Ako som spoznala naparovaciu tabletu

19:05

Naparovanie pleti je veľmi prospešné. To vedeli už naše staré mamy. Naparovanie nielen prečisťuje, ale aj osviežuje. Už v puberte som si zvykla naparovať pleť. Nádobu som naplnila vodou, nechala zovrieť, pridala bylinky a skrytá pod uterákom som nechala paru, aby s mojou pleťou dokázala zázraky. I keď je naparovanie neškodné,  nie je vhodné pre každú z nás. Ak máte ekzém, rozšírené žilky alebo  srdcovo - cievne ochorenia, radšej sa tomuto spôsobu čistenia pleti vyhnite. Ak vás nič z toho netrápi, vrelo odporúčam naparovacie tablety od Soaphorie. Ja som mala dva druhy, Herbatab som si kúpila, Chillotab som si našla v krabičke krásy. V čom spočíva ich čaro?








O tablete Herbatab si môžete prečítať:

     "Nastavte rovnováhu, regenerujte, nechajte vstrebávať liečivé látky! Stabilizujte tvorbu mastných kyselín.  Rozmarín tonizuje, žihľava a harmanček necháva pleť čerstvú a v rovnováhe. Tento zelený div obsahuje spirulinu, ktorá je najúčinnejší B-komplex a čistý zdroj proteínov. Harmanček má antiseptické vlastnosti a je neoddeliteľnou súčasťou kúry kombinovanej pleti. Vďaka Šalvie, rany hoja rýchlejšie."

O tablete Chillotab si môžete prečítať:

     "To najbrutálnejšie, čo ste doteraz mohli pocítiť na pleti! Chladiace bylinné extrakty Vám vniknú až ku koreňom pórov, čo Vám dodá ten nádherný osviežujúci pocit, ktorý trvá a trvá a trvá!  Chillotab je inšpirovaný produktom Chillophoria maska čistič. Čajovník, Mäta pieporná a kučeravá a gáfor spolu s Ricínovým olejom pomôžu problematickej alebo zmiešanej pleti so sklonom k akné. Harmanček má antiseptické vlastnosti, upokojuje a pomôže pri hojení rán."

Tablety som sa rozhodla porovnať a musím povedať, že až také veľké rozdiely som medzi nimi nenašla. Balenie je jednoduché - v plastovom vrecúšku sú dve tablety, uzavreté je červenou stužkou, ktorá sa pre mňa stala soaphoristickým symbolom. Tablety sa trošku drobia, ale nie je to nič tragické, všetko som to potom jednoducho vysypala do hrnca a nič nevyšlo navnivoč. Čo sa vône týka, tu je malinký rozdiel - Herbatab vonia viac bylinkovo, Chillotab skôr sladšie a intenzívnejšie.

Postup je veľmi jednoduchý:
  • stredne veľkú nádobu ( ja mám taký asi dvojlitrový hrniec) naplním s horúcou vodou a vložím tam tabletu (prvý raz som ju tam hodila a samozrejme, že som sa popálila, keď sa rozprskla horúca voda). Začne to šumieť a krásne rozvoniavať, vzniká blahodarná para. S hlavou prikrytou uterákom nechávam tvár vystavenú pare, aby ju zmenila na nepoznanie. Ale na dobré nepoznanie, nie na také, že by som sa potom bála pozrieť do zrkadla. Treba si dať pozor, aby ste neboli veľmi nízko nad nádobou a tiež treba nechať otvor, aby para unikala a nestalo sa vám, že si popálite pleť. Chillotab vytvára paru, ktorá akoby chladila a je to veľmi príjemné
Para príjemne vonia, je to relax nielen pre pleť, ale aj pre dušu. Táto chvíľka, ktorú samy sebe venujete ( nie je to moc, stačí pár minút), sa  odrazí na pleti:
  • v prvom rade je neskutočne čistá. Póry sú otvorené, zmiznú čierne bodky, dokonca aj stálice na mojom nose. Je hodvábne jemná, vyzerá sviežo a oddýchnuto, akoby som pred tým nestála 10 hodín na nohách, z toho polovicu času som strávila v kuchyni. Je hydratovaná, linky sú vyhladené a pleť je zdravo vyzerajúca.
Kedysi som si do hrnca hádzala bylinky, ale v týchto tabletách je tak dokonale vyvážená zmes jednotlivých byliniek a rastliniek, že rozhodne vyhráva na celej čiare. 

Plusy:
  • balenie je na dve použitia ( 2 tablety za 2 eurá)
  • príjemná vôňa
  • jednoduché použitie je pohladím pre pleť i pre dušu
  • pleť je po ich použití krásne čistá, čierne bodky odstránené, je hodvábne jemná, svieža, hydratovaná, linky sú vyhladené 
Mínusy:
  • nenašla som
Tablety môžete kúpiť v eshope http://www.soaphoria.sk/ alebo v partnerských obchodíkoch ( jedno balenie som mala v krabičke krásy od http://www.biobeauty.sk/ ) a ako som už spomenula, cena za balenie je 2 eurá. 

Naparujete si pleť? :)


     

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Teraz sa vsade pise, ze naparovanie nie je velmi dobre. Sama doma si plet nenaparujem, ale ked som u kozmeticky som radsej ked mi da plet naparovat ako ked mi da na tvar nejaku chemiu ktora ma otvorit pory. Prirodne sposoby su podla mna vhodnejsie ako chemia.
    Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, o tom, že nie je dobré, som ešte nečítala. Aj v receptoch od starých mám je to označované za zdravý a účinný spôsob čistenia pleti.

      Odstrániť
  2. Já jsem měla něco podobného. Tonizační tabletu Tea Tree Toner Tab od Lush a ta byla fakt super. Je to zase něco jiného než běžná kosmetika :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Lush by som veľmi chcela niečo vyskúšať :) len poštovné na Slovensko je trochu vyššie a obchodík nemáme :/

      Odstrániť
  3. No teda to vyzerá zaujímavo. Je to pre mňa novinka.
    DanyLoveLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to pred nedávnom zaregistrovala, preto som si jedno balenie kúpila a určite skúsim aj ďalšie :)

      Odstrániť
  4. Vyzerá to super, musím to niekedy vyskúšať :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe