Zoznámte sa - šampúch.

12:28

Keď som si našla milý mail, či by som nechcela napísať o nejakom výrobku z eshopu Babičkina záhrada, neváhala som a súhlasila. Už len názov vo mne evokoval niečo krásne a keď som sa pozrela do eshopu, len som sa v tom utvrdila. Okrem prírodnej kozmetiky ma nesmierne zaujali čaje, lebo tie mám veľmi rada, a tiež rôzne hojivé zázraky a pochutiny, ktoré som spoznala vďaka mojej starkej, ktorá vždy vedela, ako mi čo pomôže. Miesto liekov nám dávala čaje, sušila bylinky, pripravovala tinktúry. A tento obchodík mi na chvíľu všetky krásne spomienky na výnimočnú osobu pripomenul :) Jednou z vecí, ktoré mi poslali, bol šampúch, rozkošné čudo, ktoré si získalo celú moju rodinu.








"Zloženie: tenzidy z kokosového a palmového oleja, žihľavový odvar, čerstvá citrónová šťava, panenský fair trade kokosový olej, rastlinný glycerín, pantenol, spirulina, prírodné silice (bulharská levanduľa, francúzska levanduľa 40/42), zelený oxid."

     Milo ma prekvapil už obal. Jednoduchý, papierový, ktorý skončil v koši na papier, lebo u nás doma sa odpad triedi už roky, máme na dvore niekoľko plastových košov na papier a plasty a okrem nich triedime aj sklo a plechovky. Naozaj šetrné k prírode :)

Keď som otvorila obal, vykuklo na mňa malé, zelené, voňavé čosi s levanduľou. Poľahky sa to vmestilo do dlane a vďaka šikovnému tvaru sa to dobre držalo. Mala som plastový obal na mydlá, tak som doň položila šampúch a čakala na večer, kedy ho môžem skúsiť. Vonia prekrásne, levanduľovo, sviežo, naozaj som mala pocit, ako by som sa skláňala nad fialovým kobercom levandúľ a ovoniavala ich. Krása! Navyše, jedna sušená levanduľa bola aj zatlačená do šampúchu, vyzeralo to veľmi pekne. Trochu som sa bála, či sa mi nezamotá do vlasov, ale po čase odpadla a plávala vo vani :)

Sprvu som mala problém, že som nevedela, koľko ho použiť. Predsa, šampónu si dáte trochu do dlane a hotovo. Podľa návodu som mokré vlasy pošúchala šampúchom - a zo začiatku som asi šúchala moc, lebo mi z neho rekordne rýchlo ubúdalo, ale potom som na to prišla a bolo dobre. Naozaj stačí len trošku pošúchať a vytvorí sa bohatá pena, až som neverila, koľko jej vzniklo. Pre mňa bolo najdôležitejšie zistiť, ako bude na novinku reagovať môj atopický ekzém. Moje obavy boli zbytočné, pokožku šampúch nevysušoval ani nedráždil. Svrbela, ale menej ako obyčajne. Vlasy boli krásne voňavé, ja som kondicionér nepotrebovala, ale mamina áno. Po uschnutí sa krásne ligotali, boli ľahké a jemné. 

Plusy:
  • ekologický obal
  • nádherná vôňa
  • maličký, vhodný na cestovanie, nezaberie takmer žiadne miesto (a obal naň sa dá kúpiť)
  • malé čudo vytvorí bohatú penu
  • pokožku nevysušuje, nedráždi, vlasy sú voňavé, jemné, pekne sa ligocú a mne sa aj dobre rozčesávali
Mínusy:
  • zo začiatku som nevedela, koľko ho použiť, a preto sa mi rýchlo míňal
Šampúch kúpite na stránke Babičkina záhrada, kde stojí okolo 4,10  eur.

Už ste niekedy skúsili toto čudo? :)

You Might Also Like

14 Vaše komentáre

  1. o tomto som už počula, ale ešte nevyskúšala. Na moje mastné vlasy by to chcelo už naozaj nájsť niečo čo aj pomôže :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nuž ja by som to riskla :) Treba sa pozrieť v ponuke, či nie je nejaký špeciálne na mastné vlasy :) Ja asi hlavne kvôli ekzému, ktorý mi úplne vysušuje pokožku, vôbec nepoznám mastné vlasy, keby sa týždeň nezmyjem, nič nie je vidno.

      Odstrániť
    2. na mastné vlasy je šampúch s citrónom a rozmarínom v dvoch veľkostiach - 30g a 60 g :)

      Odstrániť
  2. milujem tvoje články :) a nesklamal ani tento

    Ešte nikdy som o takomto niečom nepočula, môže to byť skvelé. Bojím sa len, že by sa mi to rozpadlo a bola by to škoda peňazí. Ja idem teraz testovať pivný šampón od Manufaktúry tak som naň zvedavá. Tento šampúch by som skôr niekomu podarovala, ako taký milý zlatý prírodný darček :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj? To ma veľmi, veľmi teší a budem sa snažiť, aby boli moje články lepšie a lepšie :) Myslím, že rozpadnutia sa báť nemusíš, bol pevný ako mydlo a dokonca mi spadol aj do vane a nič sa mu nestalo. Ale darček by to bol krásny :) Od Manufactury som mala dávnejšie sprchový gél a bolo to fajn. Krásne voňal :)

      Odstrániť
  3. Na toto som bola veľmi zvedavá :) je to zaujímavá vecička :) určite super hlavne na cesty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dá sa k nemu zakúpiť taký krásny obal, s potlačou ako mal šampúch a myslím, že na cesty by bol super :)

      Odstrániť
  4. Dobrý deň Lucia,
    šampúch ma veľmi zaujal,ale ja mám na Vás inú otázku. Mám sestričku a pred rokom sa jej urobil atopický ekzém. Je zástanca prírodného liečenia a skúšala všeličo, najnovšie chodí na akupunktúru,ale "potvora" sa stále šíri, lebo šialene svrbí a nevie sa neškrabať. Prosím Vás o voľajakú Vašu skúsenosť, čo Vám pomáha. Ďakujem, Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na atopický ekzém odporúčam mydielka s obsahom kozieho mlieka, zatiaľ sme nemali zákazníka, tkorého by sklamal a kupujú ich stále ďalej, nájdete ich u nás na Babičkinej záhrade, rovnako ako šampúch :)

      Odstrániť
    2. Presne tak, prírodné mydielka sú vynikajúce. A potom odporúčam oleje, napríklad borákový olej je určený na atopickú pokožku, mne veľmi pomohol. S tým škriabaním je to veľmi ťažko, ja mám hlavu do krvi doškriabanú často. Odporúča sa kokosový a jojobový olej, rovnako sa odporúčajú prípravky s veľkým obsahom aloe vera. Ja ho mám len vo vlasoch, skúšam toho veľa a nič mi zatiaľ neprinieslo trvalú úľavu, stačí trochu stresu alebo málo spánku a zhorší sa. Treba len pomaly hľadať, či niečo nepomôže a neprinesie úľavu. Každopádne, z mojej skúsenosti, odporúčam prírodné mydielka, oleje a neparfumovanú, prírodnú kozmetiku. Tá nedráždi.

      Odstrániť
  5. o tomto počujem prvý krát, vdaka za tip:)
    Beauté Caresse

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne odporúčam :) Je to výborný prírodný produkt :)

      Odstrániť
  6. Vau :O o tomto som ešte nepočula :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe