Krém proti akné s čajovníkom, bergamotom a gerániom

18:55

Keď som bola mladšia a trápilo ma akné, myslela som si, že s pribúdajúcim vekom to bude lepšie a tento problém časom zmizne. Naivná som bola. Je pravda, že po dvadsiatke sa moja pleť akoby upokojila a dostala trochu rozum, ale bez každodennej dôkladnej starostlivosti by vyzerala podstatne horšie. Dobre viem, že ak sa jej deň - dva poriadne nevenujem, vráti mi to v podobe nepríjemných, boľavých a nepekných nedokonalostí. Preto potrebuje čistenie, hydratáciu, rozmaznávanie v podobe pleťových masiek a kvalitných krémov. Krém proti akné s čajovníkom, bergamotom a gerániom patrí k produktom, do ktorých sa človek zblázni hneď.







O kréme si môžete prečítať:

     "Antiseptický (protimikróbny) trojboj proti zapáleným aj čiernym uhrom. Kombinácia esenciálnych olejov obsiahnutá v kréme pomáha šetrne zmierňovať zápalové procesy a infekciu tukových žliaz pokožky. Reguluje produkciu mazu a postupne navracia pleti vlhkosť. Pri dlhodobom používaní sa pleť „upokojí“, ustúpi začervenanie, póry sa vyčistia, jazvy po akné sa zjemnia a pokožka sa vypne. Krém pleť nezaťažuje, vonia príjemne citrónovo-muškátovo.
Upozornenie: Pri ťažkých formách akné sa poraďte o používaní krému s dermatológom. Krém nepoužívajte v prípade dlhšieho pobytu na veľmi silnom slnku kvôli obsahu bergamotu, ktorý môže spôsobiť podráždenie alebo zvýšenú pigmentáciu. Namiesto toho radšej použite Olej na opaľovanie s kokosom a avokádom 100 ml alebo jojobový olej/avokádový olej (majú prirodzený ochranný faktor 3-4).
Zloženie: jojobový olej, olej z hroznových jadierok, včelí vosk, bambucké maslo „karité“, esenciálne oleje z čajovníka (tea tree), bergamotu, diktamosu krétskeho, levandule, geránia a ostatné komponenty esenciálnych olejov."

Ako som si už pri výrobkoch Bio Aroma zvykla, aj tento je vo veľmi peknej krabičke, ktorá mi pripomína drevo. Nejaký starý strom. Rozhodne ju radím k malým skvostom, pretože mnohé krabičky nezaujmú ničím, niekedy ani obsahom. V jej vnútri sa ukrýva krásny sklený obal s veľkým kovovým vrchnáčikom, ktorý vyzerá ako zaváraninový. Podobný už mám odložený z levanduľového peelingu a nielenže to pekne vyzerá, ale je to aj praktické. Vďaka rovnému vrchnáku ich totiž môžem na seba naukladať viac bez strachu, že sa mi to zosype a nedajbože aj rozbije. Krém je jedno veľké prekvapenie za druhým. V prvom rade - on neskutočne vonia! Je to prekrásna citrusová vôňa, popretkávaná niečím kvetinovým a sviežim. Takto nejako vonia sviežosť. Radosť používať niečo tak výrazné, a pritom úplne prirodzené a nevtieravé. Neviem si predstaviť, že by mi niekedy mohla začať liezť na nervy. Druhou zaujímavosťou je konzistencia. Keď som sa naň prvý raz pozrela, myslela som si, že to bude niečo tvrdé a hutné. V skutočnosti je ale mäkký a pri dotyku s pleťou sa mení na akoby olej. Nanášam ho v maličkom množstve na ešte vlhkú pleť a dobre rozotriem. Vtedy totiž nehrozí, že by pleť ostala mastnejšia. Skúšala som ho používať na suchú pleť, ale vtedy dlho trvalo, kým sa do nej vsiakol a trochu mastný pocit pretrvával. Nerobí to síce žiadne problémy (neupcháva póry a neprispieva tak k vzniku nových nedokonalostí), ale ja to nemám rada. Preto vždy po čase, ak náhodou ostane pleť trochu mastná, použijem zmatňujúci obrúsok, ktorý vsiakne prebytočnú mastnotu. Používam ho večer po vyčistení pleti, na deň sa mi veľmi neosvedčil (práve kvôli možnej mastnejšej pleti). Výsledky sú však veľmi prijateľné. Krém hydratuje, vyhladzuje jemné linky. Upokojuje pokožku, aj keď je zapálená a veľmi citlivá. Pri pravidelnom používaní je pleť vo viditeľne lepšom stave, aj keď pri čiernych bodkách som  si zmeny nevšimla. 

Plusy:
  • pekná krabička, ešte krajší obal
  • nádherná svieža citrusovo kvetinová vôňa
  • zaujímavá konzistencia, hustejšia, pri dotyku s pleťou sa mení akoby na olej
  • neupcháva póry, nevznikajú nové nedokonalosti
  • pleť hydratuje, upokojuje, zjemňuje začervenie okolo zapálených miest, zlepšuje stav pleti
Mínusy:
  • pri aplikácii na úplne suchú pleť sa mi stalo, že ostala mastnejšia
Krém kúpite na stránke http://www.vuona.sk/, kde stojí 13,60.

Mali ste kozmetiku s bergamotom? Aj vám tak krásne vonia? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. to vypadá moc dobře :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento krém si určite objednám, akonáhle domíňam konopný od MULondon, na podobne báze.:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som si ho tiež teraz objednala, tak vidím :) a chcem sa opýtať, či sa môže naň nanášať aj make up, ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už ho mám takmer prázdny :) Zanecháva pleť trošku mastnejšiu, určite nie je najlepší ako denný krém.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe