Ružová voda

15:51

Ružovú vodu som si prvý raz kúpila v drogérii, bolo to už dávnejšie. Mala som na ňu zľavovú poukážku, a preto som sa rozhodla, že ju konečne vyskúšam. O ružových vodách som vtedy len čítala, boli to slová plné chvály. Nevedela som sa dočkať, kedy ju skúsim. Nastalo však sklamanie, pretože voda tak nejako veľmi divne voňala, nepáčilo sa mi to, odradzovalo ma to od používania. Preto dlho stála na poličke a nakoniec som ju minula na odličovanie. Potom som ich dlho nevnímala, až kým som nenarazila na ružovú vodu Raw Gaia. Neodolala som a kúpila som si ju.

Ružová voda má 50 ml



Má rozprašovač

O pleťovej vode si môžete prečítať:

     "Je skvelé pleťové tonikum a môže sa používať na čistenie, aj ako toner. Ruža dodáva a zachováva vlhkosť pleti a jej výťažok je vhodný pre normálnu až suchú pokožku. Rose Otto pleťová voda je prírodný antiseptik, má jemné adstrigentné účinky a stimuluje prekrvenie pleti. Napomáha redukcii žiliek, je vhodná pri jazvách, drobných infekciách, pomáha pri poštipnutí hmyzom, spáleniach od slnka a takisto pri detských plienkových vyrážkach.
Predáva sa vo fľaške so sprejovým uzáverom.
Použitie: Po vyčistení pleti naniesť na vatový tampón a pretrieť tvár a krk alebo priamo nasprejovať na pleť.
Upozornenie: Výrobok skladujte pri teplote 5 - 25°C"

Hoci sa ružová voda dá pripraviť aj doma, rada si kúpim a skúsim takýto produkt. Obzvlášť, ak je taký krásny, ako je tento :) Sklená fialová fľaštička je krásna na pohľad. Praktická je z dvoch hľadísk:
  1. veľkosť, vďaka ktorej ju možno nosiť so sebou
  2. rozprašovač
Okrem iného, keď sa vodička minie, obal si určite odložím, lebo v lete sa zíde ako osviežovač v horúcich dňoch, stačí len naplniť studenou vodou. Balenie má plastový vrchnáčik, ktorý chráni rozprašovač pred poškodením. Treba si dať len pozor, aby nevypadla z ruky, je ťažšia a myslím si, že fľaška alebo kachličky či umývadlo by to potom ľahko nerozchodili. Vonia ružovo, nádherne, prirodzene, nie umelo. Je to krásna vôňa, ktorá mi pripomína západy slnka v našej záhrade - okolo mňa ešte bzučí kdejaká háveď, slnko zapadá a horúci vzduch je presiaknutý vôňou kvetov. Preto ju tak veľmi rada používam a niekedy si ňou len trochu postriekam tvár, na osvieženie a prevoňanie :) Využiť sa dá rôzne. Ja ju najčastejšie používam ako posledný krok v čistení pleti. Po peelingu a pleťovom géle/mliečku použijem ešte pár kvapiek vody. Prípadne si ju na pleť len nastriekam a jemne rozotriem. Pomáha proti akné, bojuje  s opuchmi očí, pleť je hodvábne jemná na dotyk, pleť hydratuje - preto je odvekým pomocníkom v boji so starnutím pleti. Pokožku upokojuje, preto je vhodné je použiť aj po holení, keď je pokožka podráždená. Používa sa do parfumov a dokonca aj na varenie, predovšetkým do cukroviniek. Jej používanie je akýmsi relaxom, upokojuje, vytvára akúsi duševnú pohodu a je milým antidepresívom :)

Plusy:
  • praktické balenie (veľkosť, rozprašovač)
  • krásny obal
  • príjemná vôňa
  • voda zanecháva pokožku čistú, jemnú, hydratovanú
  • má viacero využití
Mínusy:
  • nenašla som
Pleťovú vodu kúpite na stránke http://biokozmetikaorganicare.sk/, kde 50 ml stojí 14,9.

Ako najčastejšie používate ružovú vodu? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Slyším o ní úplně poprvé, ale nějak suchou pletí netrpím, docela mě ,ale láká třeba na příští zimu kdy mám pleť značně suchou:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám pleť skôr mastnú, ale hydratujem ju pravidelne a táto vodička mi s tým pomáha :)

      Odstrániť
  2. Ja som nejakú ružovú vodu v ružovej fľaštičke videla v DM no nikdy som sa nepozastavila, ani ma nejak nezaujímalo čo to je :) uvidím koľko stojí a možno vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá z DM ma neoslovila, neviem prečo, ale vôňa mi prekážala. Sú aj lacnejšie varianty, treba len popozerať :)

      Odstrániť
  3. Už dlho som chcela vyskúšať ružovú vodu ale nevedela som či by mi náhodou nenarobila katastrofu na mojej pleti z akné :) ale ak hovoríš že pomáha tak ju určite vyskúšam :)

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Má antiseptické a antibakteriálne účinky, preto problematickej pleti neuškodí, naopak :)

      Odstrániť
    2. ja doporučujem ružovú vodu v podobe čistiacej vody alebo pleťového tonika mala som problémy s pleťou a mám citlivú pokožku veľmi doporučujem používam ju už pol roka z www.rosedream.sk pozrite

      Odstrániť
  4. Kvalitnú ružovú vodu nájdete aj na http://www.biokrasa.sk/tvar/pletove-kvetove-vody/. Pre mastnú a problematickú pokožku, ktorá potrebuje regulovať tvorbu mazu a ocení dezinfekčný a tonizačný účinok však jednoznačne odporúčam vodu z Hamamelu (tiež nazývany Vilín). Cena 12 EUR/100ml.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S tou na obrázku, nemám skúsenosti, ale Ružová voda Hanus je naozaj veľmi dobrá na pleť, aspoň podľa mňa.:) Ale aj tá na biokrasa.sk vyzerá dobre:)
    http://www.youtube.com/watch?v=XBApkC9yioA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na tú Hanus som pozerala, len musím minúť zásoby, aby som si mohla kúpiť zasa niečo nové :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe