Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - Ťuli a Ťuli

16:32

K tejto značke som sa dostala, keď som hľadala materiál na môj seriál o značkách slovenskej prírodnej kozmetiky. Zaujala ma natoľko, že som si pred narodeninami nakúpila osem produktov. Osem, ktorých si ma získalo natoľko, že už dnes presne viem, že keď ich miniem, kúpim si ich zasa a pridám si k nim aj niečo nové. Recenzie na ne si prečítate trošku neskôr. Dnes vám poviem o značke Ťuli a Ťuli, ktorá vznikla z lásky matky k svojmu synčekovi.

Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - Ťuli a Ťuli
Rozprávková značka s roztomilým názvom Ťuli a Ťuli vznikla v roku 2015 a stojí za ňou príbeh mamičky, ktorú trápil ekzém jej synčeka. Lenka Špaldová je hrdou maminkou Mateja,  u ktorého sa prejavil silný atopický ekzém. Mal iba tri mesiace a lekári mu predpisovali kortikoidné liečiva. Ako atopik som sa nadchla kozmetikou, ktorá je určená pre veľmi citlivú pleť a už vtedy som tušila, že môj nákup sa blíži. Pani Špaldová sa rozhodla syna liečiť prírodnými výrobkami a asi v tom čase netušila, že sa z toho vykľuje značka Ťuli a Ťuli. Svetlo sveta uzrela kozmetika, ktorá pokožku dokáže hojiť, regenerovať a vyživovať. Ťuli a Ťuli sú prezývky Lenky a jej manželka, Matej Bublinka je ich synček. 

prírodná kozmetika Ťuli a Ťuli

Ťuli a Ťuli

Domovom tejto značky sú Malacky. Prvé produkty skúšala pani Špaldová vo svojej kuchyni a skúšali ich priatelia a známy. Keď sa po ne vracali znovu a znovu, začal sa písať jeden neuveriteľne voňavý príbeh slovenskej prírodnej kozmetiky. Recepty sú nielen od starých mám či iných žien venujúcich sa výrobe mastí i prípravkov, ale zdrojom je aj internet. Pani Špaldová si ich naštuduje a upravuje podľa svojich predstáv.

Ťuli a Ťuli slovenská prírodná kozmetika

slovenská prírodná kozmetika

kozmetika zo Slovenska

Ponuka tejto značky je vynikajúca. Veľa času strávila pani Špaldová pri výrobe tekutého šampónu na vlasy. Na Slovensku je tento výrobok rarita, pretože väčšina našich značiek ponúka najmä tuhé šampóny, ktoré sa ľahko pripravujú. Produkty neobsahujú parabény, sulfáty, farbivá ani syntetické konzervanty. Učarovať vám môže:

  • šampóny citrón-limetka, gáfor, hruška, levanduľa, jahoda, medovka
  • vlasový olej makadam, kožný olej argan, prírodný olej po opaľovaní
  • sprchový gél citrón-limetka, gáfor, hruška, levanduľa, jahoda, medovka, pomarančový kvet neroli
  • malinový a arganový peeling
  • telový krém harmanček, levanduľa, medovka a pomarančový kvet
  • levanduľové telové mlieko
  • maslo mandľové, kakao-mandľa-avokádo, kakao-kokos
  • prírodný dezodorant citrus - levanduľa
  • balzam na pery jahoda, káva, včelí kokos, mandarinka, čerešňa, mandľa - škorica
  • prírodný detský olej po kúpaní, prírodný detský olej na zadoček, avokádový olej pre tehotné, detská olejová emulzia na kúpanie, balzam na bradavky
  • rôzne éterické a vonné oleje 



Produkty Ťuli a Ťuli som si zamilovala pre niekoľko vecí. Prvým sú vynikajúce obaly. Okrem dezodorantu (ten je plastový) sú všetky sklené, vrchnáčiky sú kovové, sklené i korkové. Páči sa mi, že  produkty s dreveným  alebo korkovým uzáverom si môžet objednať i s vlastným dizajnom. Na uzáver vám vygravírujejú akýkoľvek motív, logo, text alebo grafiku,čokoľvek, čo by ste chceli. Druhou vecou, ktorá ma opantala, je vôňa. Telové maslo mandľa - kakao - avokádo je vonia ako horká čokoláda, medovkový krém ako záhon na záhrade a kávový balzam na pery ako šálka čerstvo zaliatej kávy. Vône sú neuveriteľne krásne, prírodné a pohladia všetky zmysly. V neposlednom rade musím vyzdvihnúť, že sú veľmi účinné a splnia všetko, čo sľúbia. Mám osem výrobkov a ôsmym nemám čo vytknúť. Vďaka Ťuli a Ťuli som konečne nabrala odvahu odličovať sa kokosovým olejom. 


Charakterizovať značku môžeme nasledovne:
  • ručne robená
  • netestovaná na zvieratkách
  • pre všetky typy pleti
  • esenciálne oleje v ponuke
  • bez sulfátov, parabénov, silikónov
  • prírodné ingrediencie 
  • vegan (nie všetky produkty)
  • organické produkty
  • recyklovateľné obaly
Produkty sú určené na starostlivosť o celé telo. Nielen upokojuje, ale aj hojí, regeneruje, vyživuje a hĺbkovo hydratuje. Vhodné sú na všetky typy pleti, no sú pokladom pre citlivú pokožku. 

Na záver prinášam rozhovor s maminou tejto značky, pani Lenkou Špaldovou :)


1.  Aká je vaša filozofia, ktorou sa riadite pri výrobe vašej kozmetiky?
Naše výrobky sú pre celú rodinu. Žiadne triedenie mama, tato, deti. Minimalizmus na polici v kúpeľni. Balíme do skla, recyklujeme obaly. Používame suroviny, ktoré s dajú vo väčšine prípadov zjesť. Zdravé čisté. Nepoužívame konzervanty a farbivá.
2. Čo pre vás znamená vaša značka?
Ťuli a Ťuli je príbeh dvoch zamilovanych ľudí, toho času už štvorčlennej rodiny. Narodil sa nám syn s atopickým ekzémom a našli sme si cestu, ako s tým vyjsť.
Ťuli a Ťuli sme ja a môj muž. Matej je náš syn (3 roky) a pomenovali sme po ňom detskú radu.  Ešte máme dcéru Adelu teraz je malinká, ale určite niečo vymyslíme aj pre ňu.  Možno dekoratívnu kozmetiku. Haha, keď bude čas.
3. Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?
Ono zasa sa nájde niečo, čo budeme potrebovať. A tak si to vymyslíme. 
4.Keby ste si mala vybrať svoj najobľúbenejší produkt vašej značky, ktorý by to bol a prečo?
Milujem detskú radu kozmetiky Ťuli a Ťuli Matej Bublinka, konkrétne detský olej po kúpaní.  Je naozaj pre každého, deti od narodenia, pubertiakov, mamy tatov, babky.
5. Prečo by ste odporučili čitateľom nakupovať prírodnú a slovenskú kozmetiku?
Predať niečo dnes nie je problém, ale vyčarovať z produktu to, aby si ho niekto kúpil opäť, alebo poslal túto informáciu do sveta je to, čo posunie predaj čohokoľvek slovenského odpredu. Robíme všetko preto, aby to tak bolo.  Prečo prírodné? Kto chce cestu si nájde. Je to životný štýl ,pohľad na svet. Ak chceme byť šetrní k prírode a sami k sebe, vieme prečo prírodné. 
6. Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?
Áno, viem. Momentálne som mama na plný úväzok s dvomi deťmi. Inak pracujem ako špeciálny pedagóg s ľuďmi s mentálnym postihnutím. Svoju prácu ľúbim. Výroba kozmetiky sa mi tak nejak priplietla do života a baví ma to. Je to čisté a voňavé.  Môj muž je IT a nejako bolo treba riešiť dizajn výrobkov tak sa do toho zatiahol aj on. Sme v tom spolu. 
7.Kedy najčastejšie vznikajú nápady na nové výrobky?
Nápady na nové produkty prichádzajú s potrebami u nás doma. To, čo aktuálne potrebujeme, si vyrobím. Pohľadám nejaké recepty a upravím si ich podľa seba. 

Chcem sa veľmi pekne poďakovať pani Špaldovej za možnosť použiť fotografie i za všetky informácie a rozhovor, ktorý mi poskytla.
Ak by ste si chceli pozrieť ponuku tejto značky, na stránke Ťuli a Ťuli nájdete všetky krásne produkty. Na fanúšikovskej stránke na Facebooku sa objavujú všetky novinky a zaujímavé informácie.

Skúsili ste produkty tejto značky? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe