistí pleť hlboko v póroch a zanecháva ju hodvábne jemnú. Minerálny íl jemne absorbuje nadbytočnú mastnotu a zanecháva pokožku osvieženú a matnú. Pravidelné používanie je skvelou prevenciou proti upchávaniu pórov a nezrovnalostiam pleti.​Použitie : Raz až dvakrát týždenne naneste na pleť, krk a dekolt, vyhnite sa oblasti očí a pier. Nechajte masku pôsobiť 10 až 15 minút, potom umyte teplou vodou.
Ingredients INCI ( ČFTA ) : Water ( Aqua ) , Glycerin , Loess , Alcohol * , Oryza Sativa ( Rice ) Germ Powder * , Sodium Lactate , Magnesium Aluminium Silicate , Dehydroxanthan Gum , Zinc Oxide , Coco - Glucoside , Mentha Piperita ( Peppermint ) Leave Extract * , Aloe Barbadensis Leaf Juice * , Maris Sal , Simmondsia Chinensis ( Jojoba ) Seed Oil * , Rosmarinus Officinalis ( Rosemary ) Leaf Oil * , Glycyrrhiza Glabra ( Licorice ) Root Extract * , Butyrospermum parkii ( Shea Butter ) * , Hamamelis Virginiana ( Witch Hazel ) Water * , Bisabolol , Sodium PCA , hydrogenated Lecithin , xantánová guma Gum , Tocopherol , Helianthus annuus ( Sunflower ) Seed Oil , Ascorbyl Palmitate , Fragrance ( Parfum ) ** , Limonene ** , Citral ** , Linalool ** , Citronellol ** , Geraniol **
* Suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva ; ** Prírodné esenciálne oleje."

Doma mám desiatky rôznych masiek na jedno použitie a veľmi sa teším, že som sa konečne dostala aj k tejto čistiacej. Moja pleť má teraz ťažšie obdobie, som v strese z toho, či je moja diplomovka dobrá, či zvládnem štátnice, čo bude po škole. Horšie sa mi spáva, menej mi chutí jesť a toto všetko sa odráža aj na mojej pleti v podobe vyrážok, výraznejšieho mastenia a kruhov pod očami. Preto je každý produkt na čistú a zdravú pleť vítaný. Maska má 10 ml, obsah je postačujúci na jedno použitie. Obal je jednoduchý, ale veľmi pekný, s mätovým lístkom a zeleným písmom. Na obale je naznačené, kde treba odtrhnúť a hoci som sprvu ťahala a nič, nakoniec sa pekne odtrhol. Následne ma oviala krásna, mätová vôňa. Veľmi príjemná, ani stopy po niečom umelom, cítila som ju okolo seba až dovtedy, kým som ju nezmyla. Je to svieža, energizujúca vôňa, ktorá dokáže rozjasniť aj škaredý, upršaný deň :) Konzistencia je výborná, hustá, na rozotieranie som nepotrebovala štetec, prsty celkom stačili. Po nanesení som cítila akési zvláštne, ako to nazvať, chladenie? Nebolo to nepríjemné, nebolelo to, neštípalo to, ale cítila som, že mi na tvári niečo pôsobí, najmä na nose. Pleť mi nepodráždila, po zmytí nebola červená. Nanášala som ju na suchú, vyčistenú pleť, vyhla som sa len okoliu očí a pier. Podľa pokynov som ju mala na tvári asi 15 minút. Dolu išla veľmi ťažko. Dokonca aj moja hubka, ktorú používam vždy, mala čo robiť, aby ju zmyla. Ale ten výsledok! Na čele a brade nebolo po čiernych bodkách ani stopy, na nose ostali len tie najskalnejšie fanúšičky, inak všetky ostatné zmizli. Pleť bola nádherná, žiarivo čistá, jemná a matná. Chvíľu po zmytí bola pleť citlivá na dotyk, ale to mohlo byť spôsobené aj drhnutím pri snahe zmyť zvyšky masky. Klobúk dolu, dávno som nevidela taký viditeľný výsledok ako po použití hĺbkovo čistiacej masky Lavera.

Plusy:
  • pekný obal
  • keby sa posnažím, vyjde mi aj na dve použitia
  • krásne, sviežo vonia
  • dobrá, hustá konzistencia
  • výsledkom je krásne čistá pleť, bez čiernych bodiek, hladká na dotyk
Mínusy:
  • ide ťažšie dolu
Ako som už spomenula, masku som kúpila na stránke http://www.naureus.sk/, kde stojí 2,29.

Aký výrobok od Lavery používate? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Musí byť super mätová (úžasna vôňa, zbožňujem mätu rozvoniava nám celú záhradu) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ju mám strašne rada :) Teraz mám mätovú masku od Logony a je božská :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe