Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - Yemna

17:28

My-sys sa zmenil na značku Yemna. Takže dnes sa už nebudeme baviť o my-sys, ale len a len o Yemna. Prekvapilo ma to, keď som sa dozvedela, že sa to mení. Ale keď som si prečítala, prečo táto zmena nastala, pochopila som. Ľudia mali problémy s výslovnosťou my-sys. Niektorí si automaticky dala anglickú výslovnosť majsis, iní to čítali slovensky a zvyšok tápal. My-sys bola skratka odvodená z mydla a mena zakladateľky: Sylvia-Sys. Keďže pre pani Sylviu je značka dieťaťom a na prvom mieste bolo, aby si ľudia rozumeli, keď o nej hovoria, rozhodla sa pre zmenu a vznikla Yemna. Lebo po použití tejto kozmetiky je pleť jemná :) Logom je odtlačok prsta ako symbol ručnej práce, dotyku, kvapka, plod/bobuľka. Toľkokrát vezmú fľaštičku do rúk tvorcovia, kým sa k nám dostane. Jednoduchosť a čistota zloženia, jemnosť k pokožke, udržateľnosť a ohľaduplnosť k životnému prostrediu taká je vízia Yemna cosmetics.

Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - Yemna

Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike

Za Yemna stojí pani Sylvia, ktorá má za sebou dlhú csestu k svojej milovanej kozmetike. Najskôr pracovala 12 rokov ako masérka a terapeutka v oblasti ženského zdravia. Tu sa naučila ľudí počúvať, zistila, čo na trhu chýba, čo by ľudia ocenili, aké problémy ich trápia. Bola to škola života, ktorá ju priviedla k celkom novej myšlienke. Prvým výrobkom, ktoré vyrobila, bolo mydlo bohaté na oleje, čím sa odlišovalo od mydiel, ktoré sa dajú bežne kúpiť. Odvtedy ubehlo veľa času a pani Sylvia skúša nové receptúry s použitím tých najlepších surovín ako sú rastlinné oleje v bio kvalite, prírodné éterické oleje, maslá v bio kvalite, minerálne hliny, oxidy, bylinky lokálne aj exotické, vonné zložky sú zastúpené v podobe kvalitných rastlinných silíc získavaných parnou destiláciou. Svoje receptúry pripravuje pár mesiacov, venuje im veľa času a lásky.  Vyrába menšie série, vždy čerstvé a 90% výrobkov je vhodných aj pre vegánov a 80% tvoria BIO zložky. Cieľom mamy Yemna je vyrábať kozmetiku na denné použitie, pre celú rodinu s jednoduchým zložením bez zbytočných prímesí, farbiva, silikónov, parabénov, bez palmového oleja.

Yemna

kozmetika Yemna

Slovenská prírodná kozmetika

Prvým produktom pani Sylvie bolo mydlo. Yemna ich ponúka viacero. Sú z rastlinných surovín vyrábané metódou za studena bez palmového oleja. Receptúra je zostavená tak aby mydlo nesušilo pokožku,takže sú kvôli vyššej hydratácii pridané drahšie zložky ako kakaové maslo a mandľový olej i slávne bambucké maslo. Do svojich nových výrobkov chcela zaradiť suroviny od slovenských malovýrobcov a podporiť domácu ekonomiku. Postupne ich hľadala a zoznamovala sa s výrobcami olejov. Preferuje makový, konopný, hroznový olej, ktoré majú u nás dlhú tradíciu.

prírodná kozmetika Yemna

prírodný dezodorant

bylinky

Mojou kozmetickou poličkou sa už niekoľko produktov tejto značky mihlo. Boli ešte v starom šate, dnes už Yemna oblieka svoje kúsky do nových. Dezodoranty v sklených obaloch, vysúvacie balzamy na pery v 4 príchutiach, pleťové séra v tmavých sklených fľašiach s praktickým kvapkátkom, odličovací olej v skle, tuhé šampóny i kondicionér, telové peelingy – to je len zlomok toho, čo nájdete v ponuke tejto krásnej slovenskej prírodnej kozmetiky.

kvetová voda Yemna

Pôvodný názov my-sys v sebe ukrýval viac ako len zloženie mydla a Sylvie :) Missis je tiež dáma, pani, slečna, žena, ktorá  žije v súlade sama so sebou, s prírodou, slobodne, nepotrebuje v kúpeľni veľa produktov, pár jednoduchých kvalitných vecí čo spríjemnia deň, ich vôňa je balzamom na dušu po náročnom dni a kvalitné suroviny budú hýčkať jej pokožku, lebo vie že si zaslúži pre seba to najlepšie. Pani Sylvia má plnú hlavu plánov. Má na papieri veľa skvelých a funkčných receptov aj pre mužov. Výroba kozmetiky je ale veľmi náročný proces  a je treba systematickú, skoro vedeckú prácu, trpezlivosť, presnosť, poriadok.

prírodné mydlo

Značka má rozhodne čo ponúknuť. Zaláskovala som sa do niekoľkých produktov, ktoré som mala. Tuhý zinkový korektor je vynikajúca pomôcka na veľké množstvo problémov. Ľahko sa aplikuje, možno ho naniesť na akné, štípance, drobné ranky a nosiť ho kamkoľvek zo sebou. Zinkovú mastičku v kelímku mám doma stále, no zinkový korektor boduje ďaka baleniu. Získal si ma aj levanduľový dezodorant a telový krém, ktoré patrili prvým kúskom, ktoré som skúsila. Sila Yemna spočíva v starostlivo vybratých ingredienciách, ktoré ponúka naša príroda.

Na záver prinášam rozhovor s mamou Yemna :)


1. Aká je vaša filozofia, ktorou sa riadite pri výrobe vašej kozmetiky?
Základ spočíva vo vhodnej kombinácii jednotlivých zložiek aby sa navzájom dopĺňali a ich účinok bol pre pokožku čo najlepší. Je to aj o výbere surovín, čiže maslá a oleje používam v pôvodnej a najčistejšej podobe. Nepoužívam napr. olivové maslo, avokádové maslo, kávové maslo, ktoré nie sú pravými maslami. 

2. Čo pre vás znamená vaša značka?
Je to pre mňa nástroj sebarealizácie, moje dieťa, do ktorého vkladám všetok čas, energiu a vedomosti. Neustále sa pre svoju značku rozvíjam a vzdelávam a odráža môj životný štýl. Sme späté a starám sa o ňu ako najlepšie viem.

3. Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?
Momentálne som prešla zmenou loga. Viselo to vo vzduchu už dlhšie, len ten správny názov neprichádzal. Značka my-sys sa mení na yemna. Bol to trochu risk, keďže som už slušne rozbehnutá a ľudia ma poznajú, ale verím, že si rýchlo zvyknú na „yemnušku“ ako ju v našej voňavej továrničke s kolegyňou voláme. Ďalekú budúcnosť veľmi neplánujem i keď istú víziu smerovania mám. Všetko záleží aký bude o moje výrobky záujem zo strany zákazníkov.
Na pozadí sa kryštalizujú nové formy spoluprác. Máme šikovnú pani ktorá nám šije látkové tampóny ako doplnok k výrobkom, tak verím,že to osloví zákazníčky a eliminujú odpad kúpou zero waste tampónov. Taktiež vyvíjam nové protopypy výrobkov, to je niekoľko mesačný vývoj. Kým výrobok uzrie svetlo sveta, kým zastabilizujem dodávateľov alebo prototyp skončí v koši a idem zas od znova. Zaberie to kopu času až pokiaľ ma výsledok neuspokojí. Tak keď mi kamarátka povie vymysli takýto produkt, je to aj o stabilite, konzervácii, názve, synergii zložiek, zabezpečení alternatívnych surovín, obalov a v tomto kontexte je to dlhodobý plán.

4.Keby ste si mala vybrať svoj najobľúbenejší produkt vašej značky, ktorý by to bol a prečo?
Osobné puto mám ku každému výrobku. No ak si mám vybrať vzhľadom k veku a k potrebám mojej pleti, volím pleťový olej Omladenie s Q10. Je to prepracovaná receptúra dokonalých olejov a je veľkým prínosom pre pokožku. Jemné vrásky viditeľne vyhladzuje. Ja som v podstate kozmetická minimalistka a v čase núdze mi aj balzam na pery dokáže poslúžiť ako krém na pleť. Inak sa umývam mydlom, moje soľné mydlá sú top na leto, raz za týždeň používam píling, deo každý deň. A onedlho pribudne do ponuky Kondicionér na vlasy z úplne rastlinným zložením a nezaťažuje životné prostredie. Nie je mi jedno čo splachujem do vane, umývadla, tak pri výbere surovín hľadím aj na biologickú odbúrateľnosť.

5. Prečo by ste odporučili čitateľom nakupovať prírodnú a slovenskú kozmetiku?
Slováci nie sú celkom patrioti. Stále dovážame množstvo tovarov, potravín nielen kozmetiky zo zahraničia. Nakupujeme bez rozmyslu a v pohodlnosti v nákupných centrách od anonymných obchodníkov. Pokiaľ si niekto kúpi odo mňa výrobky, podporuje ma tým v ďalšom vývoji. Tie peniaze za tržby mi slúžia na chod prevádzky, na testovanie nových výrobkov, nákup tovaru, (napr. nakupujem od slovenského producenta olejov) a časom aj na výplaty. Zo svojej výplaty zas zájdem na trh a nakúpim potraviny ktoré si neviem dopestovať, od lokálneho pestovateľa.
Je to kruh a funguje, pokiaľ ten kruh navzájom podporujeme a pomáhame si uspokojovať svoje potreby. Máme kvalitných výrobcov a tak malé zastúpenie v obchodoch. Pracovala som v nadnárodnom obchodnom reťazci a preto viem ako je ľahké pochovať domácu produkciu a tlakom donútiť výrobcu predávať pod cenu alebo nahrádzať kvalitu, len aby korporácia zarobila. Kvalita surovín niečo stojí a pokiaľ ju chcem zachovať neexistuje aby som predávala napr. 3+1 zadarmo. 
Riadim sa myšlienkou vzájomnej podpory, viem komu putujú moje peniaze-moja energia. Od detstva mi vštepovali lásku k pôde, k jednoduchému spôsobu života, viedli ma k samostatnosti, veselo sa bartrovalo. Kupovalo sa z dvora ako sa tomu teraz moderne hovorí a k tomu sa opäť vraciame a v tom vidím aj budúcnosť.

6. Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?
Predstaviť si to viem, ale momentálne nechcem robiť nič iné. Milujem svoju prácu a milujem slobodu ktorú mi ponúka aj za cenu istých obetí. Nevadí mi prekračovať komfortnú zónu pokiaľ mi moja práca dáva zmysel, popracujem aj 7 dní v týždni bez nároku na honorár😊. A aby to nevyznelo ako klišé bývam frustrovaná, unavená. No ľahšie sa cez to prenesiem, mi moja práca dáva zmysel a mám ju rada. Všetko som si od základu vypiplala a mnohé sa naučila a pokiaľ je spätná väzba od zákazníčok je pozitívna, nie je dôvod meniť zameranie.

7.Kedy najčastejšie vznikajú nápady na nové výrobky?
Je to rôzne...Zväčša si robím poznámky o tom čo si ľudia pýtajú. Zaujímajú ma ich potreby a čo vlastne od daného výrobku očakávajú. Lebo krém nech hoci ako kvalitný našu pleť večne mladú a pružnú neudrží. Rovnako ako očakávanie, že keď použijem určitý šampón tak sa mi zmení kvalita vlasov, keď geneticky mám dané riedke vlasy. Často krát mi prichádza inšpirácia počas meditácie, inokedy vonku na záhrade, keď ležím v tráve, jazdou na bicykli. Sú to vlastne stavy keď som uvoľnená a nič nesilím. Všetko ku mne prichádza akoby samo a ja tomu len vytvorím priestor. Ťažšia časť prichádza neskôr keď chcem nápad pretaviť do produktu, tam sú potrebné vedomosti, dokumentácia. 

Chcem sa pani Sylvii veľmi pekne poďakovať za informácie a fotografie. Ak by ste sa na produkty chceli pozrieť trochu lepšie, nájdete ich na stránke Yemna. Novinky i dôležité informácie sa objavujú na Facebooku Yemna a krásne fotografie na Instagrame. Všetky produkty sú dostupné aj na Sashe

Máte skúsenosti so značkou Yemna? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Krásné produkty , stále častěji používám přírodní kosmetiku, zaujaly mě ty balzámky na rty a atopikrém :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ich už pár vyskúšala a bola som spokojná :) Sú krásne, voňavé a účinné :)

      Odstrániť
    2. Ja som bola, zial, sklamana. Tiez rada skusam slovensku prirodnu kozmetiku, ale tu mi nesadlo este nic a neviem ci mam odvahu pokracovat :( Ako prvy atopikrem, je straaaasne mastny,nevstrebava sa a velmi to svrbelo (asi ako ekzematici vedia). Tuhe sampony mi zasa sposobili taky svrbihlav, ze som sa z toho dva mesiace dostavala (teda konkretne ten ruzovy, mam aj zeleny, prave na svrbivu pokozku s lupinami, ale pomoct uz nepomohol). Viem, ze to vyznieva strasne negativne a tiez ma to mrzi, ale mozno vyskusam aspon nejake "bezpecne" vyrobky ako balzam na pery

      Odstrániť
  2. Kaja, mrzí ma že vám výrobky nesadli, bohužiaľ sa to stáva a ľudia majú od kozmetiky mnoho krát prehnané očakáva nia.Urcite ste nám mohla napísať našli by sme riešenie. Napísať že vám nesadlo ešte nič a pritom ste skúsila 2-3vyrobky je scestné.Ak mate konkrétny problém s kožou je dobré sa vopred informovať o vhodnosti daného výrobku pripadne nás požiadať o vzorky ktoré atopikom, psoriatikom dávame zdarma, aby najskôr otestovali Väčšinou už takýto ľudia vedia čo im škodí, čo by výrobok nemal obsahovať. Šampony sú kapitola sama o sebe, veľa ľudí ich nevie použiť, resp.vela peni a tým dráždi kožu.No možno ste alergická na napenovače al.byliny al.pantenol.Cakať od krému ktorý neobsahuje vodu, iba oleje a masla, že sa ihneď vstrebe je asi zbytočne i keď sa krém vstrebáva pomerne rýchlo.Ak sa však dodrží dávkovanie alebo aplikácia na vlhkú pokožku.Atopikrem zatiaľ zabral u 95% kupujúcich a to je pre mňa-výrobcu obrovský úspech. Vždy treba najskôr zdravie riešiť zvnútra.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe