Ručne robené mydlo aloe kapské

11:31

Aloe patrí k najstarším liečivým rastlinám na Zemi.  Existuje asi 200 druhov, pričom pre farmaceutické účely sa využívajú len tri - Aloe kapská, aloe stromovitá a aloe pravá. U nás doma sme mali aloe od okamihu, keď starkej diagnostikovali rakovinu. Mamina z tejto rastlinky pripravovala nápoj, ktorý starká každý deň pila. Lekári tvrdili, že jej pomáha a asi to tak bolo, lebo rakovina sa na 6 rokov stratila z jej života. Keď sa však vrátila, udrela v takej sile, že starkej už nedokázalo pomôcť nič. Po jej smrti ocino aloe pestovať neprestal. Ak sa porežem, popálim, stačí odlomiť list a priložiť si ho na ranku. Čerstvá šťava podporuje regeneráciu pokožky. Kaša z listov je vo forme obkladov výborná  na spáleniny a zle hojace  sa rany, vredy,hnisavé rany, kožné zápaly, popáleniny, pri  uštipnutí hmyzom, pomáha aj na opary. V článku vám predstavím menej známe aloe kapské.






"INGREDIENTS (Zloženie): Olea Europaea Oil (olivový olej), Aqua (voda), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Theobroma Cacao Seed Butter(kakaové maslo), Sodium Hydroxide (hydroxid sodný), Olea Europaea Fruit oil (extra panenský olivový olej), Lavandula angustifolia Oil (silica - levanduľa), Aloe Ferox (živica kapského aloe), *Linalool, *Geraniol, *Limonene
* vyskytujúce sa prirodzene v siliciach
Veľkosť: 100g (+-5g)"

Mydielko bolo krásne balené, ako šampúch. V jednoduchom, papierovom obale, ktorý je ľahko recyklovateľný a zlatý na pohľad :) Keď otvoríte papierový obal, vykukne na vás hnedé mydielko. Veľmi sa mi páči, ako je previazané, dodáva mu to taký darčekový nádych. Na štítku nájdete stručný popis toho, čo držíte v ruke.

Mydielko je dosť veľké, dokonca sa mi nevmestilo ani do nádoby, ktorú mám pri vani určenú na mydlá, ale to nevadí, keď to nešlo na ležato,  išlo to na stojato :) Postavila som ho, oprela som ho a som spokojná. Veľmi pekne vonia. Najviac tam cítiť levanduľu, tá krásne preráža, ale niekde v pozadí je ešte niečo príjemné, čo neviem identifikovať. Celkový dojem je veľmi dobrý. Nedávno som v jenom článku spomínala, že moja mamina nahradila tekuté sprchové gély za tuhé mydielka. Aj toto si veľmi obľúbila, pretože mydlo má priaznivo vplývať na pigmentové škvrny. Preto ho používa denne, pri každom sprchovaní a tvrdí, že niektoré fliačiky sú naozaj menej výrazné a má pocit, že sa zmenšuje. Uvidíme po pár mesiacoch, čo to urobí.

Vytvára jemnú penu, ktorá zahalí pokožku do levanduľovej vône a prevonia vzduch v kúpeľni. Po zmytí nie je cítiť, že by bola pokožka napnutá. Na tvár ho nepoužívam, ale je veľmi nápomocné pri vyrážkach na tele - upokojuje zapálenú pokožku okolo nich a pomáha ich hojiť. Celkovo je pokožka jemnejšia, hladká na dotyk.

Plusy:
  • pekné balenie
  • krásna vôňa
  • mydielko kožu čistí, prevonia, pomáha hojiť vyrážky na tele, pri dlhodobom používaní pomáha v boji s pigmentovými škvrnami, pokožka po jeho použití nie je napnutá
Mínusy:
  • nenašla som
Mydlo kúpite na stránke Babičkina záhrada, kde 100 gramov stojí 4,40 eur. Na výber máte veľké množstvo mydielok, možno budete mať taký istý problém ako ja  - ktoré si vybrať? :)

Používate prípravky s aloe? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe