Ako som z telového peelingu urobila pleťový

20:09

Ako správna žena, aj ja si občas musím urobiť radosť. Najlepšie kozmetikou (veď čo by nie, za chvíľu sa v kúpeľni nepohnem). Niekedy v septembri som sa vybrala do Marionnaud, aby som obkukala všetky novinky, ovoňala nové voňavky, pozrela sa, čo od značky SYX mi padne do oka a bola som zvedavá na zľavy. Veľmi milá predavačka mi poukazovala jednotlivé produkty značky Marionnaud, povedala mi, ktoré sú najpredávanejšie, ktoré ako voňajú a ktoré sa jej páčia. Bolo to príjemne strávených asi 20 minút, nakoniec som sa rozhodla vyskúšať peeling s bielym pieskom z ostrova Bora Bora. Hm, Lucka si naivne myslela, že si kupuje pleťový peeling. Doma sa neskôr dočítala, že je telový. Preto z neho ten pleťový jednoducho urobila.






O peelingu si môžete prečítať:

     "Je vhodný k dokonalému očisteniu pokožky tela, k odstráneniu odumretých buniek a vyhladeniu pokožky. Obsahuje biely piesok z Bora Bora pre jemnú exfoliáciu, hydratačný čierny ribíz, bambucké maslo k výžive pokožky a mandľový olej k zjemneniu a regenerácii pokožky. Pre optimálny výsledok použite 1 – 2 x týždenne."

Peeling je v plastovej tube, ktorá má 150 ml. Najlepší je na nej vrchnáčik - nič netreba šraubovať, nič netreba ťahať - stačí len stlačiť a je otvorený ( kto ma pozná, vie, ako často hľadám v umývadle a po zemi vrchnáky). Jeho vlastnosti ma veľmi zaujali a nebudem klamať, keď napíšem, že aj nadchli. Minimálne konzistencia. Peeling je hustý, nerozteká sa, ale dobre sa rozotiera. Najúžasnejšie je, že ten piesok je v ňom cítiť. Veľmi jemne, ale účinne odstraňuje odumreté bunky a jeho používanie pripomína príjemnú masáž. Je biely, naozaj ako priezračná piesková pláž niekde ďaleko preďaleko, kde slnečné lúče hladia tvár a piesok láska pri každom kroku. Nijako špeciálne nevonia, ani neviem, či by som vôbec mohla napísať, že vonia. No, keďže som bola v tom, že je pleťový, najskôr som ho vyskúšala na pleť. Tak klasicky. Namočila som ju a krúživými pohybmi som rozotierala peeling. Ako som už spomenula, veľmi jemne, ale účinne odstraňoval odumreté bunky (ten piesok nie je drsný, skorj jemný a je ho ozaj veľa). Vďaka tomu bola pokožka jednak hodvábne jemná, jednak podstatne čistejšia. Dokonca si poradil aj s niekoľkými čiernymi bodkami (len tí krpatí odporňáci na nose stále držia). Nové nedokonalosti sa takmer netvoria, pleť je matnejšia a pôsobí veľmi sviežo. Až raz... som si prečítala, že je to vlastne telový peeling. Tak som si povedala, že aspoň raz ho použijem tak, akoby som mala. Sprchovanie s ním bolo príjemné a veľmi účinné, pretože krásne vyhladil pokožku a pripravil ju na krém alebo telové maslo. Som milo prekvapená, že tak, ako perfektne mi sadol na pleť (bez jediného problému - žiadne podráždenie, sčervenanie, štípanie, pnutie), tak bol úžasný aj na telo. Skrátka - je univerzálny :)

Plusy:

  • šikovné balenie s ešte šikovnejším vrchnáčikom
  • hustá konzistencia, obsahuje piesok
  • veľmi jemná vôňa
  • vďaka svojej nevedomosti som ho skúšala aj na telo, aj na pleť: pleť zjemňuje, čistí osviežuje, odstraňuje čierne bodky, podobne aj pokožku tela krásne zjemní a pripraví na ďalšiu starostlivosť
Mínusy:

  • žiadne, kúpila by som si ho zasa
Presnú sumu si nepamätám, lebo som si zabudla odložiť bloček, ale na stránke http://eshop.marionnaud.sk/ stojí momentálne 5,7, bežná cena je 9,50.

Stalo sa vám niečo podobné ako mne, že ste si presne neprečítali, čo ste si vlastne kúpili? :)

     

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Tak to vyzerá dobre! Tiež sa mi raz stalo, že som použila peeling na telo na tvár, ale s tým rozdielom, že mne ten peeling pleť pekne podráždil.. Takže teraz už dávam na to pozor.. Značku Marionnaud ale naozaj ešte nepoznám, takže pre mňa novinka..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som šťastie, že pleti tak krásne sadol :) Marionnaud u nás v Piešťanoch nie je dlho, ale rada tam nakupujem :)

      Odstrániť
    2. Asi si spravím výlet, keď budem na Slovensku :D A ešte som zabudla napísať, že máš krásne nechty urobené :)

      Odstrániť
    3. No taký nakupovací výlet je paráda :) Ďakujem, to sú moje obľúbené laky :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe