Hydratačné výživné telové mlieko

19:12

La Roche Posay je značka, ktorá ma zaujímala už dávnejšie. Pred rokmi som si kúpila prvý Effaclar A.I. krém na lokálne použitie. Tento malý krém zabije vyrážku za rekordne krátky čas a pomáha predchádzať vzniku červených fliačikov (čoskoro o ňom bude článok). Práve preto som sa rozhodla skúsiť viac produktov. Mala som čistiaci pleťový gél (ten bol skôr priemerný), balzam na pery (ten bol fajn) a najnovšie mi do zbierky pribudol reparačný krém (milujem ho!). Telové mlieko pre veľmi suchú pleť bola veľká výzva - poradí si  s atopickým ekzémom?







O telovom mlieku si môžete prečítať:

      "Dodáva suchej koži lipidy a obnovuje tak jej prirodzený ochranný film. Obsahuje karitové maslo (10%), ktoré prináša koži esenciálne mastné kyseliny podieľajúce sa na obnove kožnej bariéry a jemné steroly zabraňujúce podráždeniu a urýchľujúce hojenie.
Výsledok: Obnovená kožné bariéra opäť plní svoju prirodzenú ochrannú funkciu. Pokožka je vyživená, ochránená a znova nachádza stratený komfort.
Bez parabénov.
Zloženie La roche-posay Lipikar Lait
AQUA, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER,GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, OCTYLDODECANOL, PEG-30 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, NIACINAMID, DIMETHICONE, CETYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL, CETYL ACETATE, STEARETH-10, CAPRYLOYL GLYCERINE, TETRASODIUM EDTA, ACETYLATED LANOLIN ALCOHOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, PARFUM."

Telové mlieko je dosť veľké, má 400 ml. Plastový obal s pumpičkou mi príde celkom praktický, ale len do okamihu, kým nie je mlieka málo. Vtedy je už pumpička viac menej zbytočná a buď obal treba obrátiť hore dnom alebo rozstrihnúť a zvyšky rýchlo minúť, aby neuschli. Je na ňom uvedené, že je bez parabénov, čo je síce chvályhodné, ale tragické zloženie to nezachráni. Minerálne oleje, silikóny, PEG či parfum - celé zle. Od výrobku určeného na suchú pokožku (aj tú atopickú) by som čakala niečo iné. To je moja najväčšia výčitka k tomuto produktu. Mlieko nevonia, čo mi neprekáža. Na atopickú pokožku vyhľadávam produkty, ktoré nemajú vôňu. Veľmi zaujímavá je pre mňa konzistencia, keďže mám najradšej hustejšie produkty, ktoré sa neroztekajú a nekvapkajú. Toto mliečko je naozaj veľmi husté, skoro ako pasta, ale ľahko sa vtiera aj do vlasovej pokožky hlavy, takže s tým som bola spokojná. Do pokožky sa vsiaklo pomerne rýchlo a nezanechávalo ju lepkavú. Nebola ani mastná, i keď ja si pred umývaním vlasov nanášam veľmi hrubú vrstvu mlieka či krému a potom ju vyumývam, čo sa mi celkom osvedčilo. Je síce pravda, že takto si pokožku natieram len 2-3 razy týždenne (lebo ani časté umývanie nie je pre tú suchú pokožku najlepšie), ale celkom to pomáha. Pokožka svrbí menej, čo je veľká úľava a žiť bez rozškriabanej a boľavej pokožky je na nezaplatenie. Suché miesta na hlave síce ostali, ale po použití boli menšie a pomalšie sa rozširovali, ale po tých 3 dňoch to bolo také isté ako pred umývaním. Na pár dní sa mi ale uľavilo, čo môžem považovať za malú výhru. Celkovo sú moje pocity zmiešané, mám aj výhrady, ale bola som aj spokojná.

Plusy:

  • veľké balenie s pumpičkou
  • bez vône
  • husté, nerozteká sa
  • nie je mastné, pomerne rýchlo vsiakne do pokožky
  • vyživuje ju, hydratuje ju, menej svrbí
Mínusy:
  • zloženie
  • na atopický ekzém až také účinné nie je, ale na suchú pokožku je celkom dobré, pomohlo mi aj na veľmi suché lakte a kolená
Mliečko kúpite v lekárni alebo na internete, jeho cena sa pohybuje okolo 20 eur.

Máte obľúbený produkt od La Roche-Posay? 


You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Nedávno som ho minula a bolo celkom fajn, mala som ho ale v takom tubovom obale, takže sa mi riadne šmýkal v rukách, ale krém veľmi pekne voňal a dobre sa vstrebával, hydratoval tak normálne ako všetky telové mlieka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď toto, že hydratoval len normálne, nie poriadne :)

      Odstrániť
  2. Hm, mne sa niektoré produkty z lekárne zdajú ako chemický koktejl.. Nie že by som tomu nejak veľmi rozumela, ale toľko chémie môže akurát kožu podráždiť podľa mňa... Radšej nejaký olejík alebo prírodné maslo...:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si vystihla, ozaj je to ako chemický kokteil a neraz je najlepšie zbehnúť do prírodnej lekárne :)

      Odstrániť
  3. Musím povedať, že to nebolo nič moc. Mala som vyššie očakávania.Dobre sa vstrebával. ale to asi tak všetko...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som atopik a mne la roche kozmetika celkovo robi velmi dobre - krasne hydratuje a pomáha potlačiť prejavy ekzému aj ked ja pouzivam radu toleraine z notina a je perfektná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja začínam preferovať len prírodné prostriedky na ekzém :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe