Nevinnosť v kozmetike

13:51

Hoci sa snažím hliníku v dezodorantoch vyhýbať, nie vždy sa mi to podarí. Jeden antiperspirant doma mám, pre istotu, keby naozaj potrebujem dlhotrvajúcu ochranu proti poteniu, ale inak sa snažím kupovať si produkty, ktoré hliník neobsahujú. Síce sa potím, ale aspoň sa necítim. Soaphoria predstavila niekoľko prírodných dezodorantov a jeden sa mi veľmi zapáčil. Organický krémový dezodorant Innocence - Nevinnosť.





O dezodorante si môžete prečítať:

     "Úžasná receptúra z jedinečných organických komponentov vytvára účinnú a pritom bezpečnú, a hlavne prirodzenú bariéru proti nepríjemnému zápachu, výsledku rozkladných procesov. Dezodorant nebráni prirodzeným funkciám pokožky, nezabraňuje poteniu avšak má mierny antiperspiračný účinok, vďaka pridanému oxidu zinočnatého a bentonitového ílu. Antimikrobiálne zložky pohlcujú baktérie spôsobujúce pach potu. Éterické oleje sú fixované do špeciálneho škrobu a dochádza tak k ich pozvoľnému uvoľňovaniu v závislosti od telesnej námahy i teploty prostredia. Obsiahnuté ochranné a vyživujúce oleje pomáhajú upokojiť podráždenú pokožku, takže dezodorant je vhodný aj po holení či depilácii.

Konzistencia je cielene mäkšia, vhodná na použitie nielen v podpazuší, ale aj na chodidlá či dlaň. Po otvorení naberte prstami požadované množstvo a jemne vmasírujte dezodorant do pokožky. Dezodorant je v extrémnych letných horúčavách vhodné použiť aj viackrát denne v tenších vrstvách."
Keďže to nebol môj prvý krémový dezodorant, tušila som, do čoho idem. Napriek tomu ma ale čakala pár prekvapení. Dezodorant je v plastovom, jednoduchom, ale peknom obale. Je malý, skladný a super aj do kabelky (v lete ho určite budem musieť nosiť so sebou) alebo na cestovanie. Vonia prekrásne. Slovo nevinnosť to dokonale vystihuje. Ani neviem, k čomu by som to prirovnala. Možno ku kytici nežných kvetov darovaných z lásky. Možno k prechádzke po rozkvitnutej lúke alebo parku. Možno k slnečnému ránu uprostred hôr. Lebo v sebe nesie z každého niečo. Nehu, sladkosť, niečo kvetinové  a svieže. Vôňa nie je veľmi výrazná a nebije sa s použitým parfumom. Trošku problém ale nastáva pri nanášaní. Dezodorant je naozaj tuhý a dosť tvrdý, pri kontakte s pokožku veľmi nemäkne a nie najľahšie sa rozotiera. Naviac sa aj dosť zle dostáva z obalu, uvítala by som k baleniu nejakú malú špachtličku alebo niečo podobné, čo by uľahčilo nanášanie. Lebo to ide ozaj ťažko a ráno mi to chvíľku trvá.   Nedráždi, nespôsobuje začervenanie, ani krátko po holení, keď sa niekam ponáhľam. Vonia pomerne dlho, nezabraňuje poteniu, ale zabraňuje zápachu - cítite len jeho vôňu. Keď je však vyššia teplota, veľmi sa ponáhľate a spotíte sa, cez deň ho treba použiť viac razy. Aj napriek ťažšej aplikácii je to ale super, lebo to krásne vonia.
Plusy:
  • šikovný, malý, ľahký obal
  • krásna vôňa
  • vhodný aj kratšiu dobu po holení, nedráždi pokožku
  • nebije sa s parfumom
  • nechráni pred potením, ale zápachom, príjemnie vonia

Mínusy:
  • trochu ťažšia aplikácia
Krémový dezodorant stojí okolo 5eur a kúpite ho v eshope Soaphorie a partnerských predajniach.

Akému dezodorantu dávate prednosť?
    

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Davam prednosť deodorantom bez obsahu hlinika. Samozrejme, ze mam aj hlinikove antiperspiranty, pretoze v praci clovek nemoze byt spoteny, ale pocas vikendov, dovoleniek a pod. sa hliniku vyhybam. Tento produkt je urcite zaujimavy a aj cenovo dostupny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, niekedy ešte ten antiperspirant potrebujem, ale inak kupujem už viacmenej prírodné dezodoranty.

      Odstrániť
  2. Zrovna hledám nějaký maličký a skladný do kabelky, nejlépe bez hliníku a spíš jako "osvěžení" a tohle přesně splňuje mé požadavky! Skvělý tip, určitě využiju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa snažím využívať dezodoranty bez hliníka aj na bežný deň, ale tiež mám v zásobe vždy jeden antiperspirant. Na tento som niekoľkokrát už v eshope pozerala a presne z toho nanášania som mala trochu strach, že práve bude konzistenciou tvrdší a bude sa ťažko nanášať. Ostanem teda pri svojich preferovaných guličkových :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Soaphoria je naozaj super, ale mne by asi vadilo, že nechráni pred potením .. :) no ako osvieženie musí byť fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvělé, tohle hledám už dlouho :-) Bez hliníku a malé do kabelky. Díky za tip .-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/in-mood.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Všetky výrobky s vôňou Nevinnosť (teda ešte telové sufflé) sú neskutočné. Omamná a úžasná vôňa. Ano, deodorant je trocha tuhsi, podla mna vyrobca po par takychto rezenciach troska pomeni pomer surovin a produkt bude bezproblemovo aplikovatelny. Avsak tuhost je podla mojho nazoru len nepatrny problem oproti tomu, co mozu konvencne hlinnnikove deodoranty sposobit :/ Mam na mysli zakerne ochorenie prsnikov u nas zien. Takze pre mna jasna volba aj na ukor "48 hodinovej zaruky bez potenia".

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, mne tá tuhosť dosť prekáža, ak sa niekam ponáhľam.A okamžite sa treba umyť, aby som sa nezašpinila. Niekedy sa skrátka nesmieme potiť, teraz idem na svadbu a rozhodne beriem antiperspirant so sebou.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe