Grapefruit a kakaové maslo - chutná kombinácia

15:59

Zima mojim perám nijako nepraje. Neraz vidím, že aj napriek tomu, že sa snažím piť veľa vody a bez balzamu sa z domu nepohnem, mám pery popraskané a občas sa zjavia aj suché šupinky. Okrem toho, že to nie je pekné a niektoré rúže to  len zvýraznia, to aj bolí. Sú dni, kedy sa v robote nezastavím, nemám čas ani jesť, ani piť, ani siahnuť po balzame a tak to aj potom vyzerá. Preto to doma musím napraviť extra starostlivosťou. Milujem kelímkové balzamy. Sprvu som ich považovala za nehygienické, ale dnes  mám doma práve takéto. Vysúvacie nosím so sebou v kabelke a vždy mám jeden aj v bunde. Tento článok bude o maličkom poklade od Trevarna.






O balzame si môžete prečítať:

     "Značka Trevarno uviedla na trh dva nové balzamy na pery s delikátnou vôňou grapefruitu alebo sladkého pomaranča. Tieto balzamy sú skvelým pomocníkom na ochranu a hydratáciu jemnej pokožky pier.
Organický grapefruit a kakaové maslo
(Organic Grapefruit & Cocoa Butter)
Ingrediencie: Olea Europaea Lavendula Angustifolia* (olivový olej zmiešaný s levanduľou), Cera Alba* (včelí vosk), Theobroma Cacao* (kakaové maslo), Citrus Paradisi* (esenciálny olej grapefruit)
*organicky produkované
Upozornenie: obsahuje Limonene - potenciálny prírodný alergén"

O značke Trevarno ste si na mojom blogu mohli prečítať už dávnejšie. Okrem t.l.c. krému som mala aj kamilkovú masť, bylinkový balzam na pery a levanduľové mydlo ♥. Mám ju veľmi rada, je prírodná, vhodná aj pre citlivú pleť a ponuka výrobkov je dosť pestrá. Grapefruitový balzam je v rozkošnom kovovom kelímku (spisovne tégliku, ale mne sa spojenie balzam v tégliku ozaj nepáči). Nájdete na ňom dobre čitateľné zloženie a gramáž. Celkovo pôsobí milo a hravo, tak jarne a pozitívne. Balzam je takej žltej, žlto - zelenej farby. Vôňa je výrazne citrusová. Nie je to umelé, nie je to rušivé - cítite len citrusy. Nepovedala by som, že je to práve grapefruit, skôr mi to pripomína citrón, ale veľmi sa mi táto vôňa páči. Veľmi podobne chutí, aj keď sa priznám, až tak veľmi mi nechutí. To je, samozrejme, len dobre, lebo nemám každú chvíľu chuť ochutnávať :) A vydrží tak na perách podstatne dlhšie. Počas niekoľko týždňového týždňa som si všimla, že lepšie pôsobí preventívne ako keď mám už pery boľavé. Tým som chcela povedať, že keď nemám popraskané a suché pery a použijem balzam, krásne ich chráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia ako je chlad a vietor. Vtedy viem, že sa im nestane nič. No keď sú pery popraskané, hojí ich pomalšie ako iné balzamy, ktoré som už mala. Pomáha ich však upokojiť, aby tak neboleli. Ochranu pred zimou a vetrom a hydratáciu zvláda na jednotku, takže som s ním spokojná. 

Plusy:
  • rozkošný kelímok
  • príjemná citrusová vôňa
  • podobne citrusová chuť
  • pery hydratuje a chráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia
Mínusy:
  • pôsobí skôr preventívne, aby pery nepopraskali. Ak sú popraskané, hojí ich trochu pomalšie
Balzam mám zo stránky http://biokozmetikaorganicare.sk/, kde 15 ml balzam stojí 9,90.

Vybrali by ste si grapefruitový alebo pomarančový balzam? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Ja ted trpim hlavne na popraskane koutky :/ Ale balzamek vypada moc pekne, myslim ze na doma jsou tyhle kelimkove fajn a jsou takove roztomile :-) A volila bych asi pomerancovy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S kútikmi som mala tiež problémy, ale odkedy mám masť LIPS na kútiky, miznú rýchlo a dlhšie sa neobjavia :) Tento balzam je môj druhý od Trevarna a som s ním ozaj spokojná :)

      Odstrániť
  2. Pozeram, ze v poslednom case zacinas viac pouzivat prirodnu kozmetiku.
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravda, že sa o to snažím. Nakupujem tak na striedačku, ale snažím sa, aby prírodná postupne prevažovala.

      Odstrániť
  3. Pery mi našťastie nepraskajú, ale suché sú neustále, takže balzam mám vždy po ruke, u mňa boduje Cold Cream od Avene, ale veľmi dobrá je aj Sephora balzam na pery, ani som nečakala, že bude tak skvelý.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Škoda, že hojí pery pomalšie... máš v zbierke nejaký "zázrak", ktorý viditeľne lieči popraskané boľavé pery? :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi dobrý je Blistex krém na popraskané pery, ale Blistex má celkovo úžasné balzamy :) A osvedčil sa mi aj univerzálny balzam od Soaphorie a Carmex balzamy.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe