A zasa to peelingovanie :)

13:30

Telové peelingy sú moje obľúbené - používam ich pravidelne a nedám na ne dopustiť. Sú vynikajúce nielen pre pokožku, ale neraz krásne prevoňajú pokožku i vzduch v kúpeľni a sú potešením aj pre ďalšie zmysly. Nedávno som sestre zháňala nejaký darček a len som si zadala do vyhľadávača slovo darčeky. A našlo mi obchod Bambu. Musela som na to kliknúť už len preto, lebo aj jeden z mojich kocúrov sa volá Bambu ( druhí dvaja sú Tom  a Jerry :)). Pravda je, že z darčeka nebolo nič, lebo prišla moja mama, ktorá vykúpila ozaj asi polovicu iného obchodu u nás v meste, ale ja som sa kochala krásnou kozmetikou, ktorú si tam tiež môžete kúpiť. Prírodná kozmetika je vyrábaná v Rige a je ručne robená - nebolo mi viacej treba a chcela som z nej niečo mať. Spoločnosť Riga manufacture bola založená v Rige (Lotyšsko) v roku 2004. Dnes patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce spoločností v krajine. Od roku 2005 je spoločnosť oficiálnym členom Medzinárodného spolku mydlárov – Handcrafted Soapmakers Guild (USA). Celý sortiment výrobkov sa priemyselne vyrába výhradne ručne.

Anticelulitídny peeling má 320 gramov


Výrobky nie sú testované na zvieratkách

Ochranný vrchnák



O peelingu si môžete prečítať:

     "Píling je skvelý kozmetický prostriedok na objasnenie kože počas kúpeľa alebo sprchovania. Ak chcete mať krásnu a zdravú pleť, potrebujete kožu správne prečistiť. Umývanie tela, ale nestačí. Je potrebné, aby sa koža hlbšie vyčistila, t. j. pomocou drhnutia. Salt Scrub zabezpečuje mechanický píling. Zabíja zbytočné šupiny z povrchu kože, otvorí kožné póry, objasní kožu a zbaví ju toxínov. Píling obsahuje soľ, mandľový olej, šťavu z aloe a sušené mlieko. Má hydratačné účinky na kožu. Výskumy dokazujú aj protizápalové a antibiotické vlastnosti. Prispieva k rýchlejšiemu hojeniu popálenín a rán. V kozmetickom priemysle sa aloe využíva kvôli hydratačným a výživným vlastnostiam. Mandľový olej je tiež často používaný v kozmetických výrobkoch. Má dobré hydratačné a vyživujúce účinky, je odporúčaný ako prevencia proti celulitíde. Soľ a byliny, ktoré sú obsiahnuté v niektorých výrobkoch, majú účinok ako prírodný píling. Sušené mlieko, obohatené o mliečne tuky a bielkoviny, zvláčňuje a vyživuje pokožku. Šťava z aloe poskytuje koži zvláčňujúci efekt, mandľový olej pokožku zjemňuje. Čistenie kože drhnutím zlepšuje krvný obeh a výsledkom je príjemný vzhľad pokožky. Koža sa stáva hladkou a mäkkou.Použitie: vo vani alebo v sprchovacom kúte naneste na telo a jemne masírujte; po masáži opláchnite teplou vodou; neodporúča sa používať na tvár, dekolt a na podráždenú pokožku."

Ja som si ho kúpila ako prevenciu proti tomuto neželanému estetickému nepriateľovi, aby bola pokožka pevná, pružná a krásna. Peeling má veľmi pekný obal. Neviem prečo, ale mne veľmi pripomínajú štýl divokého západu :) Sú trošku chaotické, ale keď sa v nich zorientujete, nájdete aj zloženie (naozaj prírodné, nenašla som v ňom nič rušivé), označenie, že výrobok nebol testovaný na zvieratkách a návod na použitie, na peelingu bol v lotyštine, ruštine a v angličtine. Téglik je dosť veľký a po minutí jeho obsahu mi určite poslúži na odkladanie nejakých drobností. Peeling mal ešte alobalový ochranný vrchnák, ale tie ja strhávam hneď, lebo ich nemám rada. Po jeho strhnutí som sa dívala na krásnu, hustú oranžovú masu. Ako vidíte aj na fotke - peeling som otočila a ani sa nepohol. Tým si ma získal, lebo neznášam tekuté výrobky, ktoré naháňam po sebe alebo po vani, keď skĺznu. Vôňa je príjemná, svieža citrusová. Nevonia umelo, ale zaujímavé je, inak vonia, keď si k nemu privoniate v kelímku a inak vonia, keď sa s ním umývate. Vtedy vonia tak jemnejšie, krajšie. Prevonia vzduch v kúpeľni a cítiť ho ešte chvíľu po zmytí. Obsahuje soľ, ktorá jemne obrusuje starú kožu. Pokožku nedráždi. Po jeho použití je jemná, hydratovaná a pevnejšia, ale samozrejme, nesmie sa zabúdať ani na hĺbkovú hydratáciu v podobe telového oleja, mlieka či krému. Vtedy je efekt skutočne viditeľný. 

Plusy:
  • veľmi pekný obal
  • príjemná vôňa
  • výborná, hustá konzistencia
  • pokožku zbaví odumretých buniek, rozjasní ju, je pevnejšia, hladšia, hydratovaná
Mínusy:
  • jediným mínusom je menšia neprehľadnosť na obale, dlho mi trvalo, kým som našla zloženie napísané prťatými písmenkami :)
Túto krásnu lotyšskú kozmetiku kúpite na stránke http://www.bambu.sk/, kde peeling stojí 12,60.

Skúsili ste niekedy kozmetiku z pobaltských krajín? :)



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Vypadá celkem dobře :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je krásny na pohľad :) Ale hlavné je, že účinkuje, ako má :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe