Malí veľkí pomocníci krásy

13:28

V mojich článkoch občas spomeniem pomôcky, ktoré mi uľahčia čistenie pleti, odstraňovanie masky či make upu. Keďže v mojich kozmetických rituáloch sú nenahraditeľní, rozhodla som sa venovať im článok :) Nepofotila som len odličovacie vatové tampóny a tyčinky do uší, ktoré považujem za chronicky známe. Teraz používam vatové tampóny z Lidla, sú cenovo výhodné a navyše aj veľmi kvalitné. Najnovšie si brúsim zuby na tie z Marionnaud, keď budem mať cestu okolo, vezmem si ich na skúšku. A teraz sa pozrieme na mojich šikovníkov :)





K mojim najnovším pomocníkom sa radí táto hubka od Missha. Bola vo februárovom Misshaboxe. Odstraňuje mikroorganizmy a odumretú kožu, masíruje pleť, obsahuje minerály a živiny. Keď hubka uschne, je tvrdá ako kameň. Stačí trochu vody a zmení sa na príjemnú masážnu pomôcku. Stačí dať na pleť trochu čistiaceho gélu, masírovať hubkou a tadááá - pleť je omnoho čistejšia, jemnejšia, krajšia. Cena hubky je 3,7. Výhodou je, že hubka je na šnúrke, preto sa dá zavesiť, vďaka čomu ľahšie a rýchlejšie uschne.



Ďalším výborným pomocníkom je táto kefka/vankúšik na čistenie pleti. Aktuálne je pribalený k výrobkom Essence na čistenie pleti. Má jemné štetinky, ktoré príjemne masírujú tvár a zintenzívnia čistiace účinky gélu, Je vhodný aj na jemnú pleť, pretože štetinky sú príjemné, presný opak drsnejšieho peelingu.



Hoblík na zrohovatelú kožu - kým niekto ho zatracuje, iní ho schvália. Ja patrím do tej druhej skupiny, pretože po odstránení vrchnej, tvrdej kože potom krém ľahšie preniká do pokožky a udržuje ju tak krajšiu, zdravšiu a omnoho jemnejšiu. Jediným nebezpečenstvom je možnosť zarezať si do živého, čo sa mi podarilo pri prvom použití a asi týždeň som nemohla stupiť na palec,lebo to bolelo :)



Hubky na make up od Dermacolu sú moje najobľúbenejšie. Už roky neaplikujem make up na tvár prstami, ale upravujem ho a rozotieram hubkou, občas štetcom. Je to omnoho jednoduchšie, krajšie, rýchlejšie. Špongie pravidelne periem, aby sa mi na tvár nedostávali nečistoty a starý make up, ktorý sa v nich usádza, stačí mi horúca voda a tekuté mydlo.





Na tieto tyčinky nedám dopustiť. Jedna strana je napustená olejom, druhá je suchá. Naolejovanou časťou odstraňujem nedostatky pri líčení, keď sa mi otlačí maskara, linka, rozmažem si tieň. Je to ľahšie ako s obyčajnou vodou, tá mi niekedy zanechala fľaky. Suchou stranou tyčinky si potom utriem zbytky oleja a som spokojná. Je to super aj cez deň keď sa mi pod okom rozmaže čierna ceruzka alebo rozlejú tiene.






Vlhčené tampóny sa dajú použiť rôzne. Výborne sa s nimi odličuje, lebo sú veľmi pevné, netrhajú sa, nezanechávajú po tvári vlákna. Ak nie sú dostatočne vlhké, stačí pár kvapiek micelárnej vody. Tiež sú dobré na opravenie nedokonalostí pri líčení (rozmazaná maskara, linka, tiene, make up vo vlasoch a podobné pre mňa typické kroky). Niekedy ich používam aj pri peelingovaní tváre. Nanesiem si trochu peelingu, a s tampónom ho krúživými pohybmi rozotieram po tvári. Ak nepritlačíte, nehrozí riziko poškriabania či podráždenia pleti. Naopak, je čistejšia, krajšia, hladšia. Kupujem si Bel a Baleu a asi jediný rozdiel je v cene.





Moje najmilšie kozmetické hubky/špongie. Nenahraditeľní pomocníci pri odstraňovaní pleťovej masky. S nimi je dolu raz dva a pleť je čistejšia a hladšia, lebo otvára póry a umožní ich jednoduché vyčistenie. Tiež sú výborné s čistiacim gélom, ktorý je potom účinnejší, pri odstraňovaní make upu alebo čistiaceho mliečka. AnneMarie Borlind som kúpila na internete, Calypso som kúpila v 101 drogérii.



Ďalšia hubka na čistenie, táto je z Avonu, veľmi podobná tej z Essence.




Táto kefka je určená na hĺbkové čistenie pleti. Kúpila som ju z katalógu Yves Rocher. Je naozaj výborná, ale pomerne drsná, myslím, že nie veľmi vhodná na citlivú pleť. Ale svoju úlohu si plní znamenite a pleť je po jej použití jemnejšia a krásne čistá. 


Posledná pomôcka, ktorú rada používam, je táto, neviem ani,ako ju presne pomenovať, ale slúži na čistenie pleti a odstraňovanie masky, tiež som ju kúpila v Avone. Je to ako látková špongia, vďaka gumičke sa dá dať na ruky a veľmi rýchlo odstráni akúkoľvek tvrdú (teda už veľmi suchú)  masku. K pleti je jemná, mám ju už viac ako rok a vôbec sa nemení, len gumička už drží o niečo menej. 

Používate podobné pomôcky? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Niektoré hubky som používala aj ja, teraz už ani nie. Zaujala ma však tá Misha hubka a asi si ju aj zadovážim. O tých olejových tyčinkách som ani netušila, takže vďaka za tip. Vlastne, niekedy som ich v drogérke videla, ale nezaujali ma, lenže teraz viem, že je to celkom vychytávka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Missha hubka je super :) A pleť je po jej použití nádherná. Tie tyčinky mám doma vždy aj v zásobe, už mám otvorené asi štvrté balenie :)

      Odstrániť
  2. tak mňa oslovila tá modrá hubka od Essence. asi najbližšie navštívim Dm-ku. ani som nevedela, že také dačo maj :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je teraz nedávna novinka :) Ale je super!

      Odstrániť
    2. Ahojky, chcem sa ti poďakovať za typ. Nakoniec som sa rozhodla pre tie špongie Calypso a som veľmi rada. Špongia je super, jemná a a maska s ňou ide dolu fakt že dobre. Používam ju aj na dočistenie pleti a neviem si ju vynachávaliť :)

      Odstrániť
  3. Škoda že medzi týmito pomocníkmi nie sú aj prírodné minerálne morské hubky Carribean Sun. Na telo a špeiciálne jemné na tvár. Sú vážne skvelé. http://www.naturalisvita.sk/prirodne-kozmeticke-hubky/
    Celkom sa mi pozdávajú tie olejové vatové tyčinky. :-) Zaujímalo by ma aký oje je tam použitý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie hubky Carribean Sun znejú veľmi lákavo, potom sa na ne pozriem :) Ten olej som sa snažila vylúštiť na obale, ale je tam napísané len s obsahom oleja a vitamínu E.

      Odstrániť
  4. ty máš aj ten essence gél? ak áno mohla by si urobiť recenziu :)
    určite sa pozriem po essence sete lebo v dm ešte stále majú (aspoň u nás v Košiciach ) :D hubko/špongie tiež vyskúšam ak ich nájdem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Essence nemám momentálne žiaden gél :) Mala som peeling, na ten recenzia bola, ale gél ešte nie :)

      Odstrániť
  5. neskusali ste prosim beautyblender ? mne sa na nanasanie make upu paci zo vsetkych hubiciek uplne najviac lebo kvapockou -tvarovo mi k tvari sedi najviac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten som si kúpila len pred asi dvomi rokmi, ale používam ho minimálne :) najradšej mám štetec

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe