Môj prvý prírodný make up

16:58


Na túto recenziu čakám rok. Nie preto, že by som bola lenivá ju napísať. Musela som vyblednúť, aby som make up mohla začať používať :) Odtieň 01 som si vyberala niekedy v marci - apríli minulého roka. To som obyčajne bleduľa a fakt potrebujem svetlučký make up. Lenže prišlo slnko, teplejšie dni a ja som zasa potrebovala tmavší make up. V lete je aj o dva odtiene tmavší, takže som musela naozaj čakať, kým ho budem môcť používať.













O krémovom make upe Sante si môžete prečítať:

      "Jemný krémový make-up so vzácnymi minerálnymi pigmentami. Dodá pleti zamatový dokonalý vzhľad. Obsahuje drahocenný jojobový olej a výťažky z granátového jablka.
Ingredients (INCI): Aqua (Water), Hydrogenated Vegetable Oil, Glycine Soja (Sójový olej) Oil*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Squalane, Talc, Potassium Cetyl Phosphate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum (Esenciálne oleje), Hydrogenated Palm Glycerides, Lauryl PCA, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Punica Granatum Seed Extract*, Sorbitol, Galactoarabinan, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Sodium Citrate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Farnesol, [+/-CI 77891, CI 77492, CI 77491]
*suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"



Krémový make up od Sante je môj prvý prírodný make up. V ponuke je v troch odtieňoch a ja som si zvolila 01 Porcelain. Vedela som, že koncom zimy mi sadne a navyše, ak je malý výber odtieňov, vždy siaham po tom najsvetlejšom. Možno by nebolo na škodu množstvo odtieňov rozšíriť, aby si mohla vybrať naozaj každá z nás. Musím povedať, že vlastnosti ma nadchli. Má 30 ml a je v plastovom obale s pumpičkou na dávkovanie. Dno sa pri dávkovaní pomaly dvíha hore, takže ku koncu sa podarí dostať von takmer všetok make up. Táto myšlienka sa mi páči, aspoň netreba zvyšky dolovať kadejakými vylepšovákmi :) Druhá vec, ktorá ma úúúplne dostala, je jeho vôňa. Sladká ovocná vôňa sa diametrálne odlišuje od umelých vôní bežných make upov a je potešením čuchových zmyslov. Je to rozdiel, ktorý je cítiť :) Krémová konzistencia je fajn, make up sa dobre rozotiera aj štetcom, aj hubkou. Na pleti vyzerá pekne a prirodzene, nevytvára efekt umelej masky. Nezvýrazňuje póry ani suché miesta. Krycia schopnosť je stredná, pekne prekryje, čo má a zjednotí pleť. Make up je veľmi dobrý, ale nie je úplne ako stvorený pre mastnejšiu pleť. Pár hodín po nanesení sa lesknem ako diskoguľa, najmä nos  a čelo nutne potrebujú opravu. Make up obsahuje oleje, možno tie sú zodpovedné za tento môj stav. Pozitívne ale je, že vôbec nevysušuje pleť. Keď sa lesknem, dá sa to opraviť (zmatňujúci obrúsok a trochu púdru), ale musím si dať pozor, aby som nedala veľa púdru, to už pekné nie je. Volím si ho, keď idem na pár hodín preč,  pre mňa na celodenné nosenie nie je. Myslím si však, že ženy so suchšou a citlivou pleťou ho ocenia, pretože jeho vlastnosti sú naozaj vynikajúce. Ani cena nie je až taká hrozivá, pretože mnohé drogériové make upy sú aj drahšie. Nesadol mi na 100%, ale nadchol ma tak, ako už dlho žiaden iný.
Plusy:
  • pekný jednoduchý obal s pumpičkou
  • dno sa dvíha, make up sa minie skoro všetok
  • krásne vonia
  • dobrá konzistencia
  • ľahko sa rozotiera, nezachádza do pórov a vrások, krytie je stredné

Mínusy:
  • pár hodín po aplikácii sa mi leskne nos a čelo
Make up kúpite v eshope http://www.idunnashop.sk/ a stojí 12,75 za 30 ml.

Aký prírodný make up ste mali? :)






You Might Also Like

16 Vaše komentáre

  1. Ja ho mám v tom druhom odtieni ale na mňa je príliš tmavy :( tak ho už nevyužijem. Tak ak by mala nejaká žienka tuna oň zaujem rada ho predám - samozrejme za nižšiu cenu ako v predajniach a eshopoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten druhý som najskôr chcela vziať, ale keďže som chcela bledý, nakoniec som ostala pri pri prvom :) Na leto chcem skúsim Couleur Caramel.

      Odstrániť
    2. no ano, ten o sante je skôr na opálenú pleť :/

      Odstrániť
    3. Ja sa na leto chystám kúpiť Couleur Caramel.

      Odstrániť
  2. Ja mám CC od Sante a som nadšená... nič lepšie som na pleti nemala (:
    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ak akemu drogeriovemu make-upu by si prirovnala krytie? Ja mam teraz make-up od Annemarie Borlind, a tam je krytie skor slabsie. Z prirodnych je fajn mineralny make-up Alverde.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm, dlho som nemala z drogérie poriadny make up, teraz som mala Makeup Revolution, MUA a TheBalm, ale pripomína mi Maybelline Affinitone. Už som dlho nebola v DM, ale od Alverde by som rada skúsila nejakú dekoratívku. Teraz som sa zamerala na Couleur Caramel, ale aj ZAO ma láka.

      Odstrániť
  4. Od značky Sante som mala sprchové gély a jeden rúž. Make-upy ma nikdy nejak nezaujali. Ja potrebujem však make-up, na ktorý sa môžem spoľahnúť celý deň, takže tento by asi nebol pre mňa...

    pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám rôzne make upy, s rôznymi výdržami, ale aj tento obľubujem, hoci toľko nevydrží na mojom type pleti :)

      Odstrániť
  5. Ja mám so 100% prírodnými makeupmi problém, na moju problematickú a mastnú pleť zvyčajne nesadnú.. no tento vyzerá celkom dobre, vďaka za recenziu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže mám pocit, že na moju mastnú a problematickú pleť nič lepšie ako prírodné líčidlá nie je :)

      Odstrániť
  6. Podľa recenzie vyzerá byť naozaj dobrý, cena nie je hrozivá, iste je super na suchú pleť, tie oleje v ňom sú lákavé, aj by som uvažovala o ňom, keby mal vysoké krytie a keby som už nenašla ten svoj najlepší od Ryoru. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ryor som pozerala, ale tuším zloženie nebolo úplne podľa mojich predstáv :) Mám radšej nižšie, prirodzené krytie a radšej si dám korektor.

      Odstrániť
  7. Poskulovala som po nom davnejsie ale vadi mi Talc v zlozeni takze smola. Za seba mozem z prirodnych make upov odporucit od znacky Avril

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja hľadám nové značky prírodnej dekoratívky, teším sa na nové kúsky.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe