Čierny jamajský ricínový olej s levanduľou

15:03

Pred niekoľkými rokmi som sa dočítala o liečivej sile jamajského čierneho ricínového oleja. Vtom čase som sa ešte len učila spoznávať prírodnú kozmetiku, avšak ten olej som chcela hneď. Keď som si ho objednávala, nevedela som, do čoho idem. Prekvapil ma tým, že bol naozaj vynikajúci a pomáhal mi ako na kruhy pod očami, tak aj na akné alebo rast vlasov. Neskôr som prešla na ricínový olej a ostala som pri ňom. Tropic Isle Living má ale v ponuke niečo, čo poteší srdce levandulofila, akým som už dlho – jamajský čierny ricínový olej s levanduľou! V ponuke je už dlhšie, ale až teraz som sa stala jeho hrdou majiteľkou. Bola som zvedavá, či bude lepší ako originál alebo ho vďaka levanduli úplne porazí.

jamajský čierny ricínový olej s levanduľou



Tropis Isle Living Jamajský čierny ricínový olej s levanduľou zloženie

Tropis Isle Living

Tropis Isle Living Jamajský čierny ricínový olej s levanduľou

Tropic Isle Living ponúka krásnu kozmetiku, ktorá je prírodná, okúzľujúca a účinná. Zamilovala som si ju v čase, kedy som spoznala aj Akamuti a obe sa zaradili k tým najlepším, ktoré sa mihli mojou kozmetickou poličkou. K Akamuti sa pravidelne vraciam, lebo si kupujem neem a čokoládovú masku, ktoré mojej pleti veľmi pomáhajú, aby vyzerala k svetu. Teraz som sa konečne vrátila aj k Tropic Isle Living.

Olej je v ponuke v dvoch neštandardne veľkých baleniach – objem 118 a 236 ml je nevšedný. No i menšie balenie je veľmi veľké a z predchádzajúcej skúsenosti viem, že dokáže vydržať aj rok. Všetko závisí od toho, ako často ho používate a na čo všetko ho používate. Tmavá sklená fľaša chráni olej pred znehodnotením a vyzerá pekne. Etiketa je jednoduchá, ale vďaka fialovej farbe ma to upútalo. Asi vás neprekvapí, keď poviem, že najviac som sa tešila na vôňu :) Nesklamala. Aj keď je veľmi jemná, je ju cítiť a olej tak vonia naozaj veľmi pekne. Klasický jamajský čierny ricínový olej má ťažšiu vôňu, ktorú ale nepovažujem za škaredú. Dokonca som si na ňu zvykla natoľko, že istú dobu som sa naň veľmi tešila. Levanduľový olej sa mi zdá redší ako klasický jamajský,  aj menej mastný. Teraz sa poďme pozrieť na to, s čím všetkým dokáže pomôcť:

  • Začala by som jeho účinkami na vlasy. Keďže trpím atopickým ekzémom, oleje používam pravidelne, aby pokožku vyživili a hydratovali. Postup je jednoduchý. Ricínový olej naneste na vlasovú pokožku a jemne ho do nej vmasírujte. Takto sa zrýchli prirodzený rast vlasov, ustúpi  svrbenie a môže pomôcť  odstrániť lupiny. Nechám ho pár hodín pôsobiť a umyjem šampónom, následne nanesiem balzam, kondicionér alebo masku. Vlasy nie sú mastné, pokožka je zdravšia a menej svrbí. Ak si chcem urobiť kúru na vlasy, olej nanesiem po celej dĺžke vlasov a zabalím do uteráka. Tiež ich potom umyjem. Sú pevné, lesklé a nepripomínajú slamu.  Keďže olej je k vlasom naozaj nežný, používam ho raz týždenne, vďaka čomu menej padajú, menej sa lámu, sú pružnejšie a lesknú sa (asi ako po domácej maske s vajíčkom). Sú jemnejšie a ľahšie sa upravujú.
  • Tak, ako podporuje rast vlasov, podporuje aj rast mihálnic a obočia. Večer, keď si pleť umyjem, nakrémujem a nanesiem aj očný krém, si na obočie nanesiem v tenkej vrstve olejček. Rovnako tak ho tenším štetcom aplikujem aj na riasy. Po zhruba pár týždňoch vidno hustejšie obočie. Pri mihálniciach je tento proces menej nápadný, avšak cítim zmeny, keď sa líčim. Sú bohatšie, hustejšie, pri líčení sú výraznejšie a menej vypadávajú. Nedá sa to porovnávať so špeciálnymi sérami na rast rias, ale som spokojná.  
  • Možno ho používať miesto očného krému. Lepšie povedané, miesto nočného očného krému. Pokožku totiž vypína, vyhladzuje linky i jemné vrásky a redukuje opuchy a kruhy pod očami. Tiež to nie je proces, ktorý vidno zo dňa na deň, ale prírodnou cestou si dokážete poradiť s nepríjemným kozmetickým problémom.
  • Môžete ho používať na vysušenú pokožku. Ja ho používam na suché kolená a lakte. Vďaka pravidelnému používaniu olejov a masiel je tento problém značne eliminovaný, pretože pokožka ostáva jemnejšia podstatne dlhšie a nevznikajú na nej suché šupinky
  • Olej má vynikajúce vlastnosti, vďaka ktorým sa s ním dá odličovať. Mala som aj odličovací olej, ktorý ho obsahoval. Nie  je to zlé, ale preferujem menej mastné oleje.
Olej sa radí k mojim must have, pretože vďaka nemu mám krajšie vlasy a hustejšie obočie. Bonusom je jemná vôňa, ktorá si ma získala a teším sa na použitie aj kvôli nej.

Plusy:
  • Pekné balenie
  • Jemne vonia
  • Nie veľmi hustý, trochu mastnejší
  • Vhodný na vlasy, telo i tvár
  • Vlasy sú hustejšie, pevnejšie, menej padajú, hydratuje pokožku, menej svrbí
  • Pomáha na kruhy pod očami, bojuje s vráskami aj akné
  • Hydratuje suché miesta
Mínusy:
  • nenašla som

Nájdete ho v eshope Naturalisvita za 15,50 eur.

Používate čierny jamajský ricínový olej? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já používám ricinový od Saloos na obočí a řasy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kde sada kúpiť najlacnejší ricinový jamajský olej

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba popozerať na internete a porovnať si ceny :) Nemám teraz prehľad, lebo som kupovala iné oleje a tak na to odpovedať neviem.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe