Ako som spoznala Kelly Edwards

14:46

Keď som prvý raz našla stránku Biokozmetika Organicare, zaujala ma najmä značka Raw Gaia. Tú som poznala z článkov na internete a nikde inde na Slovensku som ju nevidela. O pár dní neskôr som tam zavítala zasa a našla som tam výpredaj kozmetiky Kelly Edwards. Boli tam pleťové masky, ktoré boli v 70% zľave za nejakých 5 eur. Značku som nepoznala, tak som si ich vzala. V ďalšom výpredaji som si tak kúpila toner, ktorý si ešte stále môžete kúpiť za 5,19. Značka Kelly Edwards Skincare bola založená v západnom Walese v oblasti Carmarthenshire v roku 2010. Jej zakladateľka Kelly Edwards sa rozhodla vytvoriť prírodnú kozmetiku, nakoľko sama trpela kožnými problémami ako sú akné a ekzémy a bežná kozmetika stav jej pokožky ešte zhoršovala. Produkty Kelly Edwards Skincare sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, antioxidanty, vitamíny a prírodné ingrediencie, neobsahujú žiadne petrochemikálie, parabény, sodium lauryl sulphate, lanolín či syntetické vône a farbivá. Produkty kozmetickej značky Kelly Edwards nemajú bio organickú certifikáciu, avšak veľká väščina ingrediencií je starostlivo a zodpovedne vyberaná a certifikovaná bio britskou asociáciou Organic Farmers & Growers Ltd. Produkty nie sú testované na zvieratách a neobsahujú žiadne ingrediencie živočíšneho pôvodu. Produkty sú balené v recyklovateľných obaloch, ktoré nezaťažujú životné prostredie.






O toniku si môžete prečítať:

     "Toner pomáha vyrovnávať pH pleti a odstraňuje posledné zvyšky čistiaceho mlieka, oleja, make-upu a ostatných nečistôt. Kombinácia organických výťažkov z kvetov ruže a levandule pleť jemne čistí, hydratuje a regeneruje. Aloe vera a koreň kostihoja lekárskeho pleť upokoja a vyhladia.

Ingrediencie: Rosa Damascena Flower Water**(Rose Water), Graveolens Flower Water** (Geranium Water), Lavandula Angustifolia Flower Water (Lavender Water)**, Glycerine**, Aloe Barbadensis Leaf Extract**(Aloe Vera), Cucumis Sativus Fruit Extract (Cucumber)**, Symphytum Officinale Root Extract**(Comfrey Root), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citronellol*, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Linalool*

* ingrediencia prirodzene prítomná v esenciálnych olejoch
** organicky certifikované

Použitie: Ráno a večer po vyčistení pleti naneste na vatový tampón a pretrite tvár a krk, alebo priamo nasprejujte na pleť. Vyhnite sa očnému okoliu."

Tonikum je vo veľmi zaujímavom obale. Je kovový a s niečím podobným som sa pri pleťovom toniku ešte nestretla. Je o niečo ťažší, ale veľmi pekný a nezaberá veľa miesta. Má praktickú pumpičku, obal si asi odložím a v lete bude super na osvieženie v horúčavách. Plastový vrchnáčik, ktorý je na rozprašovači, drží veľmi dobre a chráni ho tak pred poškodením. Veľmi príjemne vonia. Hneď po aplikácii mi to pripomína vôňu kvetov, akoby som bola kdesi uprostred lúky, časom mi to vonia tak bylinkovo. Odkedy som začala čoraz viac nakupovať prírodnú kozmetiku, čítať zloženie a zaujímať sa o to, odkiaľ sa vzali ingrediencie v kozmetike, som si zvykla na to, že okolo mňa sa vznáša akási vôňa prírody. Krásna, nefalšovaná, naozaj uveriteľná :) Tonikum používam na tri spôsoby:
  1. na dočistenie pleti, keď použijem pleťový gél alebo pleťové mliečko. Pleť upokojuje, pomáha sťahovať zápal a pleť je potom sviežejšia a čistejšia
  2. pri odličovaní, keď mám ešte pocit, že to nie je ono, nastriekam tonikum na pleť a vatovým tampónom ju utriem. Vtedy vidím, či už je pleť odlíčená a keď som lenivá a viac sa mi nič nechce, len nanesiem pleťový krém
  3. na osvieženie. V posledných dňoch, keď už pomaličky idú teploty hore, čo cítim najmä v mojej podkrovnej izbe, si občas tonikum streknem len tak na pleť. Hneď je jemnejšia, menej smädná 
Ak by som mala popremýšľať nad mínusmi, tak jediným bolo, že ma trochu štípala v otvorenej ranke. Mala som ranku po vyrážke a keď som na ňu aplikovala pleťové tonikum, krátko po nanesení chvíľku štípalo. Inak som s ním spokojná. Kúpiť ho ešte môžete na stránke http://biokozmetikaorganicare.sk/, kde vo výpredaji stojí 5,19.








Tieto masky už v ponuke nie sú, čo je škoda, lebo som si ich obľúbila. Verím, že namiesto nich si na stránke nájdem niečo nové :) Masky sú v kovovom obale, takom, ako aj tonikum. Šraubujú sa, čo som pri prvom otvorení nevedela a ťaaahala som... a keď sa vrchnák nepohol, potom som otáčala a otáčala... až na mňa vykukla zelená hmota. Najskôr som si kúpila zelenú, potom červenú. Voňajú skoro rovnako, sviežo a bylinkovo, veľmi príjemne. Vôňu je cítiť aj po nanesení, ale nie je vtieravá. Sú veľmi husté. Ako pasta, prstami sa ťažšie rozotiera, štetec by bol v tomto prípade úplne zbytočný. Odporúča sa mať ju na tvári okolo 10 minút. Trošku ťažšie sa zmýva, preto vždy použijem hubku, s ňou je dolu raz dva. Po zmytí je pleť oveľa krajšia, jemnejšia, čistejšia. Na dotyk je hodvábne jemná a pôsobí oddýchnuto. S čiernymi bodkami si veľmi neporadia, ale inak pleť pomáhajú efektívne čistiť, vďaka čomu pomáhajú predchádzať vzniku nedokonalostí. 

Plusy:
  • pekné, praktické balenie, po minutí sa doň môžu ukladať drobné veci
  • príjemná vôňa
  • celkom dobrá konzistencia, rozotierajú sa síce ťažšie, ale neroztekajú sa a nepotrebujem štetec
  • pleť čistia, je jemnejšia, krajšia, vyzerá sviežo
Mínusy:
  • s čiernymi bodkami si veľmi neporadili
Máte skúsenosti s touto značkou? :)


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. jejo, aka chutna kozmetika, to toniku sa zda fajn, masky este lepsie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obaly sú strašne super :) Krásne, milé, dobre sa skladujú. A kozmetika je to super, ideálna na problematickú a citlivú pleť.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe