Drahocenný olej 3 v 1

18:21

Aj v dnešnom príspevku sa budem venovať arganovému oleju. Pomaly,ale isto rozširujem svoju zbierku arganových výrobkov a veľmi sa z toho teším. Jeho vzácnosť spočív v jeho účinkoch a v ojedinelom výskyte stromu, z ktorého plodov sa získava. Ide o arganovník vyskytujúci sa v Maroku, Alžírsku a v Izraeli. Oblasti jeho výskytu sú pod ochranou UNESCO. Výroba arganového oleja je pomerne náročná. Olej sa získava z plodov arganovníka, ktorých sa na výrobu litra oleja spotrebuje až 30 kíl.  Aj preto je olej drahší. Výrobné tradície pochádzajú od marockého kmeňa Berberov. Nazbierané plody sa najskôr nechajú usušiť na slnku. Potom sa roztlčú. Získané semená je potrebné rozdrviť pomocou kamenných mlynov. Semená sa miešajú s vodou a nakoniec sa lisujú. Ak sa semená pred rozdrvením pražia, získava sa tak potravinársky olej. Ak lisovanie prebieha za studena, olej je vyrábaný na kozmetické účely. Ak by tradičný ručný postup výroby nebol dodržaný, olej by si nezachoval všetky účinné látky. A dnes vám predstavím olej od Bielendy.

Olej má 150 ml





O oleji si môžete prečítať:

     "Vzácny argánový olej 3v1 je skutočný elixír na skrášlenie tela, tváre a vlasov. Svojim zložením vyživuje, hydratuje, vyhladzuje a zlepšuje tón pleti a pokožky.Obnovuje zdravý lesk vlasov. 

Argánový olej - jeden z najúznávanejších olejov na svete známy aj ako "marocké zlato" dosiahol pozoruhodné uznanie v modernej medicíne aj v kozmetológii. Použitie argánového oleja je veľmi široké - na výživu pokožky, na posilnenie vlasov, na redukciu vrások a krehké a lámavé nechty a nechtovú kožtičku. Tiež sa úspešne používa na redukciu strií a jaziev.

Použitie:
Na telo - olej aplikuje na dlane a vmasírujte na vlhkú alebo suchú pokožku.
Na tvár - malé množstvo oleja (niekoľko kvapiek) aplikujte dlaňami na vyčitenú pleť. Na vlasy - malé množstvo oleja (niekoľko kvapiek) vmasúrujte prstami do končekov vlasov. Možno použiť na vlhké aj suché vlasy."


Tento olej ma prekvapil po viacerých stránkach a zakaždým milo. Mám ho doma od minulého roka a veľmi som si ho obľúbila ja i mamina. Ako prvé musím pochváliť brilantný nápad s pumpičkou na dávkovanie. Je to jednoduchšie ako keď si z fľašky odlievam (za predpokladu, že nemá kvapkadlo). Musím však dodať, že pri prvých použitiach sa mi olej vždy rozprskol a bol na mne, na oblečení, na umývadle, skrátka všade. Už si dávam pozor, že stlačiť musím opatrne a potom nič nehrozí :) Druhá vec je, že nie je veľmi hustý. Keď sa pozriete do plastového obalu a potrasiete, skôr máte pocit, akoby tam bola pleťová voda, nie olej. Na dobrých vlastnostiach mu to ale neuberá. Jeho vôňa je veľmi príjemná, sladká, nie ťažká. Celkom ma to potešilo, lebo doma mám aj oleje, ktoré nevoňajú vôbec, prípadne smrdia. Na aplikáciu tohto oleja sa vždy teším, lebo pekne prevonia pokožku. Skúsila som ho aj na pleť, ale oveľa radšej ho používam na telo i na vlasy ( ale to len preto, že v poslednej dobe používam krémy proti akné). 
Použitie:
  1. na pleť ako klasický pleťový olej, vhodný miesto nočného krému. Pleť si večer vyčistite a naneste pár kvapiek oleja. Mne sa lepšie do pokožky vpije, keď je navlhčená, ale rovnako to môžete skúsiť na suchú pleť. Pekne sa do nej vpije. Výsledkom je čistá, žiarivá pleť, ktorá je pevná, pružná a hydratovná
  2. na telo ako telový/masážny olej. Milujem používanie telových olejov, lebo  s pokožkou robia divy. Opäť ho môžete použiť na vlhkú alebo suchú pokožku, len vmasírujete a chvíľku počkáte, kým vsiakne do pokožky. Olej veľmi priaznivo vplýva na celulitídu a strie. Stria sa celkom nezbavíte, ale pokožka je oveľa krajšia a aj ten pocit, keď sa na seba pozriete v zrkadle, je príjemnejší (mne moje strie veľmi prekážalo, ale dnes je sotva badateľné). Pokožka vyzerá zdravšie, je pružnejšia a veľmi jemná. Veľmi dobrý je aj ja nechty a nechtovú kožtičku, hydratuje ich a zabraňuje tak vzniku záderov, nechty sú pevnejšie
  3. na vlasy. Ja ho používam pred zmývaním. Vmasírujem si ho do pokožky hlavy a vlasov. Jednak je výborný na atopický ekzém, lebo hydratuje pokožku, ktorá menej svrbí. Vlasy tiež menej padajú, sú pevnejšie, lesklejšie a nelámu sa.
Pozerala som si zloženie, ktoré sa mi nedalo pekne odfotiť, lebo písmenká boli dosť malé. Som s ním spokojná, žiadne parabény, silikóny, nič zlé (len parfum je tam, ale to som ochotná prižmúriť jedno oko). 

Plusy:
  • praktické balenie s pumpičkou
  • príjemná vôňa
  • použitie na telo, pleť, vlasy
  • pokožka je pevnejšia, pružnejšia, hydratovaná, vlasy sú krajšie, pevnejšie, vyzerajú zdravšie
Mínusy:
  • s pumpičkou treba byť opatrní. Ak sa viac stlačí, olej sa rozprskne asi všade
Tento olej kúpite na stránke http://www.bielenda.sk/, kde stojí 7 eur.

Máte svoj obľúbený produkt s arganovým olejom? Alebo je to práve ten olej? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe