Súboj bio zubných pást - Logona verzus Lavera

15:31

Zdravé zubné pasty sa u mňa tešia veľkej obľube. Kedysi mi bolo jedno, čím si umyjem zuby, hlavne že to penilo. Časom sa ale pridružili nepríjemné problémy v podobe citlivých zubov a krvácajúcich ďasien ( zubár začal časom otvorene hovoriť o paradentóze) a už som si lepšie vyberala, akú zubnú pastu si kúpim. Raz som tak brázdila internetové obchodíky s bio kozmetikou a do oka mi padli dve pasty, teda, jeden zubný gél a jedna zubná pasta. Logona a Lavera. Celkom ma pobavilo, že začínajú na rovnaké písmeno. Tak som si ich vzala. Veď aj Lucia je od L.







O zubnom géle si môžete prečítať:

      "Jemný nepenivý zubný gél bez tenzidov vhodný aj na citlivé ďasná. Obsahuje šalviu a myrhu, ktoré zabraňujú vzniku zápalu ďasien a ústnej dutiny. Účinný i v boji proti paradentóze.

INGREDIENTS (INCI): Aqua (Water), Sorbitol, Silica, Maris Sal (Morská soľ), Algin, Commiphora Abyssinica Extract, Hamamelis Virginiana (Vilín) Extract, Echinacea Pallida Extract, Rosmarinus Officinalis (Rozmarín) Oil*, Salvia Officinalis (Šalvia) 
Oil*, Sucrose Laurate, Glycerin, Aroma, Sodium Hydroxide, Limonene"

Zubný gél som minula ako prvý. Ku kúpe ma zlákal krásny ružový obal, ale aj kombinácia šalvia rozmarín, ktorá znela veľmi lákavo. Zubná pasta je v plastovej tube, ktorá je mäkká a zubná pasta sa z nej ľahko vytláča aj vtedy, keď jej je tam čoraz menej. Ku koncu som obal rozstrihla a dostala tak von všetku pastu. Voňala veľmi príjemne, pripomínala mi bylinky a horskú lúku. Čerstvo zakvitnutú a voňavú. Trošku horšie to už ale bolo s chuťou. Ona bola slaná. Priznám sa, jej chuť bola pre mňa dosť rušivá a aj to bol dôvod, prečo mi dlho trvalo, kým som ju minula. Nevedela som si zvyknúť na to, že to bolo bylinkovo slané. Zubný gél nepení a na jedno použitie ho stačí naozaj málo ( a to nielen preto, že mi nechutí). Napriek tomu, že s používaním som mala menšie problémy, výsledky boli veľmi dobré. Zuby boli krásne čisté a dych bol svieži. Gél priaznivo vplýval na citlivé zuby - horúca káva či studená voda až také bolesti nespôsobili, zuby menej reagovali na prudké zmeny teploty. Problémy som nemala ani s ďasnami, ktoré ma niekedy vedia veľmi potrápiť, najmä ak sú zapálené a boľavé. 

Plusy:
  • pekný obal
  • príjemná vôňa
  • je to hustý gél
  • zuby čistí, osviežuje dych, je vhodná aj na citlivé zuby a ďasná, ktoré krvácajú alebo sa niekedy zapália
Mínusy:
  • slaná chuť mi nechutila
Zubný gél kúpite na internete, jeho cena sa pohybuje okolo 4 - 5 eur.




O zubnej paste si môžete prečítať:

     

     "S BIO mätou a fluorom. Pre prirodzene biele zuby a ochrana proti zubnému kazu.

Ingredients INCI (CFTA): Aqua (Water), Sorbitol, Hydrated Silica, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Maris Sal (Sea Salt), Sodium Fluoride, Xanthan Gum, Arnica Montana* (Amica Extract), Echinacea Purpurea (Coneflower Extract)*, Mentha piperita*, Titanium dioxide, Commiphora Myrrha (Myrrh Extract), Aroma**, Limonene** (*bio, **z eterickych olejov)

Objem 75ml."

Musím povedať, že túto zubnú pastu som si obľúbila hneď. Je v podobnom obale ako zubný gél a tiež má 75 ml. Nie je vhodná pre ľudí s alergiou na fluór, lebo ho obsahuje. Narozdiel od zubného gélu tejto zubnej paste nemám čo vyčítať:

  • krásne, sviežo vonia
  • stačí jej málo a vytvorí bohatú penu
  • chutí ako mätová žuvačka
  • obsahuje akoby drobné kryštáliky, ktoré sú tam strašne vtipné :)
  • čistí zuby, dokonale osviežuje dych, je jemná aj na citlivé zuby a pri jej používaní som si nevšimla žiaden problém s krvácaním ďasien
Používala som ju nadšená, lebo nielenže dobre chutila, ale bola aj jemná k mojim nepodareným zubom. V tomto mini súboji sa stala víťazom, pretože splnila všetko, čo má dobrá zubná pasta splniť.

Plusy:
  • krásne vonia
  • dobre chutí
  • stačí málo a vznikne bohatá pena
  • zuby čistí, osviežuje dych, je dobrá aj na citlivé zuby a nemala som problémy s krvácajúcimi ďasnami 
Mínusy:
  • nenašla som
Zubnú pastu som kúpila na internete a jej cena je okolo 3 - 4 eur.

Máte obľúbenú bio zubnú pastu? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe