Jojobová starostlivosť o vlasy

14:39

Poznám ľudí, ktorí si zmývajú vlasy denne. Odôvodňujú to tým, že vlasy sa im rýchlo mastia a bez umytia by boli katastrofálne. Mňa mamina od mala učila, že vlasy by sa denne nemali zmývať, pretože im to škodí. Pri veľmi častom umývaní sa budú mastiť rýchlejšie. Šampóny zmývajú mastnú vrstvu, takzvané sébum, a mazové žľazy to riešia vyššou produkciou mazu. Mne sa vlasy takmer nemastia. Ak by som sa týždeň nezmyla, jediné, čo by ma vytočilo, sú celkom rovné vlasy. Ja mám presne opačný problém, extrémne suchú pokožku, ktorá rýchlo schne, mení sa na šupinky a opadáva. Musím hľadať šampóny, ktoré ju nepodráždia, nevysušia a tiež sa pekne postarajú o vlasy. K nim sa radí aj šampón od Sante.

Šampón jojoba care





O šampóne si môžete prečítať:

     "Vlasy vyživujúci šampón s obsahom jojobového oleja a extraktov z nechtíka a ovocia. Obnovuje vitalitu a lesk vlasov. Vhodný na každodenné použitie.

Obsah balenia: 200 ml

INGREDIENTS: Aqua (Water), Coco Glucoside, Alcohol*, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*,Calendula Officinalis (Nechtík) Flower Extract*, Citrus Aurantium Dulcis (Pomaranč) Extract, Passiflora Edulis (Maracuja) Flower Extract, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract, Arginine, Hydrolyzed Silk, Parfum (Esenciálne oleje), Maltodextrin, Citric Acid, Phytic Acid, Limonene, Linalool *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"

Toto bola moja prvá skúsenosť so šampónom od Sante. Značku už trochu poznám, mala som od nej masku na tvár, ktorá bola veľmi dobrá a tiež balzam na pery, ktorý som minula veľmi rýchlo a priateľský vzťah som mala aj so sprchovým gélom, ktorý krásne voňal a nevysušoval pokožku. Preto som sa na šampón tešila. Šampón je vo vysokom, úzkom obale. Trochu nezvyčajný, ale pekný tvar sa mi vmestil aj do rohu vane bez toho, aby narušil moje snahy napratať čo najviac vecí do čo najužších priestorov. Etikety i vrchnáčik sú hnedé, hoci sprvu mi to prišlo fádne, teraz sa mi tá kombinácia veľmi páči, pretože mi pripomína zem. Krásne, zemité farby matky Zeme :) Asi tak by som to zhodnotila. Vôňa je veľmi zvláštna. Neviem ju  popísať, ale mne sa zapáčila okamžite. V pozadí cítiť citrusovú vôňu, ktorá je pretkaná akoby bylinkami. Konzistencia je redšia. Na jedno použitie stačí málo šampónu, vytvorí bohatú penu. Pri prvom použití som sa trochu bála, lebo šampón obsahuje alkohol, ktorý vysušuje, ale našťastie, nič podobné sa nekonalo. Ďampón bol k mojej atopickej pokožke veľmi šetrný, nedráždil ju. Vlasy mi stačilo opätovne si zmyť po asi troch dňoch, keď som mala pokožku zasa suchšiu a potrebovala som si ju nakrémovať a zmyť. Vlasy sú po jeho použití veľmi jemné, krásne ligotavé a vyzerajú zdravo (žiadne krepovité, suché, polámané vlasy).

Plusy:
  • pekné, jednoduché balenie, fajn tvar
  • príjemná, zaujímavá vôňa
  • na jedno použitie netreba veľa šampónu
  • nevysušuje a nedráždi pokožku hlavy
  • vlasy sú zdravšie, lesklé, jemné
Mínusy:
  • ak ste šikovníci ako ja, pozor na oči :) Štípe v nich
Šampón kúpite na stránke http://www.bior.sk/, kde stojí 5,8.

Mali ste už niektorý šampón od Sante? :)


You Might Also Like

1 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe