Voňavé konopné mazanie

18:18

Už dávnejšie som mala 10% zľavovú poukážku na nákup v jednom eshope. Chcela som ju využiť, pretože som tam našla niekoľko zaujímavých produktov, ktoré som chcela vyskúšať. V tom čase ma dosť trápil atopický ekzém, preto som sa obzerala aj po konopnej kozmetike. Predtým som mala konopný olej a bol naozaj vynikajúci, preto som sa rozhodla kúpiť si telové mliečko. Konopné telové mlieko Cannabis ma veľmi milo prekvapilo a musím povedať, že pravdepodobne to nebol posledný produkt tejto značky, ktorý som mala tú česť vyskúšať. Rozmýšľam nad kúpou konopnej masti a šampónu.






O konopnom mlieku si môžete prečítať:

     "Hydratačné konopné telové mlieko CANNABIS je vhodné pre ošetrenie pokožky po kúpeli s obsahom panthenolu.
Neobsahuje žiadne parabény ani silikóny !
Ľahko sa vstrebáva, nezanecháva pocit mastnoty. Zabezpečuje dlhotrvajúcu vôňu a hydratáciu.
Veľmi dobre sa vstrebáva do pokožky. Má hydratačné účinky. Zvláčňuje a regeneruje pokožku do hĺbky. Urýchľuje prirodzenú obnovu buniek."

Balenie sa mi veľmi páči, pretože má praktickú pumpičku. Nezasekávala sa a až keď som mala mlieko celkom na dne a už nešlo vypumpovať, obal som rozstrihla (išlo to ľahko, pretože plastový obal nie je veľmi hrubý) a dostala tak von všetko mliečko. Nič nevyšlo navnivoč. Balenie má 200 ml, nie je veľmi veľké, preto nezabralo veľa miesta. Mlieko má vcelku dobré vlastnosti. V prvom rade veľmi príjemne vonia. Jemne, sladko, bližšie nešpecifikovateľne. Konzistencia je redšia, ale nerozteká sa. Túto vlastnosť som veľmi ocenila pretože som sa rozhodla používať ho najmä na atopický ekzém na vlasovej pokožke. Je nemastné a rýchlo sa vsiakne.  Keď sa to tak vezme, vyskúšala som ho na dva spôsoby:
  • zopár razy som ho použila ako klasické telové mlieko, po horúcom kúpeli. Pokožku veľmi dobre hydratuje, zjemňuje, nezanecháva ju mastnú ani lepkavú. Je veľmi príjemná na dotyk, mlieko sa veľmi rýchlo vsiakne, takže krátko po aplikácii sa možno obliecť bez strachu, že si zašpiníte oblečenie. 
  • omnoho radšej som ho používala na vlasovú pokožku. Keďže je redšie, ľahko sa vtrelo do vlasov a vďaka tomu, že nie je mastné, sa z nich aj ľahko vyumývalo. Pár hodín pred umývaním vlasov som naniesla mlieko a nechala ho pôsobiť. Výsledkom bola hydratovanejšia pokožka, ktorá svrblea podstatne menej, suché miesta na koži sa tvorili pomalšie a boli menšie. 
Mliečko hodnotím veľmi pozitívne, aj zloženie je celkom dobré, vôňa a konzistencia sa mi pozdávajú tiež a s výsledkami som bola spokojná. Kúpu neľutujem, naopak, stále viac premýšľam nad tým, že si zaobstarám aj šampón, pretože mi ho odporučilo už viacero ľudí.

Plusy:
  • praktický obal s pumpičkou
  • príjemná vôňa
  • redšia konzistencia, ale nerozteká sa
  • nemastné, rýchlo sa vsiakne bez mastného a lepkavého pocitu
  • pokožku hydratuje, zjemňuje, priaznivo vplýva aj na atopický ekzém
Mínusy:
  • myslím, že žiadne, bola som spokojná
Mlieko som kúpila v eshope http://www.maxcare.sk/, kde 200 ml balenie stojí 3,99.

Máte skúsenosti s konopnou kozmetikou?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Naozaj zaujímavé! :) Příští rok budu dělat masti, tak jsem zvědavá. Pěkný článek☺
    http://stolen-feeling.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe