Čistiaci korekčný olej na čierne bodky

16:39

V puberte ma veľmi trápilo, v akom stave je moja pleť - boľavé vyrážky, červené žilky, čierne bodky. Teraz je to síce lepšie, ale čierne bodky vedia potrápiť stále dosť. Odborne sa volajú komedóny a sú najmiernejšou formou akné. Ich vznik je zapríčinený tým, že póry nie sú dostatočne uzatvorené a chránené, preto sa do ich vnútra dostávajú nečistoty. Komedón nie je dôkazom zanedbávania hygieny, vznikajú aj pri pravidelnom čistení pleti. Upchávaním vzniká čierna výplň póru, ktorá môže prepuknúť do iného stavu akné. Keďže sa snažím, aby bola moja pleť čo najkrajšia (rozumej, aby som sa dokázala sama na seba pozrieť), rozhodla som sa skúsiť korekčný olej od značky Missha.








O oleji si môžete prečítať:

"a) Čistiaci korekčný olej efektívne vyčistí znečistené upchaté pory a čierne bodky
b) Extrakt škorice a avokáda čistí a otvára póry
c) Mäkká silikónová kefka jemne otvára póry pre ich dôkladnejšie a efektívnejšie očistenie.
Po umytí a usušení pokožky naneste olej (veľkosti 10 cent. mince) . Za pomoci kefky , olej jemným masážnym pohybom naneste na problematické miesta cca 20-30 sek.  Pokožku umyte vodou. Nakoniec kefku očistite a vysušte.
TIP: pre  dosiahnutie väčšieho efektu môžete pokožku napariť pomocou horúceho uteráka
Ingrediencie: Glycerin, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Water(Aqua), Fomes Officinails (Mushroom) Extract, Salix Nigra(Willow) Bark Extract, Hamamilis Virginiana (Witch Hazel) Water, Portulaca Oleracea Extract, Saccharomyces Ferment, Sea Silt Extract, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, VP/Polycarbamyl Polyglycol Ester, Butylene Glycol, Acrylates Copolymer, Hydrolyzed Sesame Protein PG-Propyl Methylsilanediol, Calcium Carbonate, Butyl Avocadate, Hexylene Glycol, Capryloyl Glycine, Lecithin, Pistacia Lentiscus (Mastic) Gum, Sarcosine, Propyl Gallate, Alcohol, Phenoxyethanol, Fragrance(Parfum)"

Na tento produkt som sa tešila od okamihu, ako sa objavil v eshope. Je trošku drahší, stojí vyše 18 eur, preto chvíľku trvalo, než som si ho mohla objednať (dalo by sa povedať, že som musela počkať, kým nebudem mať prievan v peňaženke). Zabalený je  v krabičke, na ktorej nájdete zloženie výrobku. Obal je peknej farby, povedala by som, že je rozkošný a milý. Ľahko padne do ruky a dobre sa s ním pracuje. Na konci je malá silikónová kefka, s ktorou sa pleť čistí. Na boku je tlačítko, ktorým sa dávkuje olej uprostred kefky. Olej má príjemnú vôňu. Neviem ju presne špecifikovať, je sladšia, nerušivá a nie je ju veľmi cítiť. Použitie je jednoduché. Stačí stlačiť bočné tlačítko, olej sa napumpuje do stredu kefky a krúživými pohybmi čistíme pleť. Nevyvoláva to žiadne nepríjemné pocity, neštípe to, pokožka nie je podráždená ani červená. Po použití pokožku len opláchneme vlažnou vodou (teda, môžete aj studenou, ale ja si v zime aj zuby umývam v teplej vode), rovnako umyjeme kefku, ktorú osušíme. Výsledok? Hm, sprvu rozpačitý. Nebudem klamať, myslela som si, že už po prvom použití padnem na zadok a moja pleť bude celkom ako vymenená. Nebola. Iste, bolovidno čistejšie póry, ale niektoré čierne bodky sa ani nepohli. V tej chvíli som pochybovala o tom, či to bola dobrá kúpa. Samozrejme, netreba hneď hádzať flintu do žita a čakať zázraky po prvom použití. Keďže nikde nebolo napísané, ako často ho možno používať, najskôr som ho používala denne, časom každý druhý deň a teraz ho používam 2-3 razy týždenne. Pri pravidelnom používaní sú póry podstatne čistejšie a čierne bodky sa tvoria menej. Poradil si s už existujúcimi čiernymi bodkami na čele a na brade, tie na nose boli nad jeho sily. Perfektne sa používa po naparení pleti. Póry sú otvorené a vtedy masáž so silikónovou kefkou efektívnejšie odstraňuje čierne bodky (aj tie na nose). Celkovo hodnotím produkt za celkom dobrý. Kúpu neľutujem, pretože hoci ma stál trochu viac, pri pravidelnom používaní som dosiahla viditeľne výsledky.

Plusy:

  • šikovný obal, dobre sa drží v ruke
  • príjemná vôňa
  • silikónová kefka je mäkká, pekne čistí pleť
  • nedráždi pokožku, nespôsobuje začervenanie 
  • čistí póry, pomáha bojovať s čiernymi bodkami
Mínusy:
  • výsledky sú viditeľné len pre pravidelnom používaní, s bodkami na nose si poradí menej
Olej som kúpila na stránke http://www.missha.sk/, kde stojí 18,50.

Ako bojujete s čiernymi bodkami? 

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Ja mám čierne bodky v oblasti nosa a na brade a doteraz mi nikto nevedel poradiť ako sa ich môžem zbaviť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa chystám vyskúšať niekoľko domácich receptov, som zvedavá, nakoľko budú účinné.

      Odstrániť
  2. ja mám čierne bodky hlavne na nose, takže toto by nebolo nič pre mňa :/ ale ešte som nenašla žiaden účinný produkt na úplne odstránenie čiernych bodiek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetko je len tak, ako to nazvať... že chvíľu je dobre a potom je to zasa o tom istom. Tento olej mi dosť pomohol, o tom nepochybujem, ale chcela by som skúsiť niečo, čo by bolo účinnejšie.

      Odstrániť
  3. Taky mam cerne tecky na nose a brade, sice nejsou tolik videt ale chtela bych se jich zbavit :) A taky bych chtela sehnat neco pro pritele protoze on ma na nose cernych tecek opravdu dost a hlavne hodne viditelne...dokonce i souhlasil ze by neco vyzkousel :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som toho poskúšala veľa, ale nič, čo by si s nimi ozaj úplne poradilo, som ešte nemala. Ale pátram ďalej :)

      Odstrániť
  4. Vyzerá to dobre. :) inak skvelý blog .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viac menej som s ním veľmi spokojná :) Ďakujem, to ma veľmi teší :)

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. Tariku používam už veľmi dlho, je výborná, ale s mojím nosom si veľmi neporadí.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe