O zubnej paste, ktorá si ma získala

17:48

Na strednej škole som mala úžasnú profesorku slovenčiny. Bola nielen skvelá profesorka, vnímavá pozorovateľka, neoblomná žena, ale tiež mi často ukázala, že niektoré veci nie sú presne také, ako si myslíme. Niekedy som si myslela, že je príliš precízna, možno až ľadovo racionálna. Ale časom, pribúdajúcimi rokmi a snahou zvládnuť život dospeláka, som pochopila, že všetko to, čo nám hovorila, malo svoj dôvod. Raz nám dala otázku, prečo sa človek ráno skôr zaujíma o to,  v akom stave sú jeho vlasy, ako o to, či si stíha umyť zuby. Jej odpoveď ma nijako neprekvapila - vlasy si všimne každý, zubom postačí žuvačka. Dnes si poviem, že radšej vstanem o 5 minút skôr, ale moje zuby, potrápené citlivosťou a paradentózou, si zaslúžia výnimočnú starostlivosť. K nej radím aj bieliacu zubnú pastu od Himalaya Herbals. 






O zubnej paste si môžete prečítať:

     "Vysoko účinná proti škvrnám a zafarbeniu. Pokroková metóda na odstraňovanie zubného povlaku. Pomáha zastavovať krvácanie z ďasien a zabraňuje ich zápalom. 12 hodinová ochrana pred škodlivými baktériami. Bráni zápachu úst a osviežuje dych. Posilňuje ďasná. Má chladiace a analgetické vlastnosti. Esenciálny olej z klinčekov je antiseptický, pomáha odstrániť ústne baktérie.
Použitie:
Pastu používajte 2x denne, ráno a večer po jedle bežným spôsobom. Odporúčame výber z rady zubných pást Himalaya Herbals.
Zloženie:
Miswak pomáha predchádzať krvácaniu ďasien a zlepšuje ich zdravie, Papain a bromelain - enzýmy, ktoré sú v papáji a ananáse, bezpečne vybielia zuby, výťažok z mandľovej škrupiny pôsobí ako prírodný adstringent, spevňuje ďasná. Mentol účinkuje ako prírodný osviežujúci komponent, pomáha udržiavať dlhotrvajúci svieži dych. Pasta neobsahuje fluór a je vhodná pre vegetariánov. Bez chemického bielidla, neobsahuje parabény."

Nebola to moja prvá skúsenosť so zubnou pastou od Himalaye. Začiatkom roka sme spolu s maminou a jej kolegyňou robili väčšiu objednávku produktov tejto značky, medzi ktorými nechýbala Rumalaya, pleťová kozmetika a zubné pasty pre citlivé zuby. Už vtedy som bola veľmi spokojná, preto som bola zvedavá, či táto zubná pasta bude rovnocenným súperom alebo ju pasta pre citlivé zuby zvalcuje. Obal sa mi páči. Ani nie tak preto, aký je, ale z akého materiálu je. Je to plastová tuba, ale taká , neviem presne, ako to napísať, ale tvarovateľná a veľmi dobre sa z nej dostávajú aj posledné zvyšky pasty. Porovnávala som ju s pastou Vademecum, ktorú mám teraz a ten obal je stále rovnako nafúknutý, aj keď je tam už len minimum pasty a ide ma z toho čert uchytiť. Čo sa vlastností pasty týka, bola som veľmi spokojná. Vonia veľmi príjemne, sviežo a žuvačkovo. A presne tak aj chutí. Som typ človeka, ktorý je ochotný prestať používať zubnú pastu len preto, že mi nechutí, ale pri  pri tejto sa to nestalo. Naopak, ja som sa doslova tešila na každé použitie! Naviac, aj malé množstvo peny veľmi penilo, čo som ako dieťa milovala (pena, bublinky, nič viac mi nebolo treba), takže som sa na malý okamih ocitla v detstve. V názve má uvedené, že je bieliaca. No dobre, nijaké zmeny k lepšiemu som si nevšimla, ale na druhej strane, odhliadnuc od toho, že nebielila, som s ňou bola veľmi spokojná. Zuby pekne vyčistila a osviežila dych. Priniesla úľavu citlivým zubom a počas jej používania som si nevšimla žiadne problémy s krvácaním ďasien. Keď ju porovnám so zubnou pastou na citlivé ďasná, môžem povedať, že obe sú veľmi dobré a odporúčam ich vyskúšať. 

Plusy:
  • dobrý obal
  • príjemná, svieža vôňa
  • dobrá, mentolová chuť
  • veľmi dobre pení
  • zuby čistí, osviežuje dych, je vhodná aj na citlivé zuby, počas jej používania som nemala problémy s ďasnami
Mínusy:
  • nevšimla som si, že by bielila zuby
Zubnú pastu kúpite na internete alebo v lekárni, jej cena sa pohybuje okolo 3 eur.

Mali ste nejakú zubnú pastu od Himalaya Herbals? :)


You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. pasty od Himalaya mám veľmi rada ale túto som ešte neskúšala, raz jej určite dám šancu :) momentálne používam takú zelenú s názvom Complete Care a síce som nad ňou najprv ohŕňala nosom kvôli jej čudesnej hnedej farbe, nakoniec som si ju zamilovala :)

    http://sophisticateddiary.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem ani nevěděla, že Himalaya vyrábí pasty na zuby. :-) já pořád používám jenom Parodontox, občas si na střídačku koupím nějakou bělící pastu. Z těch bělících past se mi nejvíc osvědčila Colgate Max White.

    Maru Giveaway o sadu Konad Care

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja veľmi bieliace pasty nepoužívam, ale táto sa mi zapáčila :)

      Odstrániť
  3. Konkrétne túto pastu mám, spokojnosť no bieliacie účinky som taktiež nejak extra nevidela.
    Robila som na ňu recenziu na blogu, môžeš si prečítať čo o nej píšem ja ak chceš :)
    Meggi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkovo na bieliace účinky neverím, ale tie pasty zvyknú byť dobré :)

      Odstrániť
  4. Najlepšia zubná pasta akú som doteraz mala! ..perfektne bieli zuby a k tomu má príjemnú chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe